Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

AC

Stad verkoopt voormalige jongensschool

De vroegere jongensschool en muziekschool (Hikstraat 28) staat leeg. Het als monument beschermde gebouw ligt in een levendige buurt, met het gezellige stadscentrum, de Herentalse natuur, het ziekenhuis en het NMBS-station op wandelafstand. Het gebouw is voor het stadsbestuur geen strategische locatie en de stad zal er in de toekomst geen eigen dienstverlening ontplooien. Het gebouw kan gebruikt worden als kantoor, woning of cohousing-project. De vroegere jongensschool is beschermd als monument OA003224 (besluitnummer 4203 door het MB van 13 april 2004).

De stad verkoopt het gebouw via bieding onder gesloten omslag, met een minimumbod van 1.350.000 euro. U kunt uw bod indienen tot donderdag 29 februari 2024 om 10 uur. U vindt alle informatie via www.herentals.be/verkoop-jongensschool. Geïnteresseerden kunnen het stadsloket contacteren voor meer informeren via tel. 014-28 50 50 of info@herentals.be.

Uw idee over ouderenzorg in onze stad

Op woensdag 22 november van 18.30 tot 21 uur vindt de laatste gespreksronde plaats over ouderenzorg in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Wilt u uw mening geven over ouderenzorg? Kom dan naar dienstencentrum Convent (Augustijnenlaan 26). Denk mee na en deel uw idee. Er is een hapje en een drankje. Inschrijven doet u via dienstencentrum@herentals.be of 014-28 20 00.

Spetterende Zwembaddag in het Netepark op 26 november

Op zondag 26 november kunt u van 9 tot 17 uur met de hele familie deelnemen aan de spetterende Zwembaddag in het Netepark. Voor de gewone toegangsprijs kunt u genieten van een lekker ontbijt, een kinderdisco, aquazumba en zeemeerminzwemmen. Alle info over de activiteiten en de inschrijvingen vindt u op www.herentals.be/netepark/zwembaddag.

Iedereen verslaafd?!

Wat doet u als iemand in uw omgeving vecht tegen een verslaving: vasthouden of loslaten? Op donderdag 23 november om 19.30 uur organiseert CAW De Kempen daarom een gespreksavond over verslaving. Een aantal drughulpverleners en ervaringsdragers legt uit hoe u best met verslaving omgaat en waar u terecht kan. De infoavond vindt plaats in de schouwburg van ’t Schaliken. Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig. CAW De Kempen wil zo mensen ondersteunen in hun zoektocht naar een luisterend oor. Iedereen welkom!

Hartelijke koffieplekjes

Ook in Herentals kennen we eenzaamheid en armoede. Erbij horen, samen zijn,... dat zorgt ervoor dat we ons beter in ons vel voelen. In een tiental steden zijn daarom de afgelopen maanden hartelijke koffieplekjes opgestart. Dat zijn horecazaken waar een klant bij een bestelling een extra koffie betaalt voor iemand die het wat minder goed heeft. De klant trakteert eigenlijk voor iemand die deze koffie op een ander moment komt drinken. Zo laten we zien dat iedereen er bij hoort en iedereen welkom is in onze stad.

Geïnteresseerd? Als horecauitbater, sociale organisatie of nieuwsgierige inwoner? Kan dan op vrijdag 17 november om 13 uur naar café De Brigand (Bovenrij 59). De mensen van de vzw Enchanté, Heldenhuis Herentals en De Fakkel vertellen u alles over dit nieuwe initiatief.

Herentalse ambachtsleden doen mee

Op zondag 19 november vindt de 17e Dag van de Ambachten plaats, dat elk jaar het uitzonderlijke talent en vakmanschap van onze Belgische ambachtslieden in de schijnwerpers zet. Zo biedt het een unieke kans om ons rijke ambachtelijke erfgoed te vieren.

In Herentals doet elk jaar een aantal ambachtsleden mee. Dit jaar zijn dat Theemuze, Pavao De Vidro en Ateljee Planchee.

Meer informatie: www.dagvandeambachten.be

Schenk patiënten uw luisterend oor

Wilt u een luisterend oor bieden aan kankerpatiënten in het ziekenhuis? Meld u dan aan als zorgvrijwilliger. Als zorgvrijwilliger in een ziekenhuis maakt u tijd en ruimte voor een warm, menselijk contact met kankerpatiënten en naasten. U luistert en praat wanneer zij daar behoefte aan hebben. Zo vult u de professionele zorgverleners aan. U hebt zelf geen medische of verzorgende taken. En u houdt er een warm en dankbaar gevoel aan over, en een flinke portie relativeringsvermogen.

Meer info: www.komoptegenkanker.be en klik dan door naar doe mee.

Infosessie cybercriminaliteit

Op 4 december om 19 uur kunt u in het dienstencentrum Sprankel (Nieuwstraat 13, Vorselaar) naar een infosessie over cybercriminaliteit. Cybercriminaliteit is er in vele vormen: een mail met de melding van een pakketje, een berichtje van uw kind voor geld, een buitenlandse bank die u geld wil geven, ...

Wilt u meer weten over de valkuilen op het internet? Over hoe u veilig online kunt zijn? De infoavond is open voor iedereen. Inschrijven doet u via preventie@herentals.be of tel. 014-24 66 90.

Werken aan spoorwegovergang Wijngaard

Infrabel werkt binnenkort aan de overweg van Wijngaard. De spoorwegovergang is voor alle verkeer, inclusief voetgangers en fietsers, gesloten:

  • Van maandag 20 november om 22 uur tot dinsdag 21 november om 6 uur
  • Van dinsdag 21 november op 22 uur tot woensdag 22 november om 6 uur
  • Op donderdag 23 november van 9 tot 15 uur

De werken brengen geluidshinder met zich mee.

AC

Deel dit artikel