Subsidies voor gemeenschapsvormende projecten
De stad Herentals heeft sinds 2004 een door de Vlaamse Gemeenschap goedgekeurd cultuurbeleidsplan. Hiervoor ontvangt de stad 1 euro subsidie per inwoner. Het stadsbestuur verdeelt deze subsidie onder verschillende gemeenschapsvormende culturele projecten.

Zo krijgen  het Davidsfonds Noorderwijk en Heilige Huisjes een subsidie van 555 euro voor het project Beatrijs, Kollectief Maksimaal 550 euro voor de Gedichtendag, en cultuurcentrum ’t Schaliken 1.405 euro voor Boke Hertals in februari, maart en oktober. Ook de subsidieaanvragen voor Parkrock 2013 (5.000 euro) en voor het project Muziekmozaïek (1.300 euro) krijgen de goedkeuring van het college.
 
KWB Wandeldag
Het college verleent toestemming aan Sportcomité KWB Herentals voor het organiseren van de KWB Wandeldag op 3 maart. De wandelingen starten in zaal Sint-Jozefsdal (Burchtstraat) tussen 8 en 15 uur. De rustplaats is in zaal Nieuwland (Nederrij 100). Er zijn wandelingen van 7, 9, 13 en 18 kilometer.
 
 
Comedy in jeugdhuis 10R20
Op vrijdag 24 mei houden Bart Cannaerts en Mungu Cornelis een try-out in jeugdhuis 10R20. De voorstelling start om 20 uur. Tickets kosten 10 euro en 7 euro (Vrienden van ’t Schaliken en leden van het jeugdhuis) en zijn te koop bij cultuurcentrum ’t Schaliken. Het stadsbestuur kent een subsidie voor gemeenschapsvormende projecten toe van 850 euro voor de organisatie van deze comedyvoorstelling.
 
Data zomerwerkingen 2013
Het stadsbestuur wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans geven om zich tijdens de zomervakantie twee maanden uit te leven in een fijne speelomgeving. De jeugddienst informeert de ouders nu al over de data van de verschillende zomerwerkingen zodat zij hun verlof en werksituatie hierop kunnen afstemmen.
 
De stedelijke vakantiewerking (De Sjallekes) vindt plaats van 1 tot en met 12 juli, van 22 juli tot en met 9 augustus en van 19 tot en met 23 augustus. De buurtspeelpleinwerking Diependaal vindt plaats van 8 juli tot en met 14 augustus. In Noorderwijk en Morkhoven is er speelpleinwerking van 15 tot en met 26 juli en van 19 tot en met 30 augustus. Bovendien toert ook de speelbus rond van 1 tot en met 19 juli en van 29 juli tot en met 14 augustus. Er zijn geen zomerwerkingen tijdens het weekend en op feestdagen.