Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal

Nieuw BuurtInformatieNetwerk in centrum Herentals

Het centrum van Herentals krijgt binnenkort zijn eigen buurtinformatienetwerk (BIN). Een BIN is een samenwerking tussen buurtbewoners en de lokale politie, die focust op informatie-uitwisseling. Het doel van een BIN is de veiligheid van de bewoners verbeteren en criminaliteit inperken.

Hoe werkt het? U ziet een verdachte handeling of stelt een inbraak vast en u meldt dit aan de lokale politie Neteland. Die maakt een inschatting van de melding en stuurt een bericht naar de BIN-leden. Dit bericht bevat een waarschuwing of een aantal preventieve tips. Lid worden kan gratis en vrijblijvend via www.herentals.be/nieuws/bent-u-al-lid-van-uw-bin.

Verkoop cadeaubonnen van Handelshart Herentals succes

Sinds een tweetal jaren zijn bij de dienst cultuur en toerisme op de Grote Markt en bij het stadsloket in het administratief centrum cadeaubonnen van Handelshart Herentals te koop. Met deze cadeaubonnen kan u aankopen doen in meer dan 200 handels- en horecazaken in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Dat de cadeaubonnen erg in trek zijn, bewijzen de cijfers: in 2022 werd voor 230.400 euro aan cadeaubonnen besteed in Herentalse zaken. Vorig jaar won de cadeaubon van Handelshart Herentals nog aan populariteit en stegen de aankopen met deze bon tot maar liefst 269.380 euro.

Sinds de start van het nieuwe systeem is er al voor meer dan een half miljoen euro aan cadeaubonnen verkocht. Dit is geld dat zonder afgehouden kosten rechtstreeks naar onze handelaars vloeit.

De Handelshart Herentals Cadeaubon is dan ook het ideale geschenk: u kan ermee terecht in bijna elke zaak in Herentals én u steunt er de lokale handelaars mee.

Er zijn bonnen van 5, 10, 20, 25 en 50 euro, verpakt in een mooie geschenkverpakking.

De Handelshart Herentals Cadeaubon is ook online te koop op handelshart.be/cadeaubon. Hier vindt u ook alle deelnemende handels- en horecazaken.

Muziekacademie veilt meubels en materiaal

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans verkoopt haar oude inboedel, nu ze haar intrek heeft genomen in de gloednieuwe kunstencampus. De verkoopt verloopt via een online veiling op www.belgaveilingen.be/nl/veiling/muziekschool-herentals/293036.

U kan onder meer bieden op een vleugelpiano, een buffetpiano,  luidsprekers, theaterspots en mengpanelen, maar ook op een buffetkast, metalen kasten, spiegels, schoolborden en -banken, stapelstoelen en zelfs een vaatwasser, koelkasten en een damesfiets. Een overzicht van alle te koop aangeboden materialen is te zien op de eerder vermelde website. Er is ook een kijkdag in de voormalige academie aan de Hikstraat 28 in Herentals op donderdag 8 februari, van 10 tot 12 uur. De veiling sluit op 15 februari 2024 om 20 uur.

EPC-labelpremie aanvragen wordt eenvoudiger vanaf 1 april

Vanaf 1 april 2024 wordt de EPC-labelpremie geïntegreerd in de Mijn VerbouwPremie. Aanvragen gebeuren dan niet langer via Fluvius, maar digitaal via het Vlaamse aanvraagformulier.

De verhoogde bedragen zijn vanaf dan van toepassing voor aanvragers uit de laagste inkomenscategorie. Nu is dat alleen voor beschermde afnemers.

Bent u geen beschermd afnemer, maar behoort u wel tot de laagste inkomenscategorie? Dan wacht u beter tot na 1 april om de EPC-labelpremie aan te vragen.

Heeft u nog vragen over deze of andere premies? Of wilt u hulp bij het aanvragen van premies? Maak dan een afspraak bij het stadloket via 014-28 50 50 of boek online zelf een afspraak in via www.herentals.be/mijn-verbouwpremie. Meer info kan u ook terugvinden op www.duurzaamwonen.be/premies-en-leningen/epc-labelpremie.              

Lakenhal

Deel dit artikel