Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal

Naaldbomen op begraafplaats Morkhoven moeten weg om veiligheid te garanderen

Het stadsbestuur kapt binnenkort acht naaldbomen op de begraafplaats van Morkhoven.

Deze dringende maatregel is noodzakelijk omdat de naaldbomen de stabiliteit van de muur aantasten. De bomen moeten dan ook verdwijnen om de veiligheid van bezoekers en de integriteit van de begraafplaats te kunnen blijven garanderen.

Het team groen van het stadsbestuur zal ervoor zorgen dat de bomen op een veilige en gecontroleerde manier worden geveld. De gekapte naaldbomen zullen niet verloren gaan. In de eerste plaats zullen de bomen worden gecompenseerd op een nieuwe bestemming.

Bovendien plant het bestuur in de toekomst de aanplant van nieuwe bomen op de begraafplaats in Morkhoven, waardoor de groene omgeving behouden blijft en zelfs verder wordt versterkt.

Openingstijden, spreekuren en contactinfo stedelijke diensten

De openingstijden, spreekuren en contactinformatie van de stedelijke diensten krijgen de inwoners eenmaal per jaar als bijlage bij de Stadskrant. U vindt ze dit jaar in het midden van de februari-editie. Houd deze papieren versie zeker goed bij en let ook op, want openingstijden kunnen afwijken door feestdagen en seizoenswijzigingen.

Wenst u toch nog een extra bijlage? Dan kunt u tijdens de openingsuren steeds een exemplaar afhalen op het administratief centrum (Augustijnenlaan 30), op de sociale dienst (Nederrij 133/A) en in De Cirkel (Lierseweg 132).

Dag van de Academies op 3 februari

De Dag van de Academies is de jaarlijkse dag dat alle academies van Vlaanderen hun werking bekend maken bij een breder publiek. Dat is dit jaar op zaterdag 3 februari. Het thema is magie.

Voor het eerst organiseren de beide Herentalse academies deze dag samen in hun nieuwe huisvesting in de Kunstencampus (Molenvest 21). Bezoekers kunnen zich van 10 tot 17 uur laten betoveren door een bezoek aan de open ateliers, tentoonstellingen, workshops, performance en concerten. In het academiecafé staan een hapje en een drankje klaar.

Tijdelijke uitbating van de jachthaven met pop-up zomerbar

Het stadsbestuur werkt aan een langdurige oplossing voor de jachthaven, zodat die kan omgevormd worden tot een kwalitatieve toeristische toegangspoort met een havengebouw en horecavoorziening. Voor de komende twee toeristische seizoenen is het daarom op zoek naar een tijdelijke jachthavenmeester die de jachthaven met pop-up zomerbar wil uitbaten.

Kandidaten kunnen tot 4 maart hun biedingsformulier indienen. Bij de beoordeling van de kandidaturen houdt de jury rekening met de ervaring in jachthavenmeesterschap, het voorgestelde plan van aanpak voor het beheer van de jachthaven met pop-up zomerbar en de ervaring in ondernemerschap.

Het stadsbestuur streeft ernaar om de start van de activiteiten mogelijk te maken vanaf 1 april 2024.

De tijdelijke concessieovereenkomst eindigt van rechtswege op 31 december 2025 en kan eenmalig verlengd worden met een maximumtermijn van een jaar.

De infobundel over de jachthaven en het biedingsformulier zijn beschikbaar op www.herentals.be/jachthaven.

Nieuwe vacatures bij het stadsbestuur

Het stadsbestuur heeft vacatures voor een teamleider Netepark, een meewerkend ploegbaas Netepark en een consulent leesbevordering. Alle bijzonderheden over deze jobs vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Kermissen 2024

  • Paaskermis op de Grote Markt in Herentals: van 29 maart tot en met 3 april
  • Kermis op het dorpsplein in Morkhoven: van 11 mei tot en met 13 mei
  • Septemberkermis op de Grote Markt in Herentals: van 30 augustus tot en met 4 september
  • Kermis op het dorpsplein in Noorderwijk: van 5 oktober tot en met 10 oktober.

 

Sloop- en heropbouwpremie

Wie bij een sloop of heropbouw geen recht heeft op het btw-tarief van 6 %, heeft wel recht op de Vlaamse sloop- en heropbouwpremie van 10.000 euro. Voorwaarde is wel dat u bij sloop asbest in kaart brengt en selectief afvoert. U mag de nieuwe woning ook niet aansluiten op het aardgasnet.

Heeft u nog vragen over deze of andere premies? Of wil u hulp bij het aanvragen van premies? Maak dan een afspraak bij het stadloket via 014-28 50 50 of boek online een afspraak via www.herentals.be/mijn-verbouwpremie.

Meer info vindt u ook op www.duurzaamwonen.be/premies-en-leningen/sloop-en-heropbouwpremie.

Infosessie over LEADER-plattelandssubsidies

LEADER is een Europees subsidieprogramma om het platteland te versterken. Elk jaar lanceert het

een oproep naar projecten. Iedereen die een kwalitatief idee heeft dat past binnen de lokale ontwikkelingsstrategie, kan een idee aanmelden.

Heeft u als bewoner, ondernemer, organisatie of vereniging een idee voor een duurzaam en leefbaar platteland? LEADER helpt u graag op weg om een project in te dienen tijdens een inspiratie- en infosessie op 6 februari, van 19.30 uur tot 22 uur, in De Casteleer (Pastorijstraat 38) in Kasterlee. Inschrijven kan op www.leaderprovincieantwerpen.be/events/inspiratiesessie-leader-kempen-z….

Verwacht u aan sofagesprekken, uitwisseling over de praktische kanten, tal van voorbeelden en tips. Een ideale gelegenheid ook om uw idee een eerste keer af te toetsen tijdens een pitch óf die ene partner aan te spreken tijdens de borrel.

Aangepaste verkeerssituaties

Op zondag 3 maart organiseert kOsh een opendeurdag in Campus Scheppersstraat. In de Sint-Jansstraat geldt daardoor van 9 tot 18 uur tussen Herenthoutseweg en Gildelaan een parkeerverbod en is er geen autoverkeer toegelaten.

Parkeren is dan ook verboden in de Scheppersstraat, aan de rechterkant van de rijbaan (komende van de Gildelaan).

Lakenhal

Deel dit artikel