Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Begijnhof Herentals

Dorien Delefortrie van WZC Sint-Anna is zorgkundige van het jaar

Op de verkiezing van Nurse of the Year is Dorien Delefortrie van WZC Sint-Anna verkozen tot 'Zorgkundige van het Jaar 2023'. Een verdiende overwinning, want werken in de zorg is niet voor niets een knelpuntberoep. Het stadsbestuur en de directie van het woonzorgcentrum zijn ontzettend dankbaar voor de continue inzet van het personeel en het is fijn als daar ook extra erkenning voor gegeven wordt.

Zorgverleners zijn één voor één helden. Dat hebben ze de afgelopen jaren meer dan ooit bewezen.
De Nurse of the Year-verkiezing gaat daarom elk jaar opnieuw op zoek naar uitblinkers in drie categorieën: verpleegkundige, zorgkundige en zorgteam. Het is de zevende keer dat deze prijs wordt uitgereikt. Zo'n 100.000 collega's, patiënten en familieleden mochten hun stem uitbrengen.

WZC Sint-Anna heeft erkenning voor 5 kamers oriënterend kortverblijf

Het Agentschap Zorg & Gezondheid van de Vlaamse overheid heeft woonzorgcentrum Sint-Anna een erkenning gegeven voor de uitbating van 5 kamers voor oriënterend kortverblijf. De kamers zijn bedoeld voor 65-plussers met een zorgvraag die niet kan beantwoord worden in een ziekenhuis of revalidatiecentrum, die in een onhoudbare thuiszorgsituatie wonen of een bepaald zorgprofiel hebben.

In een kamer voor oriënterend kortverblijf kunnen ze 14 tot 60 dagen verblijven. Tijdens dat verblijf zoekt een multidisciplinair team met een sociaal verpleegkundige, een kinesitherapeut, een psycholoog, een ergotherapeut en een verpleegkundige, samen met de bewoner, zijn familie, andere mantelzorgers en de eerstelijnszorg naar de beste woon- en zorgvorm.

Aanvragen voor een oriënterend kortverblijf kan u richten aan de sociale dienst van WZC Sint-Anna, Vorselaarsebaan 1 in Herentals, tel. 014-24 89 02, socialedienstwzc@herentals.be

Stad bedankt vrijwilligers met receptie

Elk jaar organiseert het stadsbestuur een waarderingsreceptie voor alle vrijwilligers van de stad om hen te bedanken voor hun bijdrage aan de stedelijke dienstverlening.
Dit jaar heeft de waarderingsreceptie plaats op donderdag 7 maart in zaal 't Hof.

Blijvende aandacht voor fietsdiefstalpreventie

De gemeenschapswachten van de dienst integrale veiligheid graveren of stickeren jaarlijks 400 tot 600 fietsen. Gegraveerde of bestickerde fietsen zijn na bijvoorbeeld diefstal gemakkelijker terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaar. In de keten van diefstalpreventie is het fietsgraveren of stickeren dan ook een belangrijke schakel. Daarom blijft het stadsbestuur ook in 2024 inwoners overtuigen om hun fiets te laten graveren of bestickeren met hun rijksregisternummer.

In 2024 zullen de gemeenschapswachten maandelijks op een woensdag- of zaterdagnamiddag fietsgraveren aan het koetshuis in het Stadspark, het Dorpshuis van Noorderwijk of het Dorpshuis van Morkhoven.  Elke maand wordt er een Handelshart Herentals Cadeaucheque verloot onder de mensen die hun fiets hebben laten graveren tijdens de maandelijkse fietsgraveersessie.

In het voorjaar gaan de gemeenschapswachten ook de fietsen graveren in de secundaire scholen. In het najaar bezoeken ze de basisscholen.

Bovendien kijken de gemeenschapswachten enkele keren per jaar de fietsenrekken in Herentals na. Elke fiets krijgt dan een promotielabel met daarop de datum van de volgende fietsgraveersessie.

Boek een originele fotoshoot bij Brandweer zone Kempen

Op zaterdagvoormiddag 16 maart zet Brandweer zone Kempen de poorten weer open voor communicanten of kinderen die hun lentefeest vieren. Wie originele foto’s wil nemen met politie- en brandweervoertuigen of een ziekenwagen van het Rode Kruis, schrijft zich best snel (en vóór 3 maart) in via de website van Brandweer zone Kempen: kempen.hulpverleningszone.be.

Daar is ook alle praktische info te vinden over het fotomoment. 

Begijnhof Herentals

Deel dit artikel