Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal

Bedrijfsperceel IOK van 3.082 m² beschikbaar op bedrijvenzone Laarstraat

IOK heeft aan de Laarstraat in Noorderwijk een nieuwe bedrijvenzone ontwikkeld. De eerste bedrijven zijn er volop aan het bouwen, maar een van de percelen is intussen weer beschikbaar.

Het betreft lot 6, een hoekperceel met een totale oppervlakte van 3.082 m². Lot 6 bestaat uit 3 delen:

  • het bebouwbaar perceel: lot 6A (2.179 m²);
  • de aangelegde gezamenlijke brandweg/ontsluitingsweg voor de bedrijven gevestigd op de loten 1A tot en met 6A: lot 6B (385 m²);
  • de aangelegde groenbuffer: lot 6C (518 m²).

De verkoopprijs bedraagt 140 EUR/m² voor de loten 6A, 6B en 6C,  zonder de kost van het opmetingsplan (750 euro) en andere kosten. IOK heeft ook een erfpachtprijs bepaald van 6 EUR/m²/jaar (jaarlijks te indexeren) voor die bedrijven die liever voor een erfpacht kiezen dan voor een klassieke verkoop.

Een aanvraag indienen, kan tot uiterlijk vrijdag 29 maart 2024.

Meer inlichtingen bij: IOK – dienst projectontwikkeling, de heer Dimitri Deiteren, dimitri.deiteren@iok.be, tel. 014-53 51 25

Uw activiteit in de Uit-kalender in de Stadskrant? Voer ze zelf tijdig in op www.uitdatabank.be

Elke maand biedt de UiT-kalender in het midden van de Stadskrant een overzicht van de aankomende activiteiten en evenementen in onze stad. Wilt u uw activiteit ook in de UiT-kalender laten opnemen? Registreer u dan op www.uitdatabank.be en voer uw activiteit tijdig in. U vindt de deadline telkens op pagina 2 van de vorige UiT-kalender. Aankondigingen voor de UiT-kalender van april moeten uiterlijk op woensdag 28 februari in de UiT-databank staan.

Tijdelijk parkeerverbod voor het reinigen van straatkolken

Het stadsbestuur laat tussen 11 maart en 9 april opnieuw de kolken in het stadscentrum reinigen. Omdat de veegwagen overal bij de straatkolken moet kunnen, geldt er dan in sommige straten een parkeerverbod. Dat parkeerverbod geldt alleen op de dag van de reiniging, vanaf middernacht. De reinigingswerken beginnen om 7 uur. De stad zal dan ook zoveel mogelijk het onkruid verwijderen. De politie houdt toezicht en laat wagens wegtakelen, als dat nodig is.

Een overzicht van welke straten wanneer aan de beurt zijn, vindt u op www.herentals.be/nieuws/kolken-reinigen.

Infosessies over wonen en energie besparen

Steeds meer Kempenaren gaan op zoek naar manieren om energie én kosten te besparen. Dat leidt tot allerlei vragen. Hoe kan ik het best mijn woning isoleren? Is een warmtepomp mogelijk in mijn huis? Welke premies kan ik krijgen?

Op deze en vele andere vragen krijgt u een antwoord in een reeks webinars die u gratis online kan volgen bij Energiehuis Kempen. Op 5 maart is er alvast een infosessie over energiezuinig ventileren. U krijgt er alle informatie over de verschillende types ventilatie en welke het meest geschikt is voor uw woning.

U kan de sessies volledig vrijblijvend volgen, maar vooraf inschrijven is wel nodig om u de deelnamelink naar de webinar te bezorgen: www.duurzaamwonen.be/infosessies.

Kamp C zoekt toffe gidsen voor duurzaam bouwen en wonen

Kamp C zoekt toffe gidsen om rondleidingen te geven in haar circulair kantoorgebouw ’t Centrum in Westerlo. Professional of leek, iedereen is welkom! Wilt u deel uitmaken van het vrijwilligerskorps, dan bent u welkom op de inspiratiesessie voor een knabbel en een babbel.

De inspiratiesessie heeft plaats  op 5 maart, van 17 tot 19 uur, in Kamp C. Inschrijven kan met een mail naar info@kampc.be.

Lakenhal

Deel dit artikel