Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

AC

Stad verkoopt afgedankte materialen

Het stadsbestuur organiseert een online veiling van afgeschreven materialen, waaronder lichte vrachtwagens, gras- en bosmaaiers en fietsen. Alle materialen zijn online te bekijken op www.belgaveilingen.be.

De veiling eindigt op 23 april 2024. Er is een kijkdag op 19 april, van 10 tot 12 uur, in de stedelijke loods in Addernesten.

Projectsubsidie voor gemeenschapsvormende en socio-culturele initiatieven

Het stadsbestuur ondersteunt uitzonderlijke en unieke projecten in Herentals die gemeenschapsvormend werken en socio-cultureel zijn. Wie een idee heeft voor een verbindend project kan zijn aanvraag nog indienen tot 1 april.

Meer info en aanvragen via www.herentals.be/aanvraag-projectsubsidies.

Maand van de markt: kras en win

April is maand van de markt. Winkel op de donderdagmarkt in Morkhoven of op de vrijdag- of zondagmarkt in Herentals en maak kans op mooie prijzen met de "Kras & Win"-actie.

Bij elke aankoop op de markt ontvangt u van de deelnemende handelaren een kraslot, waarmee u  tal van mooie prijzen kan winnen. Als kers op de taart maakt elke marktbezoeker bij iedere aankoop kans op de provinciale hoofdprijs: een fonkelnieuwe e-bike ter waarde van 2.699 euro.

Kijk op www.maandvandemarkt.be en ontdek wat de markt nog allemaal te bieden heeft.  De Paashaas deelt overigens kwistig paaseitjes uit op de vrijdagmarkt op 29 maart en op de zondagmarkt op paasdag 31 maart.

Rustig baantjes trekken in warm water

Vanaf vrijdag 5 april kunt u elke vrijdag, van 19 tot 21 uur, baantjeszwemmen in het verkwikkende warme water van het doelgroepenbad. Met vier rustige banen van elk 15 meter en een watertemperatuur van 31°C is het doelgroepenbad de perfecte omgeving voor ontspanning of herstel na een blessure. Bent u op zoek naar een moment van rust na een hectische week, wilt u therapeutische oefeningen uitvoeren of hebt u gewoon zin in een ontspannen zwemtocht. Kom dan zeker naar deze fijne zwemsessie.

Ga op ontdekking in Herentals met kinderzoektocht

Bent u nog op zoek naar een leuke activiteit met uw kinderen tijdens de paasvakantie? De kinderzoektocht ‘Groetjes uit Herentals’ is een aanrader. De gekke reporters Lino en Lena hebben op de leukste plekjes van Herentals allerlei fratsen uitgehaald. Wie tijdens de paasvakantie de zoektocht loopt en Lino en Lena vindt, maakt bovendien kans op een leuke prijs.

De kinderzoektocht ‘Groetjes uit Herentals’ is heel boeiend voor 6- tot 10-jarigen en is voor 4 euro te koop bij de dienst cultuur en toerisme (Grote Markt 35, Herentals).

Schrijf u in voor de brocante- en rommelmarkt

Op zaterdag 24 augustus organiseert het stadsbestuur voor de derde keer een brocante- en rommelmarkt op de Grote Markt. Standhouders kunnen zich vanaf nu en tot 16 augustus inschrijven op www.herentals.be/brocante-en-rommelmarkt-2024.

Eerste hulp bij al uw computerproblemen

Hebt u weleens vragen over uw smartphone, laptop, tablet, smartwatch of fietscomputer? Of wilt u meer weten over handige onderwerpen zoals Microsoft Word, online bankieren of het herkennen van fraude? Kom dan eens langs bij 't Peeseeke.

Bij ’t Peeseeke in Campus Spiegelfabriek aan de Lierseweg 132 in Herentals vindt u een computerlokaal waar u kunt deelnemen aan diverse informatieve sessies en basiscursussen. Of u nu een absolute beginner bent of gewoon uw digitale vaardigheden wilt verbeteren, bij ’t Peeseeke staat men voor u klaar!

U bent er met al uw vragen welkom van maandag tot donderdag, van 13 tot 17 uur en vrijdag van 10 tot 12 uur. Of schrijf u in voor één van de cursussen. Die zijn volledig gratis; u betaalt alleen een waarborg van 5 euro bij de inschrijving. Die krijgt u terug wanneer de cursus van start gaat.

Voor vragen over de cursussen kan u bellen naar 014-24 66 97 of mailen naar peeseeke@herentals.be.

Het Pandschap renoveert uw leegstaand pand

U hebt een huis geërfd. En u wenst een zorgeloze en sociale toekomst voor uw pand?
U verhuurt en uw pand is volledig uitgeleefd. U hebt last van wanbetalers? U hebt een winkelpand dat moeilijk verhuurd geraakt. U betaalt leegstandsbelasting, het pand is in te slechte staat. U wil investeren in vastgoed, maar met een sociaal rendement …
Renovatie kost tijd en geld. Het Pandschap staat garant voor een renovatie zonder zorgen. Het Pandschap neemt alles in handen, zodat u als eigenaar volledig ontzorgd wordt.
De voorwaarde? Na renovatie worden de panden sociaal verhuurd.

Lees er meer over op de website van Het Pandschap: www.pandschap.be

Haal nu het gratis magazine De Kempen in huis

Herinnert u die mooie momenten waar u altijd met een glimlach aan terugdenkt? Dat gevoel van vrijheid en avontuur? Dat is precies wat u in de Kempen kan ervaren. Het is een plek waar u herinneringen maakt die u koestert. De natuur daagt u uit, maar biedt ook rustige momenten. En er zijn talloze verborgen plekjes om te ontdekken en te delen met uw dierbaren. U vindt het allemaal in het magazine De Kempen, boordevol leuke uitjes, handige tips en ideeën voor het weekend.

Of u nu geniet van een indrukwekkend uitzicht tijdens een wandeling, de vrijheid voelt op een sloep zonder vaarbewijs of sterren telt vanuit een hottub tussen de bomen, in de Kempen is er voor elk wat wils: van avonturen in de natuur tot ontspannen momenten aan het water. Fiets langs wijngaarden en pluktuinen voor een ontspannen tocht of proef lokale lekkernijen zoals unieke gin of culinaire hoogstandjes van lokale chefs. En na een dag vol buitenavonturen is er niets beter dan in slaap vallen in een gezellig vakantiehuisje, een knusse kampeerhut aan het water of zelfs een charmante molen.

U vindt meer dan alleen inspiratie in De Kempen. Bestel vandaag nog uw gratis exemplaar op kempen.be.

Jobbeurs voor wegen, gebouwen en infrastructuur 

Op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging? Markeer dan 17 april in uw agenda en kom langs op onze jobbeurs in de foyer van cc ’t Schaliken, van 18 uur en 21.30 uur. Wij zijn op zoek naar gedreven kandidaten die willen bijdragen aan de ontwikkeling van wegen en gebouwen in Herentals.

  • Projectleider infrastructuur, verantwoordelijk voor het leiden en coördineren van grote projecten in Herentals, Morkhoven en Noorderwijk. U werkt mee aan een aantrekkelijke, duurzame en veilige omgeving. 
  • Werftoezichter patrimonium, volgt de werken op aan de stedelijke gebouwen. Een heel uitdagende en gevarieerde functie die dossierbeheer combineert met werfbezoeken.   
  • Arbeider wegen: Stap in de rol van wegenarbeider en omarm een veelzijdig aanbod aan verantwoordelijkheden, van de aanleg tot het onderhoud van wegen en van het plaatsen van verkeersborden tot het bieden van ondersteuning aan uw teamleden. U bent een essentiële schakel in het creëren van een veilige en aantrekkelijke infrastructuur, onder leiding van de teamleider wegen en waterlopen. 

U bent welkom vanaf 18 uur. Na een toelichting van de jobinhoud door sectormanager Laurens kan u bij de experten en teamleiders meer info vragen over het team waarin u terecht komt en de voordelen die stad Herentals biedt aan zijn werknemers. U kunt ook een loonsimulatie laten maken.  

TEJO Kempen zoekt vrijwillige psychotherapeuten en jongerenbegeleiders

TEJO Kempen is een organisatie die laagdrempelige therapeutische hulpverlening biedt aan jongeren tussen 10 en 20 jaar. Ze is op zoek zijn naar vrijwillige psychotherapeuten en jongerenbegeleiders om het team te versterken.

TEJO, afgeleid van therapeuten voor Jongeren, verleent kortdurende, anonieme en gratis hulp aan jongeren in Vlaanderen. Het doel is om de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg voor jongeren te verlichten. De therapeuten van TEJO werken allemaal op vrijwillige basis en streven ernaar jongeren niet alleen mentaal te ondersteunen, maar ook weer in hun kracht te zetten.

De organisatie heeft al geruime tijd basislocaties in de Kempen, waaronder het Tejohuis in Turnhout en twee gesprekskamers in Mol en Herentals. Om de werking verder uit te breiden, zijn ze op zoek naar therapeuten en begeleiders met een open blik op jongeren, die bereid zijn om hen therapeutische ondersteuning te bieden in een verbindend contact.

Wie gelooft in de (veer)kracht van jongeren en wil bijdragen aan een warmere samenleving is van harte welkom in het team. TEJO Kempen biedt een warme collegiale omgeving, professionele ondersteuning door de therapeutencoach met supervisie, een scala aan gratis opleidingen en natuurlijk boeiende ontmoetingen met jongeren en collega-vrijwilligers.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met TEJO Kempen via info.kempen.turnhout@tejo.be. Meer informatie is ook beschikbaar op www.tejo.be/word-vrijwilliger.

AC

Deel dit artikel