Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

AC

VDAB organiseert inschrijfmomenten voor getroffenen Van Hool

Van dinsdag 9 tot en met dinsdag 16 april organiseert de VDAB in Lier, Heist-op-den-Berg en Herentals inschrijfmomenten voor de ontslagen werknemers van Van Hool. De getroffen werknemers moeten zich binnen de 8 dagen inschrijven bij de VDAB. Dat is belangrijk om hun recht op een uitkering te vrijwaren en om later recht te hebben op tewerkstellingsmaatregelen en dienstverlening, zoals het volgen van een opleiding of stages. Ontslagen werknemers moeten niet wachten op hun C4 om zich in te schrijven.

In Herentals kunnen de ontslagen werknemers van Van Hool zich inschrijven van 9 tot en met 14 april, van 9 tot 15 uur, in Moktamee (Bovenrij 30) en op 15 en 16 april bij de VDAB (Belgiëlaan 60).

Wie dat wil, kan zich ook thuis inschrijven door te bellen naar het gratis nummer 0800-30 700 (elke werkdag tussen 8 uur en 16.30 uur) of online via www.vdab.be

Intussen schakelt de VDAB partnerorganisaties in die outplacementbegeleiding kunnen voorzien. Later deze maand zullen deze partners de getroffen werknemers uitnodigen voor een infosessie over de outplacementbegeleiding en ondersteuning door VDAB. 

Outplacement betekent dat u begeleiding krijgt van een gespecialiseerde dienstverlener bij het zoeken naar werk. Het gaat onder andere om administratieve steun bij het opmaken van een persoonlijke balans voor psychologische begeleiding, hulp bij het vinden van een job of bij de opstart als zelfstandige of begeleiding tijdens de opstart in een nieuwe job.

Stappenplan na ontslag: vdab.be/orienteren/ontslagen/stappenplan

Jachthavenmeester gezocht voor tijdelijke uitbating jachthaven met pop-up zomerbar

Het stadsbestuur werkt aan een langdurige oplossing voor de jachthaven, zodat die kan omgevormd worden tot een kwalitatieve toeristische toegangspoort met een havengebouw en horecavoorziening. In afwachting hiervan is de stad voor de komende twee toeristische seizoenen op zoek naar een tijdelijke jachthavenmeester die de jachthaven met pop-up zomerbar wil uitbaten.

Kandidaten kunnen tot maandag 29 april 10 uur hun biedingsformulier en noodzakelijke bijlagen indienen. Bij de beoordeling van de kandidaturen houdt de jury rekening met de ervaring in jachthavenmeesterschap, het voorgestelde plan van aanpak voor het beheer van de jachthaven met pop-up zomerbar en de ervaring in ondernemerschap.

Het stadsbestuur streeft ernaar om de start van de activiteiten mogelijk te maken vanaf 15 mei 2024.  De tijdelijke concessieovereenkomst met een duur van twee seizoenen eindigt van rechtswege op 31 december 2025.  De infobundel over de jachthaven, het biedingsformulier en andere nuttige info zijn beschikbaar op www.herentals.be/uitbating-jachthaven.

Spoorwegovergang Belgiëlaan gesloten op 20 en 21 april

Infrabel voert werkzaamheden uit aan de spoorwegovergang op de Belgiëlaan. De overweg is daardoor gesloten voor het verkeer op zaterdag 20 april en zondag 21 april, telkens van 5 uur tot 23 uur. Het verkeer wordt omgeleid langs de Hikstraat/Fraikinstraat, Nederrij en Poederleeseweg. 

Infosessie over burenbemiddeling

Een goede relatie met de buren is enorm belangrijk. Omdat u naast, onder of boven elkaar woont, maakt u immers deel uit van elkaars leven. Wanneer er toch een conflict ontstaat tussen buren, wil iedereen dat graag snel opgelost zien. Daarom is Neteland in augustus 2023 gestart met het project burenbemiddeling.

Geraakt u er zelf niet uit, dan kan u sindsdien een beroep doen op een burenbemiddelaar. Die focust op het herstellen van de communicatie tussen de buren. De dienst is gratis en volledig vrijwillig voor alle inwoners.

Wilt u graag meer informatie over hoe dit juist in z'n werk gaat? Volg dan de infosessie op dinsdag 23 april, om 18.30 uur, in lokaal dienstencentrum Convent2 (Augustijnenlaan 26/1, Herentals). De coördinator komt dan langs om het project uit te leggen en vragen te beantwoorden. De infosessie is gratis, maar wel vooraf inschrijven met een e-mail naar dienstencentrum@herentals.be of een telefoontje naar 014-28 20 00.

Infomoment bouw en renovatie brandweerkazerne

Er is al vele jaren sprake van, maar nu krijgt ons brandweerkorps echt een nieuwe kazerne. Een groot deel van het huidige gebouw wordt gesloopt en vervangen door een hedendaagse nieuwbouw. De stelplaats van de voertuigen wordt behouden, maar zeer grondig gerenoveerd.

Over dit bouwproject is er op maandag 29 april, om 19.30 uur, een infomoment in de bovenzaal van de kazerne. De architecten stellen het ontwerp voor en er is ruimte voor vragen.
Heeft u nu al een vraag? Mail die dan naar info@brandweerzonekempen.be, dan wordt ze zeker behandeld tijdens het infomoment.    Meer info: Brandweer zone Kempen, info@brandweerzonekempen.be of 014-28 78 00

 

AC

Deel dit artikel