Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

AC

Verkiezingen 2024: Volmacht nodig?

Wie niet kan gaan stemmen, kan iemand een volmacht geven om in zijn of haar plaats te gaan stemmen. Wilt u een volmacht geven omdat u voor privé-redenen tijdelijk in het buitenland bent of door uw werk als zelfstandige, dan moet u het volmachtformulier niet downloaden en invullen. Dit wordt automatisch gedaan voor u aan het stadsloket.

Om alle andere redenen moet u zelf een volmachtformulier invullen. U vindt een blanco volmachtformulier op de website van de federale overheid.

Wilt u geen volmacht geven? Dat moet u zich verontschuldigen. U kunt de bewijsstukken voor uw afwezigheid tot 9 juni binnenbrengen bij het stadsloket. Op 9 juni zelf kan dat in het stembureau. Vanaf 10 juni stuurt u de reden van uw afwezigheid op naar de vrederechter. Hij beoordeelt of uw redenen voldoende zijn. Het adres van de vrederechter is: Vredegerecht Westerlo, Bistplein 13, 2260 Westerlo.

 

Jaarlijkse Veekijkdag op pinkstermaandag

Op pinkstermaandag 20 mei organiseert het stadsbestuur in samenwerking met de Landelijke Raad de jaarlijkse Veekijkdag, een namiddag vol plezier en ontdekking voor het hele gezin.

De Veekijkdag vindt plaats van 13 tot 17 uur, op het multifunctioneel terrein aan de Herenthoutseweg. Tijdens deze namiddag maakt u kennis met de leukste paarden, pony's, ezels, geiten en schapen, maar ook met klein- en pluimvee en oude landbouwvoertuigen en geniet u van een hapje en drankje op het gezellige terras of in de grote tent. Kinderen die de tekening op de flyer of website inkleuren en die dag afgeven, verdienen een gratis ijsje.

Meer inlichtingen over de Veekijkdag zijn te vinden op www.herentals.be/veekijkdag en bij de dienst cultuur en toerisme (tel. 014-21 90 88, toerisme@herentals.be).

 

Ontdek de vier nieuwe Olympische sporten op het Netepark

Op zondag 26 mei kan u op de evenementenweide van zwembaden en recreatiedomein Netepark van 10 tot 16 uur kennismaken met de vier nieuwe sporten die te zien zullen zijn op de Olympische Spelen in Parijs: muurklimmen, breakdance, skateboarden en suppen.

De activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden. Of u nu jong of minder jong bent, iedereen kan genieten van deze spannende sporten. Deelnemen is gratis en vrijblijvend, maar wie deelneemt aan minstens drie initiaties, ontvangt een gratis sleutelhanger als blijk van waardering.

 

Veiligheidsmonitor 2024: uw mening telt

Vanaf 20 mei ontvangt u mogelijk een uitnodiging tot deelname aan de Veiligheidsmonitor 2024. Dat is een bevraging door de politie, in samenwerking met de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale besturen over verschillende veiligheidsthema's: uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, mogelijk slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden.

De deelnemers aan deze bevraging werden willekeurig geselecteerd via een statistische toevalssteekproef. Alle antwoorden worden volledig anoniem verwerkt.

De verzamelde gegevens bevatten waardevolle informatie voor de uitwerking van het veiligheidsbeleid. De resultaten worden in het eerste semester van 2025 verwacht.

 

Nieuwe fietspaden en gescheiden rioleringsstelsel voor Poederleeseweg

Vermoedelijk in 2027 start Aquafin samen met Fluvius, Pidpa, de gemeenten Lille, Vorselaar, Herentals en het Agentschap Wegen en Verkeer met rioleringswerken en de aanleg van nieuwe fietspaden langs de gewestweg N153 vanaf de Lichtaartsesteenweg (N134) in Poederlee tot aan de Olympiadelaan in Herentals.

Het fietstraject tussen Poederlee en Herentals voldoet immers al geruime tijd niet meer aan de behoeften van een modern fietspad en is dringend aan een upgrade toe. Langs het traject komen daarom nieuwe (maximaal vrij liggende) enkelrichtingsfietspaden. Tegelijkertijd wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd langs het tracé.

Aquafin en partners stellen het project voor op een infomarkt op donderdag 30 mei, om 20 uur, in zaal ’t Hof (Grote Markt 41, Herentals).

 

Toon uw talent op Montmartre op het Begijnhof

Voor de twaalfde editie van Montmartre op het Begijnhof zoekt het organiserend comité schilders, beeldhouwers, keramisten, textielkunstenaars, grafici, juweelkunstenaars, kunstenaars in hedendaagse kunst en andere kunst, van 16 tot 106 jaar, amateurs of professionelen.

Zij gaan in hun gekozen discipline aan het werk tussen de fruitbomen en huisjes van het prachtige Begijnhof. Ze kunnen ontwerpen, afwerken of voorbereidingen treffen voor een andere versie, een demonstratie of workshop geven, iets creëren met recyclagemateriaal.

Toon uw talent, uw persoonlijke kunst; dat is de enige voorwaarde om te kunnen deelnemen. Deelnemen kost 10 euro of 30 euro per groep vanaf 5 personen.   Inlichtingen en inschrijven op montmartreherentals.wordpress.com

 

Denk vroeger aan later: adviesmarkt voor zelfstandige ondernemers

Op dinsdag 4 juni organiseert ondernemersorganisatie Unizo een adviesmarkt voor zelfstandige ondernemers in het Aldhem-hotel in Grobbendonk. Deze informatieavond  heeft als doel 55-plussers te ondersteunen die vragen hebben bij hun eindeloopbaan. Onder de noemer “Denk vroeger aan later” behandelen diverse experten thema’s als de pensioenregeling voor zelfstandigen en het overlaten, verkopen of stopzetten van een zaak. Meer inlichtingen en inschrijven voor deze adviesmarkt kan op denkvroegeraanlater.be.

 

Hulp bij het invullen van de belastingaangifte: rechtzetting

Heeft u vragen bij het invullen of nakijken van uw belastingaangifte? Dan kunt u rekenen op hulp. Zo helpen vrijwilligers van Beweging.net alle inwoners op:

  • donderdag 6 juni en donderdag 20 juni, tussen 9 en 21 uur, in lokaal dienstencentrum Convent2
  • woensdag 12 juni, tussen 18 en 21 uur, in het Dorpshuis in Noorderwijk
  • maandag 24 juni (en niet op 21 juni zoals eerder foutief meegedeeld), tussen 18 en 21 uur in lokaal dienstencentrum Het Pomphuis in het Dorpshuis van Morkhoven.

Maak een afspraak via 0494-23 10 82. De vrijwilliger beantwoordt uw oproep alleen tussen 17 en 22 uur.

Er is ook een zitdag van de FOD Financiën in het administratief centrum op vrijdag 21 juni. Maak vooraf een afspraak via 014-28 50 50.  U kunt de FOD Financiën ook rechtstreeks contacteren op het nummer dat vermeld staat op uw belastingaangifte of op het telefoonnummer 02-572 57 57 (directe code 17001).

AC

Deel dit artikel