Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal

Herentals Bruist: beleving op en rond de Grote Markt voor jong en oud

Het stadsbestuur en diverse organisatoren blazen de zomermaanden nieuw leven in met Herentals Bruist. Dat is de merknaam voor alle beleving op en rond de Grote Markt van juni tot en met augustus.

Het programma van het stadsfestival Herentals Bruist is divers en biedt voor elk wat wils: van swingende concerten tot boeiende workshops en eindeloos plezier voor jong en oud. Bovendien zijn bijna alle activiteiten gratis. Zowel inwoners als bezoekers van onze stad zijn welkom om deel te nemen aan de bruisende activiteiten.

De focus van Herentals Bruist ligt vooral op de maand augustus. Zo komt er vanaf vrijdag 2 augustus een maand lang een Speelpodium op de zuidkant van de Grote Markt. Op en rond het podium kunt u genieten van concerten en voorstellingen, meedoen aan kliminitiaties of swingen tijdens dansworkshops.

Meer informatie over Herentals Bruist, de activiteitenkalender en de bijhorende verkeersmaatregelen vindt u op www.herentalsbruist.be.

                                                                          

Schepencollege viert huwelijksjubilarissen

Het college van burgemeester en schepenen zet op vrijdag 14 juni de koppels die dit jaar 50, 60, 65 of 70 jaar gehuwd zijn in de bloemetjes. Het schepencollege biedt de huwelijksjubilarissen een gezellig samenzijn met dessertenbuffet aan in zaal ‘t Hof. Alle jubilarissen werden hiervoor per brief uitgenodigd en kunnen inschrijven tot 4 juni 2024.

De jubilarissen die deelnemen aan deze bijeenkomst ontvangen onder meer een cadeaubon van Handelshart Herentals. Jubilarissen met een briljanten (65 jaar) of een platina (70 jaar) huwelijk krijgen bovenop dat geschenk een medaille, geschonken door het koningshuis.

 

Vraag uw gratis standplaats op de braderij aan

Ondernemers met een leuk product of een creatief idee krijgen dit jaar de kans om kosteloos op de braderij te staan op 26, 27, 28 en 29 juni. Wie hiervoor interesse heeft, kan zich inschrijven op

https://handelshart.be/braderij-in-herentals/

 

Zet uw sportkampioenen mee in de bloemetjes

Op zondag 25 augustus zetten we om 16.30 uur de Herentalse sportkampioenen in de schijnwerpers met onze kampioenenhuldiging op de Grote Markt. Onze stad heeft onder zijn inwoners immers heel wat sportieve kampioenen. We tonen met deze huldiging dan ook graag onze waardering voor deze kampioenen en hun entourage.

Hebt u als individu of team, in de periode van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2024, een uitzonderlijke sportieve prestatie geleverd? Laat het ons weten door het formulier in te vullen op www.herentals.be/kampioenenhuldiging. Kandidaturen indienen kan van 1 tot en met 30 juni. Let op: uw kandidatuur moet vergezeld zijn van een foto van de atleet of ploeg en de nodige bewijsstukken (uitslag, foto van het podium, krantenartikel).

Uit alle kandidaturen selecteert de stad bovendien drie kandidaten voor de stemming van Sportverdienste van het Jaar. Van 5 tot en met 18 augustus bepaalt u via een online stemming wie van de drie de sportverdienste van Herentals 2024 wordt.

Onder het motto 'zien sporten, doet sporten' hoopt het stadsbestuur om met de huldiging bij te dragen aan het promoten van sport en bewegen als belangrijk onderdeel van het fysiek, sociaal en mentaal welzijn van de Herentalsenaren.

 

Aangepaste verkeerssituaties

Op zaterdag 25 mei organiseert basisschool (W)onderwijs zijn jaarlijks schoolfeest. Het wandel- en fietspad tussen de Nonnenstraat en het Helikopterpleintje zal daardoor van 10 uur tot 20.30 uur afgesloten zijn voor fietsers en bromfietsen.

Door het schoolfeest van De Wegwijzer is er op zaterdag 25 mei, tussen 9 en 19 uur, geen verkeer mogelijk in de Streepstraat, tussen Dorp en Eusselsstraat.

 

Lokaal dienstencentrum zoekt planner vervoer

Onze lokale dienstencentra bieden via Mobitwin betaalbaar vervoer voor mensen met een verminderde mobiliteit. Voor het verwerken van de aanvragen in een planning, zijn we op zoek naar een vrijwilliger die het team planners wil komen versterken op woensdagvoormiddag. De planners zorgen ervoor dat de chauffeurs weten wie ze waar en wanneer moeten ophalen.

U krijgt een gepaste opleiding, ondersteuning van onze medewerkers en een vrijwilligersvergoeding.

Interesse? Stel u dan kandidaat via lokaal dienstencentrum Covent2 (Augustijnenlaan 26/1, tel. 014-28 20 00, dienstencentrum@herentals.be) of https://www.giveaday.be/nl-be/vrijwilligerswerk/planner-vervoer-lokaal-dienstencentrum/44135.

 

Wilt u een plaatsje op de braderij?

Verkoop je een kwalitatief product of heb je een briljant idee? Ben je uniek en sta je graag vier dagen op de Herentalse braderij? Dan heb je nu kosteloos en eenmalig de kans om deel te nemen.

Geïntereseerd? Laat het ons voor 3 juni weten via https://handelshart.be/braderij-in-herentals

 

Nieuwe vacatures bij het stadsbestuur

Het stadsbestuur heeft vacatures voor een werftoezichter gebouwen, een jurist en een meewerkend ploegbaas groen. Alle bijzonderheden over deze jobs vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Lakenhal

Deel dit artikel