Noodweer van 18 augustus erkend als ramp : rampenfonds komt tussen
Het noodweer dat op donderdag 18 augustus over onze streek trok, werd op 29 september 2011 erkend als ramp. Dit betekent dat inwoners van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven die schade hebben geleden, een vergoeding kunnen krijgen van het rampenfonds.

U moet echter wel eerst uw brandverzekeraar aanspreken.
Het rampenfonds komt bovendien slechts tegemoet wanneer:


-de goederen niet verzekerd zijn wegens uw financiële toestand (u hebt recht op een leefloon of een gelijkwaardige financiële hulpverlening).
-de goederen niet gedekt worden door de verzekering (niet-binnengehaalde oogsten, levende veestapel buiten het gebouw, …).
-de goederen geen eenvoudig risico vormen (onder andere goederen die een bepaald verzekerd bedrag overschrijden).

Als uw brandverzekering niet tussenkomt en u meent toch recht te hebben op een tussenkomst, dan kunt u een aanvraag indienen bij de Dienst Rampenschade van de provincie Antwerpen. De formulieren en de handleiding vindt u ook aan de balie van het administratief centrum of op www.herentals.be/noodplanning. Wenst u meer informatie over het invullen van dit formulier, dan neemt u contact op met de dienst noodplanning.
Uw aanvraag voor een tussenkomt moet ten laatste op dinsdag 31 januari 2012 binnen zijn bij de dienst rampenschade van de provincie Antwerpen.

Meer informatie: dienst noodplanning, administratief centrum, Augustijnenlaan 30, tel. 014-28 50 50

Koningsfeest op 15 november
15 november is de feestdag van de Koning. Om 11 uur wordt een plechtig Te Deum gezongen in de Sint-Waldetrudiskerk. Aansluitend biedt het stadsbestuur een receptie aan in de Lakenhal.

Herdenking wapenstilstand op 11 november
Op 11 november worden op verschillende plaatsen in Herentals de slachtoffers van de twee wereldoorlogen herdacht. In Morkhoven is er om 8.45 uur een kransneerlegging aan de Sint-Niklaaskerk en aan de monumenten voor de Engelse overledenen en de oud-strijders van de Tweede Wereldoorlog op de begraafplaats. In Noorderwijk is er om 10 uur een herdenkingsmis in de Sint-Bavokerk, gevolgd door een kransneerlegging aan het monument bij de kerk en aan het oud-strijdersmonument op de begraafplaats. Om 12 uur is er een receptie in het parochiecentrum in Noorderwijk. In het centrum van Herentals beginnen de plechtigheden om 10.50 uur met een bloemenhulde aan het monument van de Boerenkrijg op de Grote Markt. Na een misviering in de Sint-Waldetrudiskerk is er om 11.45 uur een kransneerlegging aan het monument op de Molenvest. De herdenking wordt afgesloten met een receptie in de Lakenhal. Iedereen is van harte welkom op de plechtigheden.

Aankomst van de Sint
Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas aan in Herentals. Samen met zijn Pieten meert hij om 14 uur aan op het Kempisch Kanaal ter hoogte van de Brigandstraat.

Een half uurtje later trekt een grote sinterklaasstoet door de straten van Herentals. Om 15.30 uur komt de stoet aan in De Vossenberg, waar de clowns Dirky en Sientje de kinderen vermaken met een show. Alle kinderen krijgen een geschenkje van de Sint. De aankomst van Sinterklaas is een organisatie van vzw De Kinderdroom.

Music for Fun
Het stadsbestuur kent een subsidie van 470 euro toe voor de organisatie van Music for Fun op vrijdag 14 oktober. Met dit project willen Jeugdfanfare Noorderwijk en de jeugdafdeling van de Koninklijke Fanfare Zucht naar Kunst de schoolgaande jeugd laten kennismaken met de jeugdfanfare en de verschillende instrumenten.

Actie Vredeseilanden op 13, 14 en 15 januari 2012
Op 13, 14 en 15 januari 2012 organiseert Vredeseilanden zijn jaarlijkse campagne. De organisatie krijgt van het stadsbestuur toestemming om tijdens de actie sleutelhangers,

wenskaarten en andere kleine artikelen te verkopen in grootwarenhuizen, op markten en van deur tot deur. Met de opbrengst steunt Vredeseilanden boerenorganisaties in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. In België helpt Vredeseilanden supermarkten om de landbouwketens achter hun producten duurzamer te maken.

Koekjes en cupcakes decoreren in het jeugdhuis
Op woensdag 2 november organiseert jeugdhuis 1R20 de workshop koekjes en cupcakes. Tijdens deze workshop leren jongeren hoe ze op een creatieve manier zelfgebakken koekjes en cupcakes kunnen decoreren. Het stadsbestuur kent het jeugdhuis een projectsubsidie van 50 euro toe voor dit initiatief.