Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal - foto NNieuws

Fiets samen met ons de fietszone in

Vanaf maandag 1 juli is het stadscentrum van Herentals fietszone. Dat vieren we op woensdag 3 juli. Als u op woensdag met ons mee fietst, dan trakteren wij met een ijsje. We vertrekken om 11 uur aan het station en rijden dan met de fiets door de fietszone. Rond 12 uur komen we aan op de Grote Markt. Daar wacht de ijskraam.

Wat is een fietszone? In een fietszone is de snelheid voor alle weggebruikers beperkt tot 30 kilometer per uur en mogen automobilisten fietsers niet voorbijsteken. Met deze beslissing wil het stadsbestuur de verkeersveiligheid in het stadscentrum verhogen.  #IkDoeMee

 

Braderij in Herentals

De zomer staat voor de deur en dat betekent maar een ding: de jaarlijkse braderij in Herentals is terug van weggeweest. Van woensdag 26 tot zaterdag 29 juni, elke dag tussen 10 en 20 uur, verwelkomen de handelaars en horeca u graag voor vier zomerse dagen vol gezelligheid, plezier, muziek en natuurlijk geweldige koopjes.

Struin langs de kraampjes vol leuke koopjes, proef van heerlijke lekkernijen en geniet van een scala aan activiteiten, waaronder kinderanimatie en springkastelen die de kleintjes ongetwijfeld zullen bekoren. Zaterdag sluit de braderij sfeervol af met spectaculaire optredens van Four, Leez en Willy Sommers met liveband. Het belooft dus een onvergetelijke braderij te worden.

Woensdag 26 juni

  • 14 - 17 uur: Live bands door de straten
  • 18 uur: EK Oekraïne-België

Donderdag 27 juni

  • 14 - 17 uur: Live bands door de straten
  • 16 - 18 uur: Kinderdisco Dansbaar
  • 20 - 22 uur: Optreden Bart Buls & Friends (Herre Cambri, Tom Lodewijckx, Jan Hautekiet, Ino Van Winckel en William Reven)

Vrijdag 28 juni

  • 16 - 19 uur: Live bands door de straten

Zaterdag 29 juni: Collect & Go Familiedag

  • 13 - 16 uur: Live bands door de straten
  • 18 uur: Optreden Four
  • 19 uur: Optreden Leez
  • 20.15 uur: Optreden Willy Sommers met liveband

 

Autoluwe dag De Wegwijzer

Op vrijdag 16 juni is er tussen 8 en 16 uur geen verkeer mogelijk in de Streepstraat (tussen Dorp en Eusselsstraat) en in de Rode Leeuwstraat (tussen Sint-Niklaasstraat en Tempels). Basisschool De Wegwijzer organiseert er dan een autoluwe dag.

 

Project V zoekt acteurs

Met Project V wil De Fakkel, samen met de stad en OPENDOEK, jongeren een fijne zomervakantie bieden. Jongeren kunnen deelnemen aan theaterworkshops in de Kunstencampus. De workshops vinden plaats op 8 donderdagen in juli en augustus en gebeuren onder leiding van professionele theatermakers.

Lakenhal - foto NNieuws

Deel dit artikel