Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal - foto Alex Leys

Kom naar de gloednieuwe fietsmarkt

Bent u een gepassioneerde fietser? Kom dan op zaterdag 27 juli naar de grote tent op de Grote Markt. Daar vindt van 11 tot 16 uur de eerste Fietsmarkt plaats. De Fietsmarkt is een gezellige markt met standjes van lokale enthousiastelingen: van fietshandelaars en -herstellers tot de Vlaamse Wielerschool, en van fietscafés tot de Fietsersbond van onze stad.

De Fietsmarkt is een samenwerking tussen Herentals Fietst en Feest en het stadsbestuur van Herentals.

 

Drie bomen langs kruisweg moeten geveld worden

In het najaar van 2023 is een visuele boomveiligheidsanalyse uitgevoerd op de beuken in de dreef langs de kruisweg, ter hoogte van de Heistraat. Uit deze analyse is een bijkomend onderzoek opgesteld, waaruit blijkt dat enkele bomen een gevaar voor de omgeving vormen. De risico’s op windworp, stambreuk of zware takbreuk zijn te groot, waardoor drie bomen geveld moeten worden. De werken worden gepland tussen 29 juli en 9 augustus. Eerder dit jaar werd er al dood hout uit enkele andere bomen gesnoeid.

 

Zomerfeest en opening Speelpodium Herentals Bruist op Grote Markt

Op vrijdag 2 augustus opent het indrukwekkende Speelpodium van Herentals Bruist op de Grote Markt met een zomerfeest. Om 16 uur opent het stadsbestuur het podium officieel en kunnen de allerkleinsten zich uitleven op de kinderdisco. Een ijsjeskar komt ook de lekkerbekken bekoren. Zij kunnen tussen 16 en 17 uur smullen van een gratis bolletje ijs. Big Ass Lizards, de finalisten van Nief Talent, en De Bonanzas brengen daarna het feest verder op gang. Dj Wouter Bex sluit de avond af in stijl met onweerstaanbare beats.

Op het veelzijdige Speelpodium van Herentals Bruist vindt in augustus bijna dagelijks beleving plaats, van concerten en voorstellingen tot workshops en dans- en kliminitiaties. De stad en diverse organisatoren brengen er een programma dat alle inwoners aanspreekt, ongeacht leeftijd of achtergrond. Meer info en de kalender vindt u op www.herentalsbruist.be.

 

Vacatures voor een projectleider omgeving en een gangverantwoordelijke

Het stadsbestuur werft een projectleider omgeving aan. Kandidaten moeten een masterdiploma hebben of gelijkwaardige ervaring. Solliciteren kan tot en met 28 juli 2024.

Wie geselecteerd wordt, ontvangt op 5 augustus 2024 een thuisopdracht die uiterlijk op 18 augustus 2024 weer ingediend moet worden. De drie best gerangschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een assessment en selectiegesprek op 27 augustus 2024.

Woonzorgcentrum Sint-Anna heeft een vacature voor een gangverantwoordelijke.

Houders van het diploma gegradueerde verpleegkundige A1/bachelor in de verpleging, gebrevetteerde verpleegkundigen, gegradueerde verpleegkundigen A2 of HBO5 kunnen tot en met 4 augustus 2024 solliciteren. Wie voldoet aan de voorwaarden, wordt uitgenodigd voor een interview op 13 augustus 2024.

Bekijk alle bijzonderheden over deze vacatures op www.herentals.be/vacatures.

 

Word diefstalpreventieadviseur

Neteland zoekt enthousiaste vrijwilligers om inwoners te informeren over betere beveiligingsmaatregelen van hun woning. Als vrijwillig diefstalpreventieadviseur (DPA) volgt u eerst een interne opleiding waar u alle nodige kennis krijgt. Vervolgens kan u starten als DPA en gaat u op huisbezoek bij de inwoners om de zwakke en inbraakgevoelige punten van hun woning te bekijken. U adviseert de bewoners hoe ze de woning beter kunnen beveiligen tegen een mogelijke inbraak.

Meer inlichtingen vindt u op

https://www.giveaday.be/nl-be/herentals/vrijwilligerswerk/word-diefstal….

 

Stopzetting premie gascondensatieketel op 1 november

Wie investeert in een gascondensatieketel, kan hiervoor momenteel nog een premie aanvragen bij Mijn VerbouwPremie. Deze premie bedraagt maximaal 1.800 euro voor eigenaar-bewoners uit de laagste inkomenscategorie of verhuurders via een sociaal verhuurkantoor (SVK). De premie kan oplopen tot 2.500 euro, als dit ter vervanging is van een stookolieketel.

De bestaande premie kan nog aangevraagd worden met facturen tot en met 31 oktober 2023. Het aanvragen van de premie blijft mogelijk tot 31 oktober 2024.

Via Mijn VerbouwLening blijft het wel mogelijk om te lenen voor een gascondensatieketel voor eigenaar-bewoners uit de laagste inkomenscategorie en verhuurders aan een SVK.

Verbouwers die investeren in duurzame energie kunnen ook nog altijd rekenen op premies voor warmtepompen, warmtepompboilers en zonneboilers.

Wil u meer informatie of hulp bij het aanvragen van deze premies? Maak dan een afspraak bij het stadsloket voor wonen en energie via www.herentals.be/mijn-verbouwpremie of 014-28 50 50.

 

Aangepaste verkeerssituaties

Op dinsdag 6 augustus staat de speelbus in de Berkenlaan. Er is dan tussen 12 en 17 uur geen verkeer mogelijk in de Berkenlaan.

Door een straatfeest is er van vrijdag 9 augustus om 18 uur tot zondag 11 augustus om 20 uur geen verkeer mogelijk in een deel van de Koepoortstraat

Foto Alex Leys.

Lakenhal - foto Alex Leys

Deel dit artikel