Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

AC

Ieders stemt telt

Vzw De Fakkel organiseert in samenwerking met Ligo op maandag 7 oktober een vormingsnamiddag over de lokale verkiezingen. De deelnemers aan deze voming krijgen er onder meer een overzicht van de standpunten van de verschillende lokale partijen over het (sociaal) beleid.

De vorming heeft plaats in de lokalen van De Fakkel aan de Boerenkrijglaan 16 in Herentals.

 

Zwembaden Netepark op zaterdag 5 oktober gesloten vanaf 12 uur

Door een zwemwedstrijd is Zwembaden Netepark op zaterdag 5 oktober gesloten vanaf 12 uur.

 

Nieuwe winactie van Handelshart Herentals: win uw aankoopbedrag terug

Handelshart Herentals, de vereniging van Herentalse handelaars, pakt uit met een nieuwe win-actie: vanaf oktober kan u elke maand uw aankoopbedrag terugwinnen.

Deelnemen is eenvoudig: doe een aankoop bij een van de deelnemende handels- of horecazaken in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven en ontvang vanaf een bepaalde aankoopwaarde een deelnamekaart. Beantwoord de kennisvraag op de kaart correct, vul het totale aankoopbedrag van uw kassabon in, samen met uw persoonlijke gegevens en de datum van de aankoop. Lever de ingevulde deelnemerskaart dezelfde maand van de aankoop in bij een van de collectebussen. Vergeet niet de kassabon te bewaren als bewijs, want die kan opgevraagd worden om uw deelname te bevestigen.

Aan het einde van elke maand wordt een winnaar geselecteerd die zijn of haar aankoopbedrag terugwint in Herentalse cadeaubonnen, tot een maximum van 1.000 euro. De maandelijkse winnaar wordt bekendgemaakt op de eerste donderdag of vrijdag van de volgende maand via de sociale mediakanalen van Handelshart Herentals.

Meer informatie over de deelnemende winkels en de voorwaarden van de winactie vindt u op handelshart.be/win.

 

Kermis Noorderwijk-centrum van 6 tot 10 oktober

Vanaf dinsdag 1 oktober nemen foorkramers het dorpsplein van Noorderwijk in voor de kermis Noorderwijk-centrum. Die opent officieel op zondag 6 oktober om 15 uur. Een afvaardiging van het schepencollege maakt dan onder begeleiding van het harmonieorkest van het Sint-Jozefscollege een rondgang langs de verschillende kermisattracties.

Op woensdag 9 oktober is het familiedag; kermissen is dan goedkoper. Kinderen kunnen dan ook hun ingekleurde tekening, die ze ontvangen via de basisschool van Noorderwijk, inruilen voor kortingsbonnetjes, die ze vervolgens kunnen gebruiken aan de verschillende kermisattracties.

 

Bescherming tegen borstkanker

Bent u tussen 50 en 69 jaar, laat dan elke twee jaar een screeningsmammografie nemen. Die kan afwijkingen in uw borsten vroegtijdig opsporen. Door borstkanker in een vroeg stadium te ontdekken, kunnen zware behandelingen vermeden worden en vergroot u de kans op volledige genezing.

Meer info kunt u krijgen via 0800-60160, info@bevolkingsonderzoek.be en www.borstkanker.bevolkingsonderzoek.be.

 

Vrijwilliger gezocht voor OpWeg vzw

Op Weg vzw biedt al 30 jaar één-op-één begeleiding aan mensen met elke vorm van beperking. Het team bestaat uit 38 begeleiders die elk een unieke persoonlijkheid, specifieke kennis en hun eigen manier van aanpak hebben. Doorheen de jaren heeft vzw OpWeg een grote expertise opgebouwd in het werken met mensen met autisme  en een hoge- of (rand)normale begaafdheid.

De vzw zoekt gemotiveerde en geëngageerde vrijwilligers om de algemene vergadering te versterken. De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan binnen OpWeg vzw. Ze beslist onder andere over statutenwijzigingen, benoemingen, begrotingen en de ontbinding van de vzw.

De vergadering vindt twee keer per jaar plaats in Herentals, bij voorkeur in de vooravond.

Het is belangrijk dat u als kandidaat de strategische koers van de organisatie graag volgt. Betrokkenheid, besluitvaardigheid en openheid voor andere meningen zijn essentieel. Geïnteresseerden kunnen hun kandidatuur tot 29 november schriftelijk indienen bij Marjan Puls via directie@vzwopweg.be.

 

Webinar Mijn Verbouwpremie en Mijn Verbouwlening

Steeds meer Kempenaren gaan op zoek naar manieren om energie te besparen. Dat leidt tot allerlei vragen. Hoe kan ik best mijn woning isoleren? Is een warmtepomp mogelijk in mijn huis? Welke premies kan ik krijgen? De antwoorden op deze en vele andere vragen krijgt u in een reeks webinars die u gratis online kan volgen via Energiehuis Kempen.

De webinar op 8 oktober, om 19.30 uur, behandelt alle vragen over Mijn Verbouwpremie en Mijn Verbouwlening. Wilt u lenen om de renovatiewerken uit te voeren of bent u benieuwd welke premies u kan krijgen? In deze webinar krijgt u een volledig overzicht.

Deze sessie kan u trouwens ook fysiek bijwonen in de kantoren van IOK, Antwerpseweg 1, Geel.

U kan de sessies volledig vrijblijvend volgen, maar vooraf inschrijven is wel vereist om u de deelnamelink te kunnen bezorgen: www.duurzaamwonen.be/infosessies.

 

Hou hackers buiten met 2FA

Het is belangrijk om uw online gegevens goed te beschermen. Eén van de beste manieren om dat te doen, is met tweefactorauthenticatie (2FA). Dit voegt, naast uw wachtwoord, een extra beveiliging toe. Met 2FA moet u, naast uw wachtwoord invullen, nog een tweede stap doen. Dat is bijvoorbeeld een code ingeven, die u op uw telefoon ontvangt.

Met 2FA op uw mail, sociale media, ticketwebsites en bankzaken maakt u het heel moeilijk om deze te hacken, zelfs als ze uw wachtwoord hebben. U vindt 2FA op verschillende platformen en het is vaak heel makkelijk in te schakelen. Een veel gebruikte, betrouwbare authenticatie-app is itsme®. Andere bekende authenticatie-apps zijn Google Authenticator, Microsoft Authenticator, Authy en Duo Mobile.

Dus, neem de controle over uw online veiligheid en activeer 2FA op uw belangrijke accounts. Het is een simpele maar effectieve stap om uw persoonlijke gegevens te beschermen.

Wilt u meer weten? Surf naar www.safeonweb.be, de website van Safe On Web, de Belgische overheidsinstelling die werkt rond cybersecurity. Krijgt u 2FA niet zelf geïnstalleerd, ga dan naar een van de Digipunten in de buurt.

 

Aangepaste verkeerssituaties

Op zaterdag 28 september is er door een straatfeest tussen 15 en 24 uur geen verkeer mogelijk in het laatste deel van Grebbenbos.

Op zondag 29 september opent cc ’t Schaliken het nieuwe culturele seizoen met een groot feest op de Grote Markt. Op de noordkant van de Grote Markt en in het eerste deel van de Zandstraat is daardoor van 12 tot 20 uur geen verkeer mogelijk.

Naar aanleiding van het Weekend van de Klant is er van vrijdag 4 oktober om 9 uur tot zondag 6 oktober om 22 uur geen verkeer mogelijk in de Zandstraat.

Van zaterdag 5 oktober om 10 uur tot zondag 6 oktober om 22 uur is er ook geen verkeer mogelijk op de zuidkant van de Grote Markt, tussen Lantaarnpad en Kloosterstraat. De Kloosterstraat is bereikbaar van de noordkant van de Grote Markt.

29 Bataljon Logistiek organiseert op dinsdag 8 oktober een bevelsoverdracht met militaire parade op de Grote Markt. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, zijn tijdelijk enkele aangepaste verkeersregels van kracht. Zo geldt er een stilstaan- en parkeerverbod op:

  •  de volledige Grote Markt (uitgezonderd de parkeerplaatsen voor mindervaliden) van maandag 7 oktober om 12 uur tot en met dinsdag 8 oktober om 18 uur;
  • het parkeerterrein aan de Sint-Waldetrudiskerk op dinsdag 8 oktober van 9 tot 19 uur;
  • parking Stadspark op dinsdag 8 oktober van 9 tot 19 uur. Er worden zes parkeerplaatsen voorbehouden aan het begin van de parking voor de gasten van Hotel Karmel. 

Op de noordkant van de Grote Markt en in de Zandstraat, tussen ’t Loopke en Grote Markt, is op dinsdag 8 oktober van 9 tot 17 uur geen verkeer mogelijk.

Door de Verwendag van de bibliotheek is er op zondag 12 oktober tussen 9 en 17 uur geen verkeer mogelijk op de Molenvest, tussen Herenthoutseweg en Gildelaan.

Op zaterdag 12 oktober organiseert scouts De Beucken een eetdag in de scoutslokalen aan Langepad. Er geldt daarom van 12 tot 23 uur een stilstaan- en parkeerverbod en eenrichtingsverkeer in Langepad en Alenblok. Het laatste stuk van het Langepad (ter hoogte van het scoutslokaal) wordt afgesloten voor het verkeer. 

AC

Deel dit artikel