Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal - foto Alex Leys

Allerzielen en Allerheiligen op de begraafplaatsen

De begraafplaatsen van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven zijn elke dag te voet toegankelijk van 8 tot 18 uur.

Begraafplaats Herentals

Normaal mogen mensen die slecht ter been zijn op vrijdag- en zaterdagnamiddag met hun wagen op de begraafplaats van Herentals. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 november is dit, voor de veiligheid van de vele bezoekers, niet toegestaan.  Aan de begraafplaats staan bloemenverkopers.

Begraafplaats Noorderwijk

Om de drukte aan de begraafplaats in Noorderwijk op te vangen, geldt er van donderdag 31 oktober om 15 uur tot maandag 4 november om 9 uur eenrichtingsverkeer in de Groenstraat en de Bremstraat, in de richting van de Servaas Daemsstraat naar Landweg.

In het kader van REVEIL organiseert cultuurcentrum ‘t Schaliken op 1 november om 11 uur een gratis optreden van muziekgroep Siger op de begraafplaats in Morkhoven. Meer info vindt u op www.schaliken.be/programma/reveil-0.

 

Halloweenmarkt

Kom op zaterdag 26 oktober van 15 tot 21 uur mee griezelen in Herentals! De markthandelaars kleden zich om in hun griezelige Halloween-outfit. De marktkramen worden ook speciaal versierd in het Halloweenthema. Kom zelf ook verkleed en vier Halloween in Herentals!

 

Ontdek de UiTPAS-app

Hebt u al een UiTPAS? Ontdek dan nu de UiTPAS-app! Daarin zitten alle voordelen van uw UiTPAS. Zo kunt u punten sparen met uw smartphone, door de leukste voordelen scrollen en uw punten meteen ruilen in de app. U kunt de app downloaden op uitpas.be/app.

 

Fakkeltocht tegen armoede en uitsluiting

Op 17 oktober is het de Werelddag van Verzet tegen Armoede en Sociale Uitsluiting. In Herentals leeft één op de vijf inwoners in een financieel kwetsbare situatie. Deze mensen verdienen onze steun en aandacht.

Vzw De Fakkel roept iedereen op om samen een verschil te maken. De avond begint om 19 uur met toespraken en een sociaal-artistieke voorstelling door Spoorzoekers. Dat project belicht de dagelijkse uitdagingen van mensen in armoede op een positieve manier en helpt taboes te doorbreken. Om 20 uur start de fakkeltocht, gevolgd door een receptie in cc ’t Schaliken (Grote Markt 35). Deelnemen is gratis.

Vzw De Fakkel biedt steun en een luisterend oor aan wie het moeilijk heeft. De organisatie brengt problemen in kaart en gaat in gesprek met lokale partners en politici om echte veranderingen te realiseren. Op 17 oktober laten we samen een stem horen voor een sociaal beleid waarin niemand achterblijft.

Meer informatie vindt u op www.vzwdefakkel.be of via vzwdefakkel@gmail.com.

 

Verkeersmaatregelen voor Eventing Ten Troon

Op zaterdag 19 oktober en zondag 20 oktober vindt de ‘Eventing Ten Troon’ plaats. Van 7 tot 18 uur is er geen verkeer mogelijk in de Heikenstraat vanwege de organisatie van dit evenement. Bezoekers worden verzocht rekening te houden met deze tijdelijke afsluiting en hun route tijdig te plannen.

 

Duurzaam verwarmen: gratis webinars over energiebesparing

Met stijgende energieprijzen zoeken steeds meer Kempenaren naar manieren om energie te besparen en hun huis duurzaam te verwarmen. Dat roept veel vragen op. Hoe isoleer ik mijn woning het beste? Is een warmtepomp haalbaar voor mijn huis? Welke premies kan ik aanvragen?

Energiehuis Kempen biedt gratis online webinars aan om deze vragen te beantwoorden. U kunt zelf de sessies kiezen die voor u relevant zijn. Op woensdag 23 oktober om 19.30 uur is er een infosessie over dakisolatie in het kader van de groepsaankoop isolatie. U leert alles over het plaatsen van dakisolatie, de keuze van materialen en hoe u zelf aan de slag kunt.

De webinars zijn vrijblijvend, maar u moet zich vooraf inschrijven. Na inschrijving ontvangt u een deelnamelink.

Schrijf u in via www.duurzaamwonen.be/infosessies. Voor meer informatie kunt u terecht op energiehuiskempen@iok.be.

Beeld Lakenhal - foto Alex Leys / NNieuws.

Lakenhal - foto Alex Leys

Deel dit artikel