•Letterfretter•Aan tafel!•Laat naar je borsten kijken•Week van de fair trade•Startdag Chiro Morkhoven

Letterfretter
Op zondag 16 oktober zijn alle kinderen van 4 tot 14 jaar welkom op Letterfretter, een groots literair kinderfeest. Tussen 14 en 17 uur kunnen de kinderen op verschillende locaties op de Grote Markt deelnemen aan een uitgebreid programma van tekenen, spelen, zingen en vertellen. Een muzikale familievoorstelling sluit de dag af. Inschrijven kan tot 10 oktober op http://www.letterfretterantwerpen.be of in de bibliotheek. De toegang is gratis. Letterfretter is een organisatie van de bibliotheken van Lille, Olen, Vorselaar en Herentals, cc ’t Schaliken, het Provinciaal Bibliotheekcentrum Antwerpen en Artforum vzw.
 
 
Aan tafel!
Van 10 tot 21 oktober organiseert de dienst preventie samen met het Lokaal Gezondheidsoverleg (LOGO) Kempen het gezondheidsproject Aan Tafel!. Leerlingen uit het vijfde leerjaar nemen onder begeleiding van kinesisten deel aan een bewegingsactiviteit en bezoeken verschillende speltafels rond het thema gezonde voeding. Elke deelnemer krijgt een stuk fruit en een kleine attentie.
 
 
Laat naar je borsten kijken
De Vlaamse werkgroep Borstkankeropsporing ontwikkelde een informatieve tentoonstelling over het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. In zes onderdelen krijgt het publiek informatie over borstkanker en de vroegtijdige opsporing ervan. De tentoonstelling Laat naar je borsten kijken is gratis te bezichtigen in cc ’t Schaliken op vrijdag 4 november en op donderdag 10 november.Wie de tentoonstelling graag in groep bezoekt met een gids, kan contact opnemen met de dienst preventie. Reserveren kan tot 7 oktober voor volgende datums: 31 oktober en 3, 7, 8 en 10 november.
 
 
Week van de fair trade
Van 5 tot 15 oktober vindt in België de tiende editie van de Week van de Fair Trade plaats. Als fairtradegemeente wil Herentals zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met fair trade en fairtradeproducten. Het stadsbestuur neemt dan ook deel aan de actie door infostands te plaatsen in het administratief centrum, bij de dienst toerisme en in het Dorpshuis in Noorderwijk. Bovendien organiseren het stadsbestuur en de Wereldwinkel een fotowedstrijd: wie tijdens de Week van de Fair Trade drie keer de fairtradetruck vindt en er een foto van maakt, maakt kans op een cadeaubon van de Wereldwinkel.
 
 
Startdag Chiro Morkhoven
Op zondag 18 september organiseert Chiro Morkhoven een startdag om het nieuwe werkjaar in te zetten. De bedoeling van de startdag is om de vereniging in de kijker te zetten en kinderen te laten kennismaken met de werking. Het stadsbestuur zorgt voor nadarhekken en maakt een verkeersplan op, zodat de kinderen veilig kunnen spelen.