•Herstelling dak administratief centrum•Gratis busdienst op Open Bedrijvendag•Nieuwe herfst- en winterwandelingen in aantocht•Ontmoeting Herentalse en IJsselsteinse badmintonvereniging •ProSWAP voor jongeren van 12 tot 16 jaar....



Herstelling dak administratief centrum
Het stadsbestuur moest de laatste jaren regelmatig lekken herstellen aan het dak van het administratief centrum. Bij de laatste controle van het dak bleek dat een volledige renovatie van de dakbedekking noodzakelijk en dringend is. Het college gunt de opdracht voor het herstellen van het dak aan een Herentalse firma voor de prijs van 78.458,99 euro.
 
Gratis busdienst op Open Bedrijvendag
Op zondag 2 oktober doet Herentals opnieuw mee met de Open Bedrijvendag. Naast het Netepark en de brandweerkazerne zetten nog acht andere Herentalse bedrijven de deuren open voor het publiek. Het stadsbestuur zet de stadsbus in om bezoekers tot bij de verschillende bedrijven te brengen. Ook het NMBS-station wordt opgenomen in de route.
 
Nieuwe herfst- en winterwandelingen in aantocht
Van 25 september tot 25 maart organiseert Toerisme Herentals elke zondag een wandeling onder begeleiding van een gids. De wandelingen vertrekken om 14.30 uur aan een Herentalse horecazaak en komen daar twee uur later terug aan. Na de wandeling kunnen de deelnemers genieten van een lekkere maaltijd bij deze horecazaak. Er zijn drie wandelingen die toegankelijk zijn voor kinder- en rolwagens. Dankzij het goede weer was de editie van vorig jaar opnieuw een succes. In totaal namen 2.067 wandelaars deel aan 25 wandelingen.
 
Ontmoeting Herentalse en IJsselsteinse badmintonverening
De Herentalse Badmintonclub organiseert elk jaar een badmintonontmoeting met de badmintonvereniging uit onze zusterstad IJsselstein. Dit jaar vindt de ontmoeting plaats op zondag 18 september in sporthal De Vossenberg. Het stadsbestuur neemt de huurkosten van de zaal op zich.
 
ProSWAP voor jongeren van twaalf tot zestien jaar
Jongeren tussen twaalf en zestien jaar kunnen sinds begin dit jaar voor 4 euro een proSWAPpas kopen bij de jeugddienst. Met de pas kunnen de jongeren deelnemen aan de proSWAPactiviteiten die de jeugddienst organiseert. Tijdens de herfstvakantie komen de proSwappers op donderdag 3 november samen in zaal ’t Hof voor Wii games. Inschrijven kan op maandag 10 oktober vanaf 17 uur bij de jeugddienst in het Stadspark. Telefonisch en via e-mail inschrijven kan vanaf dinsdag 11 oktober.
 
Promotiecampagne proSWAP en 10R20
In september houden de jeugddienst en jeugdhuis 10R20 een promotiecampagne om jongeren kennis te laten maken met proSWAP en met het jeugdhuis. Ze bezoeken de Herentalse scholen en delen tijdens de speeltijd een gadget uit waarop de geplande activiteiten gedrukt staan.
 
Bandbattle
Jeugdhuis 10R20 organiseert de muziekwedstrijd Bandbattle. Tijdens drie voorrondes en een finale krijgt aanstormend jong talent de kans om hun kunnen te tonen aan andere jongeren. Elke ronde wordt afgesloten met een optreden van een bekendere groep. Het stadsbestuur kent het jeugdhuis een subsidie toe van 175 euro voor de organisatie van de eerste voorronde. Die vindt plaats op 5 november.
 
Stad werkt mee aan Hertals Rock City
Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september is jong en oud welkom op de evenementenweide van het Netepark voor de tweede editie van Hertals Rock City. De vzw Cult Support en het stadsbestuur slaan de handen in elkaar voor de organisatie van dit muziekfestival. Het stadsbestuur zorgt voor materiaal zoals het podium, de dansvloer, dranghekken en partytenten en stelt de evenementenweide en andere voorzieningen gratis ter beschikking. De gemeenschapswachten houden toezicht en de preventiedienst deelt gratis oordopjes uit aan de festivalgangers.
 
Startdag scouts 1e Kempen
Op zaterdag 17 september organiseert scouts 1e Kempen een startdag aan de lokalen op de Augustijnenlaan. Leden, ouders en sympathisanten zijn welkom om het nieuwe werkjaar samen in te zetten. Het stadsbestuur zorgt onder meer voor dranghekken, tafels, stoelen en partytenten en maakt een verkeersplan op, zodat de kinderen veilig kunnen spelen.