Stad stelt ontwerper aan voor fietspaden Poederleeseweg
Het stadsbestuur van Herentals sloot een samenwerkingsovereenkomst af met de gemeenten Vorselaar en Lille om de fietspaden langs de gewestweg N153 (Poederleeseweg) heraan te leggen.

Het college stelt een ontwerper aan voor de opmaak van een tracéstudie, de studie en het ontwerp van de infrastructuurwerken en de opmaak van een rooilijn en een onteigeningsplan. De kosten van de studie worden geraamd op 115.000 euro.

Omdat het fietspad deel uitmaakt van het bovenlokaal fietsroutenetwerk, subsidieert het Vlaams Gewest de heraanleg voor 100 procent.

Kermisjogging in Morkhoven
Op dinsdag 30 augustus sluit de tiende editie van de kermisjogging de kermis in Morkhoven af. Hiervoor zijn tussen 18 en 21 uur een aantal straten verkeersvrij. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk in de Streepstraat, Goorstraat, Molenstraat, het Kattestraatje, Tempels, Broekhoven en Dorp. Tussen 12 en 21 uur geldt er een stilstaan- en parkeerverbod op het hele parcours. De kermisjogging is een organisatie van de Landelijke Gilde, KVLV en Fanfare Zucht naar Kunst.

KomeNete in het Spaans Hofpark
KomeNete vindt dit jaar plaats op zondag 21 augustus in het Spaans Hofpark in Herentals. Van 9 tot 18 uur kan de hele familie deelnemen aan verschillende activiteiten en genieten van streekproevertjes. Bezoekers kunnen hun auto parkeren op de Cardijnlaan of de Ringlaan. Dicht bij het evenement zijn een aantal parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap.

Rookmelderdag in Herentals
Rook is doodsoorzaak nummer één bij brand. Tijdens de rookmelderdag op zaterdag 10 december willen het Provinciaal Veiligheidsinstituut en de brandweer van Herentals iedereen ervan overtuigen dat rookmelders levens redden. Op de Grote Markt staat een rooktent waarin u kunt ervaren hoe moeilijk het is om de weg te vinden in huis gevuld met rook. U kunt er ook rookmelders kopen.

Open atelierdagen in de tekenacademie
Op zaterdag 3 en zondag 4 september is iedereen tussen 11 en 18 uur welkom om een kijkje te komen nemen in de verschillende afdelingen van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst. De leerlingen stellen een selectie van de jaarwerken tentoon en de leerkrachten staan klaar om een woordje uitleg te geven. Op vrijdag 2 september is er een vernissage met een receptie voor genodigden.

Open Monumentendag
Op zondag 11 september neemt Herentals opnieuw deel aan de Open Monumentendag. Dit jaar staat het thema ‘conflict’ centraal. De beide stadspoorten, de Nonnenvest en de muziekschool in de Hikstraat staan open voor het publiek. In de oude kapel van het Sint-Jozefscollege is er een tentoonstelling. Verder is er een stadswandeling en een natuurwandeling, beide onder begeleiding van een gids. Alle activiteiten zijn gratis.

Ontvangst 75-jarigen
Het stadsbestuur nodigt alle 75-jarigen uit die in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven wonen. Iedereen die in 1936 werd geboren, is op zaterdag 5 november om 16 uur welkom op de receptie in de Lakenhal.

Stad huldigt kampioenen Special Olympics
Het stadsbestuur huldigt alle Herentalse medaillewinnaars van de Nationale Special Olympics in Hasselt en de Special Olympics World Summer Games in Athene. De ontvangst met receptie vindt plaats op vrijdag 23 september 2011 om 19 uur in de Lakenhal.

Uitreiking Nestor
De Nestor is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon uit de Vlaamse culturele wereld met een lange en waardevolle staat van dienst. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op zaterdag 20 augustus in de schouwburg van cc ’t Schaliken. De Nestor is organisatie van de vzw Heibel en de cultuurraad van Herentals organiseren in samenwerking met de stad Herentals

Condoomautomaat in Stadspark
De jeugdraad wil jongeren aanzetten om veilig te vrijen en plaatst een condoomautomaat onder de luifel van het Koetshuis in het Stadspark. Jongeren, die geen condoom durven kopen bij een apotheek of in een winkel, kunnen op die manier toch gemakkelijk aan een voorbehoedsmiddel geraken.