•KomeNete zet de Kleine Nete in de kijker•Nieuwe verkaveling Koninkrijk definitief goedgekeurd•Stad vernieuwt schoolgebouw in de Schoolstraat•Aangepaste uren voor dienst sociale zaken•Scholenveldloop in het Netepark•Stad ontvangt nieuwe inwoners

KomeNete zet de Kleine Nete in de kijker
KomeNete vindt dit jaar plaats op zondag 21 augustus in het Spaans Hofpark in Herentals. Tijdens deze dag staat de Kleine Nete in de kijker. Van 9 tot 18 uur kan de hele familie deelnemen aan verschillende activiteiten of gewoon genieten van het lekkers dat de streek te bieden heeft. Het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete werkt samen met het stadsbestuur bij de organisatie van dit jaarlijkse streekevenement.
 
Nieuwe verkaveling Koninkrijk definitief goedgekeurd
Het college keurt het definitief ontwerp van de infrastructuurwerken in de verkaveling Koninkrijk goed. De verkaveling bestaat uit tien kavels en een nieuwe verharde weg met riolering.
 
Stad vernieuwt schoolgebouw in de Schoolstraat
Omwille van stabiliteitsproblemen kunnen het Rode Kruis en vzw Den Brand voorlopig geen gebruik meer maken van het schoolgebouw in de Schoolstraat. De problemen zijn zo ernstig dat een deel van het gebouw gerenoveerd, of afgebroken en heropgebouwd moet worden. Het stadsbestuur stelt een ontwerper aan voor de opmaak van de studie en het ontwerp van het bouwproject. De kosten van de studie worden geraamd op 30.000 euro.
 
Aangepaste openingsuren voor dienst sociale zaken
In de maanden juli en augustus is de dienst sociale zaken van maandag tot en met vrijdag open van 9 tot 12 uur. In de namiddag en op maandagavond is de dienst gesloten. Op deze manier wil het stadsbestuur, ondanks een krappe personeelsbezetting, toch een kwaliteitsvolle dienstverlening aanbieden.
 
Scholenveldloop in het Netepark
De twaalfde editie van de scholenveldloop vindt plaats op dinsdag 27 september in het Netepark. De veldloop is een organisatie van de stad in samenwerking met AC Herentals.
 
Stad ontvangt nieuwe inwoners
Op zaterdag 26 november ontvangt het stadsbestuur de nieuwe inwoners van Herentals. Iedereen die tussen 1 oktober 2010 en 30 september 2011 naar Herentals verhuisde, is die dag om 11 uur welkom in de foyer van cultuurcentrum ’t Schaliken. Op het programma staan een fairtradebrunch, een verwelkoming door het bestuur en een voorstelling van de toeristische film van Herentals. Om 12.30 uur kunnen de nieuwe inwoners Herentals verkennen tijdens een stadswandeling. De aanwezigen ontvangen een Helemaal Herentals Kadocheque ter waarde van 5 euro en een vrijkaart voor het Netepark.