U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
19.12.2012 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Samenaankoop voor het ecologisch na-isoleren van buitenmuren
Zijn de muren van uw huis niet goed geïsoleerd? Dan ontsnapt er heel wat warmte. Als uw dak goed geïsoleerd is, is het isoleren van muren een volgende stap naar een lagere energiefactuur. Met de modernste technieken kan dit zeer eenvoudig, zonder afbreekwerk. Om de investering te verkleinen, kunt u deelnemen aan een samenaankoop van muurisolatie. Zowel het inspuiten van spouwmuren met milieuvriendelijke materialen als het van buitenaf bij-isoleren van de muur behoren tot de mogelijkheden. Ook nieuwbouwwoningen komen in aanmerking.
 
U kunt zich vrijblijvend inschrijven op www.iok.be of bij de milieudienst. Een stuurgroep kiest welke firma’s de isolatie mogen leveren.
Die stuurgroep, die bestaat uit mensen die deelnemen aan de samenaankoop, komt samen op donderdag 14 maart om 19.30 uur in Herenthout. Als u deel wilt uitmaken van deze stuurgroep, kunt u dit aangeven bij uw inschrijving. De samenaankoop verloopt in samenwerking met IOK en de gemeenten Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herenthout, Hulshout, Nijlen en Vorselaar.
 
Op dinsdag 22 januari kunt u een infoavond bijwonen over deze actie in cc Zwaneberg (Cultuurplein 1 in Heist-op-den-Berg). Op dinsdag 5 februari vindt er een infoavond plaats in het Oud Rusthuis in Nijlen (Statiestraat 13). De infoavonden starten om 20 uur en zijn gratis. Inschrijven is niet nodig.
 
Wandeloptocht Koninklijke Fanfare Zucht naar Kunst
Op zaterdag 26 januari organiseert de Koninklijke Fanfare Zucht naar Kunst haar jaarlijkse teerfeest. Bij deze gelegenheid houden de muzikanten en de leden van de fanfare een wandeloptocht in Morkhoven. De optocht gaat via de Molenstraat, de Morkhovenseweg, de Streepstraat en Dorp naar de Eusselsstraat.
 
Pas op voor de dode hoek!
Verkeersveiligheid is een belangrijk aandachtspunt. De Herentalse scholen werken daarom regelmatig rond verkeer en mobiliteit. Op dinsdag 22 januari bespreken de leerlingen van het 6e leerjaar van vrije basisschool Leertuin de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens. Rijschool Fury stelt een vrachtwagen met begeleider ter beschikking, zodat de leerlingen de problematiek in de praktijk kunnen bekijken. Het parkeerterrein in de Populierenlaan is die dag van 9 tot 12 uur verkeersvrij. Er geldt ook een parkeerverbod.

Cursus weerbaarheid voor vrouwen
Op woensdag 20 februari start het stadsbestuur met een cursus weerbaarheid voor vrouwen. Tijdens de cursus leert u zich op een praktische en effectieve manier verdedigen, waardoor u zich veiliger voelt en uw zelfkennis en zelfvertrouwen verbetert. De cursus staat open voor alle vrouwen uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. De acht lessen vinden plaats in zaal ’t Hof (Grote Markt 41), telkens op woensdag van 19 tot 20 uur. U kunt het beste schoenen met platte zolen dragen, en kleren waarin u zich goed kunt bewegen. Deelnemen is gratis. Inschrijven kan op www.herentals.be/weerbaarheid-voor-vrouwen of bij de dienst preventie (tel. 014-28 50 50).
 
imageMeer nieuws

Zomertijd vannacht om 02u, klok 1 uur vooruit zetten

Zomertijd vannacht om 02u, klok 1 uur vooruit zetten
Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.03.2020 - 15.36u

Hulpdiensten zoeken extra versterking van vrijwilligers

Hulpdiensten zoeken extra versterking van vrijwilligers
Geel | Herentals | Kempen regio 28.03.2020 - 15.34u

2e Schlagerhei schuift een jaar op

Heist op den Berg 28.03.2020 - 10.24u

PV opgesteld voor spugen op etenswaren in supermarkt

PV opgesteld voor spugen op etenswaren in supermarkt
Geel | Kempen regio | Laakdal regio 28.03.2020 - 10.18u

Afvalbrandje aan oude stal in Gerheze

Herentals | Olen 27.03.2020 - 22.24u

Hasselts bedrijf haalt 500.000 FFP2-mondmaskers naar België, ook voor OPZ Geel

Hasselts bedrijf haalt 500.000 FFP2-mondmaskers naar België, ook voor OPZ Geel
Geel | Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 27.03.2020 - 22.21u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto