’t Schaliken stelt programma 2011-2012 voor 
Cultuurcentrum ’t Schaliken nodigt haar abonnees, haar medewerkers en de leden van de pers uit op een seizoensvoorstelling in de schouwburg op dinsdag 31 mei om 20 uur.  De avond omvat een terugblik op het seizoen 2010-2011, de aankondiging van het programma van seizoen 2011-2012 en de bekendmaking van de op stapel staande projecten en het zomerprogramma. Als afsluiter krijgen de bezoekers een muzikaal optreden van Koen Deca.
 
Stad krijgt subsidie voor opmaak gemeentelijk ruimtelijk structuurplan 
De Vlaamse Regering kent een subsidie van 45.000 euro toe aan het stadsbestuur voor de opmaak van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan. In augustus vorig jaar keurde de gemeenteraad dit plan definitief goed. Het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan bepaalt hoe de stad er in de toekomst ruimtelijk moet uitzien. Het weegt de behoeften van verschillende activiteiten tegen elkaar af, rekening houdend met de ruimtelijke draagkracht, de gevolgen op lange termijn voor het leefmilieu en de gevolgen op sociaal, economisch en cultureel vlak.
 
Sporteldag 2011 
Op donderdag 19 mei zijn alle senioren welkom op de eenentwintigste editie van de provinciale sporteldag in het BLOSO-centrum in Herentals. De deelnemers kunnen sporten op eigen maat en genieten van koffie, taart en een muzikaal optreden. Inschrijven kan nog tot 9 mei. Het stadsbestuur verleent zijn medewerking aan de organisatie door materiaal te leveren en promotie te voeren.
 
Turbozwemmen tijdens zomervakantie 
Tijdens de zomervakantie zijn er twee cursussen turbozwemmen in de zwembaden van het Netepark. De lessen vinden plaats van 4 tot en met 15 juli en van 16 tot en met 29 augustus. Kleuters bereiden zich onder leiding van gediplomeerde lesgevers intensief voor op de latere zwemlessen en ze overwinnen hun watervrees. Kinderen vanaf vijf jaar leren in kleine groepjes op korte tijd veilig zwemmen en kinderen vanaf negen jaar leren overlevingszwemmen. Inschrijven kan vanaf maandag 23 mei in De Vossenberg en vanaf dinsdag 24 mei telefonisch.
 
Kermis in Morkhoven 
Van zondag 8 tot en met dinsdag 10 mei is het weer kermis in Morkhoven. Daarom zal Dorp van 4 tot en met 11 mei afgesloten zijn voor het doorgaand verkeer. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod.
 
Herfst- en winterwandelingen succes 
Toerisme Herentals organiseerde van 26 september 2010 tot 26 maart 2011 elke zondag een herfst- en winterwandeling in Herentals. Deze wandelingen blijven een  succes. Ondanks de koude en lange winter namen er elke week gemiddeld 85 wandelaars deel, wat een stijging is van 15 deelnemers per week tegenover vorig jaar. Op vrijdag 27 mei om 20 uur vindt de prijsuitreiking plaats in zaal ’t Hof. Elke horecazaak schenkt een prijs en het stadsbestuur zorgt voor een receptie.
 
Zomerwandelingen en fietstochten 
Toerisme Herentals organiseert in juli en augustus zeven zomerwandelingen en twee fietstochten. De wandelingen vinden plaats op zondag 3 juli, 10 juli, 24 juli en 31 juli, 7 augustus, 21 augustus en 28 augustus. De fietstochten vinden plaats op zondag 17 juli en 14 augustus. Deelnemen is gratis.
 
Militaire plechtigheid op de Grote Markt 
Op woensdag 1 juni geeft luitenant-kolonel stafbrevethouder Ivan De Tender het bevel over het 29 Bataljon Logistiek door aan zijn opvolger luitenant-kolonel stafbrevethouder ir. Filip De Varé. De bevelsoverdracht gaat gepaard met een militaire plechtigheid op de Grote Markt. Als peterstad van het 29 Bataljon Logistiek verleent het stadsbestuur van Herentals zijn medewerking aan deze plechtigheid.