Slotmoment Groene voortuintjes in Diependaal

Op zaterdag 7 mei zijn alle buurtbewoners van Diependaal welkom om het project Groene voortuintjes feestelijk af te sluiten. Met dit project kregen bewoners en vrijwilligers van Diependaal in het voorjaar en in het najaar van 2010 meer informatie over tuinonderhoud waarna ze aan de slag gingen in hun voortuintjes. Het slotmoment vindt plaats op het volleybalterrein achter het buurthuis. Er zijn workshops, een plantenbeurs, een ruilbeurs en een optreden van de muziekgroep Los Callejeros. Het stadsbestuur steunt dit project van Buurtcontactpunt De Klink en Vormingsplus Kempen met een gratis GFT-container, het drukken van folders en het organiseren van het muziekoptreden.

 

Paaskermis op de Grote Markt

Van 23 tot 27 april is het weer paaskermis op de Grote Markt. Om alles vlot te laten verlopen is er van woensdag 20 april om 8 uur tot donderdag 28 april om 17 uur geen verkeer mogelijk op de Grote Markt. Het Hofkwartier, de Zandstraat (tussen de Grote Markt en de Collegestraat), de Koppelandstraat (tussen de Grote Markt en de Nonnenstraat) en de Kloosterstraat zijn enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

Triatlon in Herentals

Op en om de BLOSO-terreinen van Herentals vindt op zondag 17 april de eerste Herentalse triatlon plaats. De Herentalse Triatlon Club splitst haar triatlon op in twee delen. De deelnemers zwemmen eerst 500 meter in het zwembad van het Netepark. Na een korte pauze werken zij 22 kilometer af per fiets om af te sluiten met 4 kilometer lopen. Om alles vlot te laten verlopen is er tussen 13 en 17 uur geen doorgaand verkeer mogelijk in de Vorselaarsebaan, de Bornstraat, de Meivuurstraat, Heiken en de Heikenstraat. Er geldt ook een parkeerverbod. 

Leerlingen zijn ‘Artiest op de fiets’

Op woensdag 25 en donderdag 26 mei komt het project ‘Artiest op de fiets’ met een mobiel fietscircuit naar het helicopterplein aan de Augustijnenlaan. Het project geeft de leerlingen van het vierde leerjaar van de scholengemeenschap Kosh de kans om hun fietsvaardigheid te oefenen zodat ze zich veiliger in het verkeer kunnen begeven. Het helicopterplein is hierdoor afgesloten voor het verkeer op woensdag 25 mei van 8.30 tot 12 uur en op donderdag 26 mei van 8.30 tot 15 uur. 

Spel van de Roetaert

Op zondag 8 mei vindt opnieuw het historische Spel van de Roetaert plaats. Kinderen tussen drie en twaalf jaar kunnen pluchen konijntjes vangen die uit de toren van de Lakenhal worden gegooid. Wie het prijskonijn vangt, wint een fiets. Voor en na het Spel van de Roetaert is er een kinderdiscoshow.

Het deel van de Grote Markt tussen de Lakenhal en het Hofkwartier is tussen 12 en 18 uur afgesloten voor het verkeer. Van 10 tot 18 uur geldt er ook een stilstaan- en parkeerverbod

Sint-Waldetrudiskerk open in de zomer

De Sint-Waldetrudiskerk is ook dit jaar tijdens de zomermaanden open voor publiek. Van juni tot september kunt u de kerk bezoeken op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens tussen 14 en 17 uur. Het stadsbestuur verleent zijn medewerking door het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) in te schakelen voor toezicht op donderdag, vrijdag en zaterdag. De kerkfabriek zorgt voor toezicht op woensdag en zondag.

Huldiging KWB Herentals

KWB Herentals bestaat dit jaar zeventig jaar. Bovendien vindt deze zomer de vijftigste editie van de KWB volleybalzomercompetitie plaats. Om dit te vieren organiseert het stadsbestuur een ontvangst met receptie voor KWB Herentals en KWB Herentals sportcomité. De huldiging vindt plaats op dinsdag 10 mei om 20 in de foyer van ’t Schaliken.