Pas op voor de dode hoek

Verkeersveiligheid is een belangrijk aandachtspunt. De klassen van de kleuter- en lagere school van het Kosh werken daarom elke week rond verkeer en mobiliteit. Op donderdag 28 april van 8 tot 16 uur bespreken de leerlingen van het zesde leerjaar de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens. Op het helikopterpleintje stelt de rijschool Fury een vrachtwagen met begeleider ter beschikking, zodat de leerlingen de problematiek in de praktijk kunnen bekijken.

Infosessie verhuur dorpshuis Morkhoven

Binnenkort open het Dorpshuis in Morkhoven. Verenigingen die van het Dorpshuis gebruik willen maken, zijn op 7 april welkom voor een infosessie. De stad ontvangt de verenigingen in de polyvalente zaal van het dorpshuis. Daarna krijgen zij een rondleiding door de drie verhuurbare ruimten. Ten slotte vindt een presentatie met receptie plaats in de parochiezaal van Morkhoven.

Grabbelpas 2011

De Grabbelpas biedt drie- tot twaalfjarigen de kans om tijdens de korte schoolvakanties op een betaalbare manier aan tal van activiteiten deel te nemen. De jeugddienst houdt bij de opmaak van de programmering rekening met de verschillende leeftijden en interesses. Het gevarieerde aanbod omvat educatie, cultuur, sport en pure animatie. Ervaren lesgevers werken de activiteiten uit en vrijwilligers leiden de activiteiten in goede banen.

Er kan maar een beperkt aantal kinderen aan de activiteiten deelnemen. Een Grabbelpas is vereist. De inschrijvingen starten op zaterdag 26 maart van 10 tot 12 uur. Telefonisch en per e-mail inschrijven kan pas vanaf maandag 28 maart. Meer informatie over de Grabbelpaswerking en -programma is te vinden op de website van de jeugddienst. Alle kinderen met een Grabbelpas krijgen het gedetailleerde programma per brief of per e-mail toegestuurd.

50 jaar Amnesty International Herentals

De lokale groep van Amnesty International Herentals viert zijn vijftigjarige jubileum. Op zaterdag 21 mei organiseert zij een wandel- en fietstocht met aankomst om 15.30 uur op de Grote Markt. Een dertienjarige beiaardier bespeelt daarna, samen met de stadsbeiaardier, de stadsbeiaard. Om 16 uur vindt een ontvangst plaats in de raadzaal van de Lakenhal. De Portugese ambassadeur, Vasco Bramão Ramos, is ook aanwezig.