Levensloop Herenthout met ontbijt en rommelmarkt : het is bijna zover ... op 27 en 28 juni 2015 vindt Levensloop Herenthout plaats op sportcomplex 't Kapelleke. Op zondag 28 juni kan je genieten van een lekker ontbijtbuffet en de rommelmarkt ten voordele van Levensloop bezoeken of zelfs meedoen als standhouder.
Lees meer

Aangepaste openingsuren loketten

In juli en augustus zijn de drie loketten van het gemeentehuis en het Loket Kids & co in de namiddag gesloten. Op het gemeentehuis kan je wel terecht op maandagavond.

Belgerinkel was opnieuw een succes!

Tijdens de campagne Belgerinkel naar de Winkel deden de Herenthoutenaren 7370 verplaatsingen met de fiets of te voet en verzamelden zo evenveel stickers. Uit deze stickers trokken we 26 winnaars die kans maakten op de unieke Belgerinkelfiets, fietstassen en aankoopbons van de Herenthoutse Middenstand. Tijdens een receptie op 22 juni werden de prijzen verdeeld. Rita Van Aeken uit de Lochtstraat won de mooie Belgerinkelfiets.
Lees meer

Wielerwedstrijd in de Langstraat op 27 juni

Op zaterdag 27 juni 2015 organiseert DNS (De Netespurters) een wielerwedstrijd voor wielertoeristen.

Bericht van openbaar onderzoek - afschaffing deel van buurtweg nr. 3

De gemeenteraad verklaarde zich in zitting van 1 juni 2015 principieel akkoord om een gedeelte van buurtweg nummer 3 af te schaffen. Deze afschaffing betreft een verlaten bedding van de oude Herentalse Steenweg, die momenteel niet meer in gebruik is. Het dossier wordt onderworpen aan een openbaar onderzoek dat loopt van 29 juni tot en met 29 juli 2015.

Campagne 'Gezond water, ook jouw zorg'

Met deze campagne roept de Vlaamse Milieumaatschappij op om loden leidingen te vervangen. In heel wat oude huizen en gebouwen loopt het kraantjeswater door loden leidingen. Lood kan oplossen in het kraantjeswater en zo onze gezondheid schaden.

Zomeraanbod voor kinderen in de bib

Sinds kort kunnen kinderen tijdens de openingsuren van de bib gezelschapsspelletjes lenen. Het gaat om een wisselcollectie uit het aanbod van Loket Kids & co die zichtbaar opgesteld wordt in onze jeugdafdeling.