Proefopstelling Bankloopstraat definitief gemaakt

Bankloopstraat is een straat met veel doorgaand verkeer. Een aanpassing van het parkeerregime was noodzakelijk om de straat veiliger te maken. Na bevraging van de buurtbewoners bleek dat de meerderheid akkoord ging om de huidige proefopstelling definitief te maken.

Dit houdt in dat in Bankloopstraat vanaf P. Janssensplein tot aan Meikeverstraat:

  • parkeren aan de zuidzijde van de rijbaan (kant kerkhof) nog steeds toegelaten is.
  • parkeren aan de noordzijde van de rijbaan niet meer toegelaten is.

Lokaal bestuur investeert in betere voet- en fietspaden

De medewerkers van Technische Dienstverlening zijn momenteel de voetpaden tussen het kruispunt Schoolstraat/Oevelseweg/Melkerijstraat en Boekel aan het vernieuwen. Aansluitend komen de voetpaden op Boekel zelf aan de beurt. In de loop van het jaar staan er nog meer projecten op de planning.
Werken aan Boekel nu bezig

De werken aan Boekel verlopen in vier verschillende fasen. Op 29 januari start fase 2. Elke fase duurt ongeveer drie weken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Bewoners ontvangen enkele dagen voor de start van de werken een brief.

Nog meer werken op de planning in 2018

Omdat het lokaal bestuur de veiligheid van de voetgangers en fietsers voorop stelt, volgen er in de loop van het jaar nog meer projecten om de bestaande voet- en fietspaden te verbeteren:

  • de herinrichting voet- en fietspadzone Lichtaartseweg tussen Heidehof (wooncomplex van de Kleine Landeigendom) en de Bankloopstraat 
  • de aanleg van een fietsverbinding tussen Neerheide en het jaagpad 
  • de aanleg van een fietsverbinding tussen Vinkenstraat en het dolomietpadje
  • de vernieuwing voetpad P. Verhaertstraat (aan de kant van de woningen)

De bewoners worden steeds tijdig verwittigd over de start van de werken en de mogelijke hinder. De laatste werken zijn vermoedelijk begin november klaar. Tussendoor moeten de medewerkers immers nog andere, kleine of dringende opdrachten uitvoeren.

Er zijn natuurlijk nog zones in Olen waar de verharding van de voetpaden of de toestand van het fietspad voor verbetering vatbaar zijn. Deze zullen ongetwijfeld één van de komende jaren aan de beurt komen, ofwel in een apart specifiek dossier ofwel verweven in een groter wegenis- of rioleringsproject.