Feestweek in Westerlo : samen met het betere weer maakt Westerlo zich ook klaar voor een fantastische feestweek! Van woensdag tot zondag is het braderij in het centrum van Westerlo met heel wat superkoopjes, maar ook een travestieshow, optredens van de fanfare en Health Street Polderstraat. Donderdag is Sporta het centrum van de Kempen met het Kidsfestival You'rin en vanaf vrijdag is het feestweekend in en rond de bib. Laat de zomer maar komen.

Roefeldag op zaterdag 27 juni

Zaterdag is het Roefeldag! Kinderen van zes tot twaalf jaar kunnen die dag dingen doen die ze anders niet zouden mogen of kunnen, zoals meehelpen in een ijssalon, brood bakken, helpen in de bibliotheek of mee op patrouille met de politie. Vijfhonderd kinderen verzamelen 's morgens om 9 uur aan het gemeentehuis en zijn van 10 tot 16 uur in de weer. Afsluiten gebeurt aan het gemeentehuis. Meer weten? Je vindt de infobrochure op www.westerlo.be.

Kampioenschap van Westerlo Wielrennen

Het Kampioenschap van Westerlo Wielrennen vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 augustus in Voortkapel. Er zijn twee wedstrijden in vier categorieën voor wielrenners zonder licentie uit Westerlo: om 14 uur voor mannen 40-plus, mannen 60-plus en vrouwen over 50 kilometer en om 16 uur voor mannen tot 40 jaar over 62,5 kilometer. Inschrijven kan tot 21 augustus bij de sportdienst. De huidige kampioenen zijn Jan Mens (mannen), Tom Goor (+40), Leo Thoelen (+60) en Ilse Van Nueten (dames).

Westerlo telt meer dan vierhonderd straten

Er zijn 403 straten in onze gemeente en daar zijn er de laatste tijd enkele bijgekomen. Burrekensveld is aanvaard als naam voor een nieuwe zijstraat van Het Locht in Heultje. De nieuwe zijstraat van de Dumpelstraat in Oevel krijgt de naam Wolfakker en de fly-over en de rotonden aan de fly-over krijgen de toepasselijke namen Fly-over, Rotonde Noord en Rotonde Zuid.

Die laatste namen zijn voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad. Er volgt nu eerst nog een openbaar onderzoek waarbij men opmerkingen of andere voorstellen kan overmaken aan de gemeente. Meer info bij de dienst ruimtelijke ordening op het gemeentehuis.

Bib blijft groeien

De gemeente is van plan om de bib, die dit weekend twintig jaar wordt, uit te breiden. Grenzend aan de centrale ruimte is er de mogelijkheid om de jeugdbib te vergroten. En ook de inkomzone moet vernieuwd worden zodat er een module voor het inleveren van boeken geplaatst kan worden. Verder is na twintig jaar het sanitair en de klimaatregeling aan vernieuwing toe. De gemeenteraad gaf het college van burgemeester en schepenen alvast de opdracht om een architect te zoeken.