Nederlandse molenbouwer gaat Beddermolen restaureren : in samenspraak met architect Vanroy heeft het college van burgemeester en schepenen de opdracht voor het restaureren van de Beddermolen in Tongerlo toegewezen aan Adriaens Molenbouw uit Weert. De restauratie van de molen kost 460 000 euro, waarvan 80 % gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid.

De Beddermolen is eigendom van de vzw Kempens Landschap, de gemeente heeft de molen in erfpacht. De vzw Kempens Landschap en de gemeente Westerlo hebben de ambitie om niet alleen de molen, maar ook het bijhorende domein veilig te stellen en als een geheel te ontsluiten voor het publiek.

Padvinders gezocht voor het in kaart brengen van trage wegen in Heultje en Voortkapel

Op donderdag 24 maart om 19.30 uur vindt in het gemeentehuis een vormingsavond plaats over het in kaart brengen van trage wegen. Heb je een goede kennis van Voortkapel of Heultje? Dan ben je van harte welkom.

Samen brengen we alle bospaden, veldwegen en doorsteekjes in kaart, maar ook eventuele knelpunten. Je ontdekt ook hoe je op pad kan gaan om deze trage wegen te herontdekken en te inventariseren.

Paaseieren rapen aan de oude dekenij

Deze zondag is het Pasen en komt de Paashaas op bezoek bij Toerisme Westerlo. Alle kinderen tot 10 jaar zijn uitgenodigd om na de paasviering in de Sint-Lambertuskerk, vanaf 11.15 uur, plastieken paaseieren te komen rapen in de tuin aan de oude dekenij in de Sint-Lambertusstraat. Die plastieken eieren kan je daarna bij de Paashaas inruilen voor chocoladen exemplaren.