17 mei, Internationale dag tegen homofobie en transfobie

Cavaria, dat is de belangenvereniging voor homo's en transgenders in Vlaanderen en Brussel, roept, net als vorig jaar, de gemeenten op om in de aanloop naar de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie de regenboogvlag uit te hangen. De provincie Antwerpen ondersteunt de actie.

Westerlo wil een warme samenleving zijn waarin we elkaar steunen. Daarom hangt de regenboogvlag van 4 tot 17 mei uit aan het gemeentehuis!

De toekomst van de Beddermolen is verzekerd

Op dinsdag 31 maart wordt er een beetje geschiedenis geschreven in Tongerlo. Op die dag verlijdt notaris Verlinden de akte voor de aankoop van het domein aan de Beddermolen aan de gemeente Westerlo. In een tweede akte gaat het domein in erfpacht over van de gemeente naar Kempens Landschap. Kempens Landschap vzw staat in voor de restauratie van het molenhuis, de schuur en de bijgebouwen zodat het samen met de molen kan uitgroeien tot een boeiend plattelandscentrum.

Benieuwd naar de Beddermolen? Kom dan mee picknicken met Toerisme Westerlo op zondag 26 april! Meer info op www.toerismewesterlo.be. Inschrijven kan via info@toerismewesterlo.be.

Tentoonstelling Sigrid Artmann van 12 juni tot 5 juli

In mei vorig jaar won de Duitse Sigrid Artmann de Grote Prijs Internationale Kalligrafie in Westerlo. Als prijs kreeg de laureate ook een eigen tentoonstelling in het gemeentehuis. Die tentoonstelling vindt plaats van 12 juni tot 5 juli. De officiële opening is op donderdag 11 juni om 20 uur.

8-meiviering oud-strijders

8 mei is al even geen feestdag meer, maar toch blijft het een belangrijke dag voor onze oud-strijders. Om 14.30 uur komen ze samen aan de kerk van Westerlo voor een herdenkingsviering. Na de viering gaan ze te voet naar de oorlogsmonumenten op de Grote Markt en in de Nieuwstraat. Daarna eten ze samen in het Gildenhuis.

De herdenking is een organisatie van de Centrale Raad van de Vaderlandslievende Verenigingen.

Wie wordt onze nieuwe personeelsverantwoordelijke?

De gemeente Westerlo is op zoek naar een nieuwe personeelsverantwoordelijke. In deze functie sta je in voor het volledige operationele en strategische personeelsbeleid dat onze organisatie mee vorm geeft en ondersteunt.

We zoeken een master met een sterke voeling met HR-management. Je hebt kennis van HR-processen, arbeidswetgeving en sociale zekerheid. Je bent in staat leiding te geven en je hebt enige affiniteit met de eigenheid van een openbaar bestuur. Verder ben je pragmatisch ingesteld, heb je een sterk analytisch vermogen, ben je integer en werk je resultaatgericht. Goede communicatieve en sociale vaardigheden zijn een evidentie.

Solliciteren kan tot 20 april. Meer info vind je op www.westerlo.be en in Westel Info (donderdag in je brievenbus).