Folklorevereniging Westel Folk haalt 2e plaats Cultuurprijs Kempen : In Mol zijn vorige vrijdag de allereerste keer Cultuurprijzen van de Kempen uitgereikt. De Cultuurprijzen zijn een initiatief van de Cultuurraad voor de Kempen. Dat is een koepelorganisatie voor culturele adviesraden uit 28 Kempense gemeenten.

De hoofdprijs ging naar Kunstencentrum Tarmac uit Meerhout. Westel Folk behaalde de tweede prijs. De jury roemde haar open werking met vele gemeenschapsvormende elementen. Ook de blik van Westel Folk op het verleden, maar ook op vernieuwende ontwikkelingen in de toekomst, charmeerde de jury.

Westel Folk heeft haar stek in het oude hoveniershuis van het kasteel van Jeanne de Merode in de Hollandse dreef in Westerlo. Ze organiseren onder andere optredens, muziekcursussen en cursussen instrumentenbouw. Folklore, het cultuurhistorisch erfgoed en muziek uit de Kempen staan centraal bij deze jonge Westelse vereniging.

Westerlo steunt Rodeneuzenactie

Westerlo steunt de Rodeneuzenactie van Belfius, VTM en Qmusic. De actie vraagt aandacht voor jongeren met psychische problemen. Tienduizenden jongeren krijgen immers nog niet de zorg die ze nodig hebben. Een rode neus kost 5 euro en kan je kopen bij de infobalie van het gemeentehuis van Westerlo en in de bib.

Door te lachen en samen gek te doen wil de Rodeneuzenactie het taboe over psychische problemen doorbreken en samen geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Het hoogtepunt van de actie is de slotshow Rodeneuzendag op zaterdag 3 december.

Hoe voel je je vandaag? Zeg het met buttons!

Hoe voel je je vandaag? Een beetje gestrest, bang, misschien wel verliefd of trots? Het is best ok om te tonen hoe je je voelt. Op de moodwall in de inkomhal van Zwembad De Beeltjens vind je een grote verscheidenheid aan buttons met daarop woordjes zoals BLIJ, VERLIEFD, ANGSTIG, GELUKKIG. Neem gerust een van de gratis buttons mee, speldt ze op en laat zo aan de mensen rond je zien hoe je je voelt. De moodwall blijft staan gedurende de hele week van de Geestelijke Gezondheid tot 16 oktober.

In de Week van de geestelijke gezondheid wordt ingezet op het verhogen van de veerkracht. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag. Veerkracht kan je trainen aan de hand van 10 stappen. Wil je meer veerkracht, dan moet je eens testen hoe je veerkracht nu is. Surf daarvoor naar www.fitinjehoofd.be en doe de test. Op basis van jouw score krijg je info en advies op maat. Nadien krijg je toegang tot oefeningen en tips die je helpen om positief in het leven te staan.

Tijdens de Week van de geestelijke gezondheid zetten de gemeente Westerlo en de gezondheidsraad de eerste van tien stappen naar meer veerkracht centraal: Vind jezelf ok.

Start verkoop Westelse Kadobon op dinsdag 18 oktober

Op dinsdag 18 oktober om 12 uur houden we een klein officieel momentje aan de infobalie van het gemeentehuis. Dan verkopen we immers de eerste Westelse Kadobon. De pers en alle deelnemende handelaars zijn hierbij alvast van harte uitgenodigd!

De Westelse Kadobon is daarna vanaf woensdag 19 oktober verkrijgbaar voor een bedrag van 10 euro en 25 euro en is te koop aan de infobalie van het gemeentehuis in de Boerenkrijglaan 61. Met de Westelse Kadobon kan je al terecht in 22 deelnemende handelszaken. Dat aantal groeit echter nog elke dag. Wil je weten waar je er mee terecht kan? Neem dan een kijkje op www.westerlo.be.