U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
12.09.2017 - 16.02u
Door: Herman Gezelle

Stedenbouwkundige vergunning voor renovatie molensite aan de Beddermolen : De gemeente heeft van Ruimte Vlaanderen een stedenbouwkundige vergunning gekregen voor de restauratie van de site rond de Beddermolen in Tongerlo. Ook een erfgoedpremie van 570 000 euro is goedgekeurd. Vorig weekend vond de feestelijke opening van de molen zelf plaats.

De werkzaamheden gaan van start in januari 2018 en duren anderhalf à twee jaar. Het molenhuis wordt in de oorspronkelijke stijl verbouwd tot een vakantiewoning voor tien personen. In de stal daarachter komt een ruimte voor vergaderingen en tentoonstellingen en in het bijgebouw educatieve ruimten en het projectsecretariaat van het Merodegebied.

De grote schuur wordt ingericht voor polyvalent gebruik en in het bakhuisje in de tuin kan men terecht voor workshops en demo's. Scholen kunnen er het hele proces van graan tot brood volgen. Westerlo en Tongerlo zijn binnenkort een nieuwe trekpleister rijker!

Sport Na School met de SNS-pas

Met een SNS-pas kunnen leerlingen uit het secundair onderwijs een heel schooljaar sporten na school op meerdere plaatsen in Westerlo. Er is keuze genoeg zoals hip-hop, zwemmen, aerobic, fitness, spinning, tennis, muurklimmen, duiken en paardrijden. Inschrijven op voorhand moet niet.

Het SNS-seizoen start op maandag 2 oktober, een semester sporten kost 30 euro, een heel schooljaar 45 euro. Voor het laatste nieuws en het programma kan je terecht op de Facebookpagina Sport Na School Kempen en op www.sportnaschool.be.

Plantjesweekend Kom Op Tegen Kanker

Naar aanleiding van het plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker kan je op woensdag 13 september azalea's kopen op de wekelijkse woensdagmarkt in Westerlo. Een plantje kost 7 euro, de opbrengst gaat naar steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten.

Vorig jaar werden in heel Vlaanderen 290 000 azalea's verkocht, goed voor ruim 2 miljoen euro. Ook in Westerlo vindt de actie al enkele jaren plaats. Vrijwilligers zorgen voor de verkoop.

Krakkenviering op dinsdag 31 oktober

Op dinsdag 31 oktober is het Krakkenviering. Dat is een feest om alle vrijwilligers van de Westelse jeugdverenigingen te bedanken voor hun inzet voor het jeugdwerk. Op het programma staan comedy en een Krakkenfuif. Het feestje vindt plaats in De Zoerla en is bedoeld voor alle leiders en oudste leden van de Westelse jeugdverenigingen.

Zwerfvuilveertiendaagse van 16 september tot 1 oktober

Zwerfvuil vind je spijtig genoeg langs alle wegen, ook in onze gemeente. Dagelijks zijn medewerkers van de gemeente in de weer met het opruimen ervan. Ook heel wat vrijwilligers zoals zwervuilpeters en zwerfvuilmeters ruimen mee. De volgende twee weken kom je ook heel wat groepen vrijwilligers tegen in de zeven dorpen van Westerlo. Ze krijgen van de gemeente materiaal om zwerfvuil op te ruimen en brengen de volle zakken naar afgesproken plekken tijdens deze Zwerfvuilveertiendaagse.

Heb je ook zin om samen met je buren, je vrienden of je vereniging de handen uit de mouwen te steken? Schrijf je dan in bij de milieudienst op het gemeentehuis of op www.westerlo.be. Na afloop van de veertiendaagse zijn er afsluitmomenten in de Westelse dorpen. Daar krijgen alle deelnemers een lekker frietje!

Cocker meets Pavarotti op vrijdag 15 september

Dirk Verstocken en Wim Vercammen brengen op vrijdag 15 september met een twee uur durende muzikale spektakelshow een ode aan het leven en het werk van Joe Cocker en Luciano Pavarotti. Met eigen duetbewerkingen van songs en aria's van deze twee iconen brengen ze het schuurpapieren stemgeluid van Cocker en de klassieke tenor van Luciano Pavarotti terug tot leven.

De show vindt plaats in De Zoerla en start om 20 uur. Er zijn nog tickets te koop via www.westerlo.be en op het gemeentehuis. Prijs: 18 euro.

Poesia Divina in de abdij van Tongerlo op zondag 17 september

Met Musica Divina toont het Festival van Vlaanderen-Mechelen-Kempen het sacrale erfgoed van de Kempen vanuit een muzikale hoek. Dat gebeurt tussen 15 en 30 september met concerten in de abdijen van Postel, Averbode en Tongerlo, de begijnhoven van Turnhout, Lier en Hoogstraten, de kathedraal van Mechelen en kerken in Geel en Herentals. Voor het programma en tickets kan je terecht op musica-divina.be.

Poesia Divina in de abdijkerk van Tongerlo is een gratis optreden. Het vindt plaats op zondag 17 september van 18.30 tot 19.30 uur. Aan negen Vlaamse dichters waaronder David Troch en Sylvie Marie werd gevraagd een nieuwe psalm te dichten. Capella Amsterdam brengt de psalmen. Ze tonen je hoe poëtisch een nieuwe hemel en een nieuwe aarde kunnen klinken.

imageMeer nieuws

Talentenfabriek: HAAI!TECH in Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg | Neteland 22.11.2017 - 22.36u

'Van 3 tot 3 op 9 december tegen Kanker Warmste Week'

Neteland | Vorselaar 22.11.2017 - 22.34u

HBBC : De warmste week part 2 voor Olivia op 25/11

Herentals | Neteland 22.11.2017 - 22.33u

De beklimming van de berg Alzheimer

De beklimming van de berg Alzheimer
Kempen regio | Neteland 22.11.2017 - 22.28u

100 vrijwilligers nemen deel aan Trefdag

100 vrijwilligers nemen deel aan Trefdag
Mol | Neteland 22.11.2017 - 22.24u

Lilse senioren massaal op wandel

Lilse senioren massaal op wandel
Lille | Neteland 22.11.2017 - 22.14u

Jamal daagt Rico Verhoeven uit in Rotterdam Ahoy voor de wereldtitel kickboksen tijdens GLORY: REDEMPTION

Jamal daagt Rico Verhoeven uit  in Rotterdam Ahoy voor de wereldtitel kickboksen tijdens GLORY: REDEMPTION
Internationaal | Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.11.2017 - 22.07u

Zorginnovatie : Brug tussen ondernemerschap en zorg

Herentals | Kempen regio | Neteland 22.11.2017 - 22.02u

Bleckmann zet alle zeilen bij op Black Friday

Grobbendonk | Neteland 22.11.2017 - 21.58u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto