Infovergadering over aanvraag omgevingsvergunning Magazijnen Hendrickx op dinsdag 23 januari

Op dinsdag 23 januari om 20 uur is er een infovergadering over de aanvraag van Magazijnen Hendrickx & Zonen voor een omgevingsvergunning . De infoavond vindt plaats in de Merodezaal in Heultjedorp 1.

Magazijnen Hendrickx is een bedrijf uit de Fabriekstraat 17 in Heultje. Samen met Transport Hendrickx werken er 150 mensen. Ze zorgen voor de opslag en het vervoer van allerlei producten. Na aanpassing van de vergunning wordt het een zogenaamd Sevesobedrijf en moet het voldoen aan strengere richtlijnen.

De omgevingsvergunning is de nieuwe naam voor de vroegere milieuvergunning. Bij dit soort vergunningsaanvragen is er altijd een openbaar onderzoek, en in dit geval een bijhorende infovergadering. Op de infovergadering stelt het bedrijf het omgevingsveiligheidsrapport voor dat bij deze vergunningsaanvraag hoort. Na die voorstelling volgt nog een vragenronde.

Het openbaar onderzoek zelf loopt nog tot 14 februari. Met opmerkingen op de aanvraag kan je tot die dag terecht bij de milieudienst op het gemeentehuis. Die opmerkingen komen dan aan bod tijdens de verdere aanvraagprocedure. Meer info over de aanvraag vind je op www.westerlo.be/milieu-afval/openbare-onderzoeken, meer info over het bedrijf vind je op www.tr-hendrickx.be.

Maatwerkbedrijven onderhouden 38 locaties in alle dorpen en wijken van Westerlo

De contracten van de gemeente met de maatwerkbedrijven Lidwina Stichting en De Sprong voor het onderhoud van openbare groenzones en onkruidbestrijding lopen binnenkort af. Er wordt daarom een nieuwe prijsvraag uitgeschreven voor een contract van drieënhalf jaar.

De medewerkers zorgen voor een erg welkome ondersteuning van het werk van de eigen groendienst. Westerlo heeft immers heel wat groenzones te onderhouden. De maatwerkbedrijven wieden onkruid, snoeien en scheren hagen, ruimen snoeiafval en zwerfvuil op en maken verhardingen onkruidvrij. Ze doen dat op 38 locaties in de zeven dorpen van Westerlo en in de wijk Trienenkant.

Wereldfilm Félicité op donderdag 18 januari

Op donderdag 18 januari om 20 uur kan je in de bib naar de sociaal-realistische wereldfilm Félicité komen kijken. De toegang is gratis. De film werd bekroond op het laatste filmfestival in Berlijn.

Het verhaal gaat over Félicité, een vrijgevochten en fiere vrouw die zangeres is in een bar in Kinshasa. Haar leven wordt volledig overhoop gehaald wanneer haar veertienjarige zoon het slachtoffer wordt van een motorongeval. Een gecompliceerde operatie lijkt nodig, maar die kan Félicité niet betalen. Wat volgt is een wanhopige zoektocht naar geld.

Sint-Antoniusgilde keert terug naar 1918 met retromisviering

Op zondag 21 januari keert men in Voortkapel 100 jaar terug in de tijd. De Sint-Antoniusgilde houdt om 10.30 uur een retromisviering in de kerk. Ze vragen aan iedereen om daar in klederdracht uit 1918 naar toe te komen. Tijdens de misviering vindt de inwijding van de nieuwe vlag en van de nieuwe vaandeldrager plaats. Na de kerkdienst is er een receptie in klederdracht. Wij kijken alvast uit naar de foto's!