Rodekruisstraat krijgt nieuwe zijstroken voor fietsers tussen Goorken en Arthur Sterckxstraat
Aannemer Hegrola start op woensdag 7 februari met werkzaamheden in de Rodekruisstraat in Westerlo. Tussen Goorken en de Arthur Sterckxstraat haalt hij de klinkers aan de zijkanten van de straat weg en vervangt die door nieuwe klinkers. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken. Ze vinden voornamelijk plaats in de krokusvakantie volgende week omdat het een veelgebruikte route voor fietsende schoolkinderen is.

Hegrola is ook nog aan de slag aan het fietspad in Geneinde, aan de stoep in Molenerf in Tongerlo en aan de parking in de Kloosterstraat in Voortkapel. Na de krokusvakantie komen daar de stoepen in de Merodedreef tussen de Boerenkrijglaan en de Koning Leopoldlaan bij en de stoepen en fietspaden aan het kruispunt Hoog Heultje-Stippelberg bij.

Aannemer Hoogmartens is ondertussen bezig met betonwerkzaamheden in de Nijverheidsstraat, de Blauwvoetstraat en de Heidestraat. Hij gaat ook het verkeersplateau op het kruispunt Heieinde-Asterlaan in Oevel vervangen en start met de aanleg van een middengeleider in de Koning Leopoldlaan ter hoogte van het paadje naar Het Leerlabo in Spikdorenveld.

Een overzicht met een handig kaartje en meer uitleg vind je op www.westerlo.be.

Got Talent voor Westelse kids op Foodfestival
Op het Foodfestival voor het gemeentehuis op 20, 21 en 22 april is er ook plaats voor jong Westels talent. Op zaterdagnamiddag 21 april is er daar een vrij podium voor kinderen van de lagere school. Zowel soloacts als groepacts zijn mogelijk, of het nu muziek maken, zingen, dansen, acrobatie of goochelen is. De presentatie van de acts gebeurt door Bert Lievens van The Voice. Inschrijven kan vanaf begin maart via www.westerlo.be en de jeugddienst.