Domein Den Asberg wordt nieuwe startplaats MTB-routenetwerk

Domein Den Asberg wordt een nieuwe startplaats voor het mountainbikeroutenetwerk in De Beeltjens. Het domein ligt niet ver van de groene lus door Westerlo en Herselt. In eerste instantie plaatst men er een startbord, daarna volgt de bewegwijzering. Het domein heeft heel wat faciliteiten voor mountainbikers zoals douches en drankgelegenheden. De eigenaar gaat ook een installatie plaatsen waar men fietsen kan kuisen.

Buurtvergadering over de straatbomen in Langblok en Binnenblok

Op dinsdag 27 februari om 20 uur is er in het Tongelhof op het de Trannoyplein 5 in Tongerlo een buurtvergadering over de straatbomen in Langblok en Binnenblok. De bomen in die twee straten zijn een hele tijd geleden aangeplant, maar hebben last van schimmels. De bomen genezen lijkt onhaalbaar. Samen met de bewoners wil de gemeente de aanpak hiervan bespreken.

Tentoonstellingen in de bib en in het gemeentehuis

Nog tot 25 februari stelt Christel Verstreken uit Veerle haar schilderijen ten toon in het gemeentehuis van Westerlo. Ze schildert vooral gefantaseerde portretten die je langs alle kanten aankijken. Ook in de bib is er nog heel de maand een knappe tentoonstelling: De Bonte Bende van Rosemarie De Vos.

Je krijgt er een unieke inkijk in het tekenatelier van deze illustratrice. Via speciale kijkkastjes kan je haar tekeningen en schilderijen ontdekken. Westelse kleuters kunnen klassikaal en op een speelse manier aan de slag met deze Bonte Bende.