Vier proefopstellingen met wegversmallingen
In de Arthur Sterckxstraat en de Hollandse dreef in Westerlo, Zoerleberg in Zoerle-Parwijs en de Oude Westmeerbeekseweg in Heultje plaatst de gemeente de volgende dagen wegversmallingen. Het zijn proefopstellingen die tegen het einde van de zomer met de buurt geëvalueerd worden. De wegversmallingen dienen om de verkeersveiligheid in onze buurten en dorpen te verbeteren.

De Arthur Sterckxstraat in Westerlo is een brede straat die vaak gebruikt wordt door naar school fietsende kinderen. In de Hollandse dreef moeten de wegversmallingen het verkeer van en naar Sportpark De Beeltjens afremmen. In Zoerleberg en in de Oude Westmeerbeekseweg dienen de wegversmallingen om sluipverkeer te ontmoedigen.

Uitbreiding natuurreservaat Netevallei
Natuurpunt wil het bestaande erkende natuurreservaat Netevallei op grondgebied Westerlo uitbreiden met elf bijkomende percelen. Die percelen grond zijn al eigendom van de natuurvereniging.

Het natuurreservaat wordt zo 400 hectaren groot. Het college van burgemeester en schepenen geeft een gunstig advies over de uitbreiding maar formuleert wel opmerkingen over de waterkwaliteit, de slibkwaliteit en wil dat eventuele overstromingen gecontroleerd gebeuren. De Afdeling Natuur en Bos van de Vlaamse overheid beslist over de uitbreiding van de erkenning.

Het natuurgebied ligt in de vallei van de Grote Nete. Het bestaat uit Schaapwees (250 ha) ten westen van de baan Zoerle-Parwijs-Herselt in Westerlo en Heyland ten westen van de baan Westerlo-Bergom in Herselt (150 ha).

Gemeente breidt haar wifi-netwerk uit
Westerlo gaat haar wifi-infrastructuur versterken en uitbreiden. De totale kostprijs daarvoor bedraagt 62 000 euro. Op dit moment kan je als bezoeker al gebruik maken van free wifi in en rond het gemeentehuis, de bib, het sportpark, Toerisme Westerlo, de Kunstencampus, het Lokaal Dienstencentrum, het OCMW en het Technisch Centrum. Binnenkort komen daar ook Woonzorgcentrum Parel der Kempen, de cafetaria achter het gemeentehuis, de Zoerla en de drie gemeentescholen bij. Naast het draadloze netwerk met internettoegang, is er ook een beveiligde toegang tot het interne netwerk voor de medewerkers van de gemeente.

Lidwinastichting onderhoudt 38 locaties in dorpen en wijken van Westerlo
De Lidwina Stichting uit Mol gaat in opdracht van de gemeente de volgende jaren 38 openbare groenzones onderhouden. Tot voor kort deed ze dat samen met een ander maatwerkbedrijf. De medewerkers zorgen voor een erg welkome ondersteuning van het werk van de eigen groendienst.

Westerlo heeft immers heel wat groenzones te onderhouden. De medewerkers van het maatwerkbedrijf wieden onkruid, snoeien en scheren hagen, ruimen snoeiafval en zwerfvuil op en maken verhardingen onkruidvrij. Ze doen dat op 38 locaties in de zeven dorpen van Westerlo en in de wijk Trienenkant.

Beddermolen in maart elke zondag open
2018 is uitgeroepen tot het Europees jaar voor cultureel erfgoed en daar doen we met de Beddermolen graag aan mee. In maart is de molen daarom uitzonderlijk elke zondag open van 13 tot 17 uur.

En... je kan er voor de gelegenheid meel van de molen kopen. Wil jij dus wel eens een lekker vers broodje bakken? Kom dan langs op 4, 11, 18 of 25 maart in de Molenwijk in Tongerlo. Er zijn zakken meel van 1 en 3 kilo.