Woensdag is het Buitenspeeldag : een stralende zon, een overdosis ravotten, sport en spel en heel veel vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen. Dat is het recept van de Buitenspeeldag!

De Buitenspeeldag vindt plaats op woensdag 18 april van 13.30 tot 16 uur in het Kasteelpark achter het gemeentehuis van Westerlo. Kinderen kunnen er zelfstandig spelen. Medewerkers van de jeugddienst, de sportdienst en de Kinderclub zijn aanwezig om het spel eventueel te begeleiden.

Vooraf inschrijven is niet nodig. Wel vragen we om het ingevulde toegangsticket mee te nemen en je telefoonnummer op de arm van je kind te schrijven. Zo kunnen we ouders bereiken mocht het nodig zijn. Het ticket vind je op www.westerlo.be. Je kan er eventueel ook eentje invullen aan de toegangspoort van de Buitenspeeldag.

Foodfestival op 20, 21 en 22 april
Het Foodfestival in de voortuin van het gemeentehuis van Westerlo is de feestelijke opener van de zomer van Westerlo. Meer dan twintig foodtrucks serveren er creatieve streetfood. Er zijn dj's en livemuzikanten. Het Foodfestival is een familie-event met ook hapjes, drank en animatie voor kinderen.

Op vrijdag 20 april is het Foodfestival open vanaf 18 uur. Er zijn optredens waaronder dat van de Beatles-coverband Sgt Peppers. Op zaterdag 21 april openen de foodtrucks hun kraampjes om 13 uur. 

Van 14 tot 15.30 uur tonen lagereschoolkinderen hun talenten op het podium tijdens Westel Kids Got Talent. 's Avonds zijn er dj's en optredens van onder andere The Edge, Bart Buls en Ben Crabbé en dj's. Op zondag is het Foodfestival open van 12 tot 22 uur. Sgt Pepper treedt dan ook opnieuw op.

Expo Olense Kunstkring van 20 april tot 6 mei
Terwijl in de voortuin het Foodfestival van start gaat, kan je op vrijdagavond 20 april in het gemeentehuis naar de opening van de expo van de Olense Kunstkring OK2000. Tot 6 mei kan je er schilderijen en keramiek bewonderen van René Jaques, Rosa Vannuffelen, Maria, Annie en Lieve Mertens, Danny Smolders, Carlo Liekens, Aline Odeurs, Andrea Govaerts, Rina Schotmans, Pierre Wynen, Annie Claes, Willy Tambuyser en Mia Vangenechten.

De tentoonstelling is open tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en op zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur.

Westel Kids Got Talent
Talentenshow op Foodfestival op zaterdag 21 april
Westel Kids Got Talent is een talentenshow voor kinderen tijdens het Foodfestival op zaterdagnamiddag 21 april. Op het programma staan dans, zang en muziek, een diaboloshow en een act met rubik's kubussen. De kindergemeenteraad en de jeugdraad organiseren deze talentenshow. De presentatie gebeurt door Bert Lievens van The Voice.

Erfgoeddag op zondag 22 april
Erfgoeddag in Westerlo speelt zich af op 't Riet en in de Sint-Lambertuskerk. Het is een speciale editie met om 13 uur de feestelijke onthulling van het gerestaureerde beeld van Aartsengel Gabriël op 't Riet. Kunstenaar Bart Keutgens stak hart en ziel in de restauratie ervan.

In de kerk is er een tentoonstelling over de geschiedenis en het restauratietraject van het beeld. Uniek en uitzonderlijk is dat je een bezoek kan brengen aan de grafkelder van de familie de Merode. Samen met een gids daal je af in de grafkelder. Vooraf inschrijven is niet nodig. Kom bij de start van de rondleidingen om 14, 15 of 16 uur naar de Sint-Lambertuskerk in de Sint-Lambertusstraat in Westerlo.

Zomer van Westerlo
In Westerlo is het zomer van april tot september, of van het Foodfestival tot Openmonumentendag. Bijna elke week is er wel iets te doen! Het startweekend is dit weekend met het Foodfestival, Westel Kids Got Talent en Erfgoeddag.

In mei kan je naar de opening van het Sprookjesbos en het Merodefestival. In juni, juli en augustus zijn het Happy Shopping Days met onder andere optredens van De Romeo's en The Mavorix, zeven zomerse dorpswandelingen, het Merode Tapasfestival, de Elfjuliviering met Sasha & Davy en Westerlo Bruist met Kamping Karton, het Folklorefestival, Vlaanderen zingt en het Musicalspektakel Rubens.

In september volgen nog Westerlo Parelt en de Rietfeesten en de Feestweek van Sportpark De Beeltjens. Als afsluiter vieren we het 888-jarig bestaan van de abdij van Tongerlo.

Bomen snoeien en hagen scheren
Het college van burgemeester en schepenen heeft twee tuinaannemers aangesteld die de gemeentediensten dit jaar gaan ondersteunen met het snoeien en rooien van hoogstambomen en het scheren van hagen. Het gaat over bvba Bomen Geerts uit Kasterlee en Filip Deroover uit Tongerlo.

Op een aantal plekken in de gemeente staan hoogstambomen en hagen die een speciale aanpak nodig hebben. Het gaat onder andere over het verwijderen van dood hout in kruinen, het vervangen van straatbomen en hagen, het vervangen van dode bomen en hagen en over problemen met de wortelgroei.

Nieuwe voorzitter en ondervoorzitter voor Toerisme Westerlo
Toerisme Westerlo heeft voor het eerst sinds de oprichting in 1938 een vrouwelijke voorzitter en ondervoorzitter. Begin april werd Machteld van de Vonder verkozen tot nieuwe voorzitter van de vzw. Machteld werkt bij de technische dienst van de gemeente en kent Westerlo van binnen en van buiten. Mia Schauwers is onder andere gids bij Toerisme Westerlo. Zij wordt de nieuwe ondervoorzitter.

Samen met het team en de vrijwilligers van de vzw Toerisme Westerlo komen ze geregeld samen en organiseren ze evenementen om Westerlo verder toeristisch op de kaart te zetten!

Wat is er deze week te doen in Westerlo?
woensdag 18 april

Buitenspeeldag in het Kasteelpark, 13.30 tot 16 uur

Dansnamiddag Dans je leven lang, met Herman en Denise in Lokaal Dienstencentrum TerHarte, 13.30 uur

Groepssessie Voeding en beweging bij diabetes in Lokaal Dienstencentrum TerHarte, 19 tot 21 uur

Toneel 'n Dood-gewoon avondje door Damato in De Biehal, 20 uur

Start Initiatie Step Shape in Sportpark De Beeltjens, 20 uur

donderdag 19 april

Start aquagymreeks in Sportpark De Beeltjens, 15 tot 16 uur

vrijdag 20 april

Foodfestival in voortuin gemeentehuis, 18 tot 0 uur

Opening Expo Olense Kunstkring OK2000 in het gemeentehuis, 20 uur

Toneel 'n Dood-gewoon avondje door Damato in De Biehal, 20 uur

zaterdag 21 april

Eerste sessie Start To Mountainbike Westerlo Vitaal met samenkomst aan Boswachtershuis, 9.30 tot 12 uur

Digiklap in de bib, 10 tot 12 uur

Workshop Lemen in Kamp C, 10 tot 16 uur

Spaghettidag Chiro Heultje in de Merodezaal, 11.30 tot 14.30 en 16.30 tot 19.30 uur

Bezoek Davidsfonds Tongerlo aan Fleuramour Crystal & Flowers met vertrek aan Kerkplein Tongerlo, 12 uur

Foodfestival in voortuin gemeentehuis, 13 tot 0 uur

Westel Kids Got Talent op Foodfestival, 14 tot 15.30 uur

Infosessie Groendaken in Kamp C, 14 tot 16 uur

Toneel 'n Dood-gewoon avondje door Damato in De Biehal, 20 uur

Blast From The Past in De Zoerla, 20 uur

Optreden Elliot Murphy in Het Debuut, 20 uur

zondag 22 april

Wielerhappening in Tongerlo met start en aankomst aan lokaal T-Blazers vanaf 10.30 uur

Eetdag Chiro De Keten Zoerle-Parwijs in Ontmoetingscentrum, 11.30 tot 13.30 uur en van 16 tot 19 uur

Eetdag Fanfare De Verbroedering Heultje in de Fanfarezaal, 11.30 uur

Erfgoeddag met feestelijke inhuldiging beeld Aartsengel Gabriël op 't Riet, 13 uur

Erfgoeddag met bezoek aan grafkelder familie de Merode op kerkhof Westerlo en rondleiding in de kerk, 13 tot 17 uur

Foodfestival in voortuin gemeentehuis, 12 tot 22 uur