U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
16.05.2018 - 10.17u
Door: Mark Jaspers

Asfalteringswerken in Oevel, Tongerlo en Heultje - heraanleg stoepen en fietspaden in Westerlo

Op een aantal verbindingsstraten in Westerlo zijn er deze week en de volgende weken asfalteringswerken.

In het centrum van Oevel zijn de voorbereidende werken zo goed als afgerond. Op donderdag 17 mei worden Moleneinde, de Lindenstraat en Oeveldorp opnieuw geasfalteerd. Hou die dag rekening met omleidingen. Aansluitend worden vrijdag en dinsdag de belijningen en de fietssuggestiestroken geschilderd.

Tongerlo krijgen de Meulemanslaan aan 't Park en de Bosstraat aan Tongelsbos een nieuwe asfaltlaag. Deze week zijn er nog voorbereidende werken. Op dinsdag 22 mei wordt er geasfalteerd in de Meulemanslaan, eind mei in de Bosstraat.

De werkzaamheden in de Gevaertlaan van en naar Heultje herstarten in de week van 22 of 28 mei. En in de Neurusstraat tussen Voortkapel en Oosterwijk wordt er geasfalteerd op dinsdag 22 mei.

Ook aan fietspaden en stoepen wordt gewerkt: vanaf deze week aan de kant van de even nummers in de Boerenkrijglaan en daarna aan het fietspad in de Heksenbrug.

1 op 7 huizen in Westerlo heeft zonnepanelen. Jouw dak binnenkort ook?

In Westerlo zijn er vorig jaar maar liefst 266 nieuwe installaties met zonnepanelen bijgekomen. In totaal zijn er nu bijna 1900. Met een aantal van 74,6 installaties per duizend inwoners zit Westerlo in de kop van het peloton in Vlaanderen. In heel Vlaanderen liggen er meer dan 300 000 installaties met zonnepanelen.

Is jouw dak ook interessant om zonnepanelen op te leggen? Op de zonnekaart op www.energiesparen kan je dat erg snel nagaan. Je krijgt meteen ook te weten wat de mogelijke prijs is, op hoeveel tijd je die investering hebt teruggewonnen en waar je de dichtstbijzijnde installateur vindt.

Inzamelactie landbouwfolie van 11 tot 22 juni

Van maandag 11 tot vrijdag 22 juni kunnen landbouwers landbouwfolie inleveren op het recyclagepark in de Oevelse dreef. Dat is een jaarlijkse actie. De inzameling is volledig gratis. Gebruikte folies worden gerecycleerd tot nieuwe folies. Landbouwers gebruiken folie om hun gewassen te beschermen tegen wind, vogels en andere dieren.

Infosessie over nieuw decreet lokale besturen op donderdag 17 mei

Op donderdag 17 mei om 20 uur vindt in de Merodezaal in Heultjedorp een infosessie plaats over het nieuwe decreet lokale besturen. De infosessie is in de eerste plaats bedoeld voor medewerkers en kandidaat-raadsleden van Olen, Westerlo, Herselt en Laakdal voor de verkiezingen van oktober 2018, maar andere geïnteresseerden zijn zeker ook welkom. Piet Schuylenberg van de VVSG geeft de toelichting.

Het Decreet Lokaal Bestuur verandert vanaf 2019 grondig de organisatie van de huidige gemeenten en OCMW's. Als lokaal bestuur moeten we aan de slag om die integratie en de bijhorende hervormingen op het vlak van bestuur, politiek, personeel, financiën en nog veel meer in goede banen te leiden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto