Infoavond over historische vervuiling Grote Nete op donderdag 31 mei
Op donderdag 31 mei geeft het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) uitleg over de historische vervuiling van de Grote Nete. Het plan dateert van enkele jaren geleden maar is opnieuw actueel nu er in het kader van het Sigmaplan overstromingsgebieden aangelegd worden langs de Grote Nete. De infovergadering vindt plaats om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Hulp nodig bij je belastingaangifte?
Op donderdag 31 mei van 9 tot 12 en van 13.30 tot 15 uur kan je nog terecht in het gemeentehuis van Westerlo om je belastingbrief te laten invullen. Vergeet niet al je bewijsstukken, fiches en attesten van 2017 mee te brengen. Je kan ook elke werkdag terecht op de invulsessies bij de FOD Financiën in bijvoorbeeld Geel of Herentals.

Vul je je belastingbrief op papier in? Dan moet je belastingaangifte ten laatste op vrijdag 29 juni klaar zijn. Doe je je aangifte via Tax-on-Web, dan heb je tijd tot donderdag 12 juli.

Opendeurdag politie en brandweer op zondag 3 juni
Politie Zuiderkempen Herselt, Hulshout en Westerlo en Brandweerzone Kempen Westerlo organiseren op zondag 3 juni van 10 tot 18 uur een opendeurdag in en rond het Veiligheidscentrum de Marly in de Merodedreef 13 en 15 in Westerlo. Op het programma staan onder andere demonstraties, rondleidingen, infostands en rondritten met de brandweerwagen.

Parkeren kan in de ruime omgeving van het Veiligheidscentrum. De autoparkeerplaatsen voor de hoofdingang zijn voorbehouden voor personen met een handicap.

Openbare verkoop van gebruikte goederen en hout
Op maandag 4 juni om 18.30 uur verkopen de gemeente en het OCMW een heleboel goederen die ze niet meer nodig hebben. Dat gebeurt tijdens een openbare verkoop in het Technisch Centrum in de Oevelse dreef 33 in Tongerlo.

Op de verkooplijst staan onder andere relaxstoelen, tafels, een hometrainer, rolstoelen, rollators, krukken, kledingrekken en plooibedden van het woonzorgcentrum, maar ook feestverlichting, een perculator, wastafels, konijnenhokken, servies, bladblazers, haagscharen, een oude slijpmolen, fietsen, auto's, een schuilhuisje, autobanden en een aantal loten hout. Meer info vind je op www.westerlo.be.

Tentoonstelling Vredesposters in het gemeentehuis van 4 tot 14 juni
Van 4 tot 14 juni is er een tentoonstelling kindertekeningen in het gemeentehuis van Westerlo. De tekeningen zijn gemaakt door 494 leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van de negen scholen uit Westerlo en gaan over het thema 'vriendelijkheid is belangrijk'. Met deze tekeningen namen de kinderen deel aan de internationale vredesposterwedstrijd van de Dames Lionsclub Heist-Westerlo.

Je kan de tentoonstelling bekijken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Op vrijdag 1 juni om 18.30 uur vindt de openingsreceptie plaats. De scholen en de laureaten nemen een cadeaucheque in ontvangst.

Nog heel wat projecten op stapel in Heultje, Tongerlo, Oevel en Westerlo!
Er staan nog heel wat projecten op stapel in Heultje, Tongerlo, Oevel en Westerlo. Zo keurde het college van burgemeester en schepenen begin deze week de omgevingsvergunning goed voor de bouw van een skatepark langs Sportpark De Beeltjens en werd Studiebureau Arcadis aangesteld als ontwerper voor de aanleg van een breed fietspad langs de Industrieweg Olen en de Nijverheidsstraat in Oevel.

Er is ook beslist om het oude zwembad van Tongerlo grotendeels te slopen en de site daarna te saneren. De voorgevel en één zijgevel blijven staan waardoor het uitzicht en de scheidingsmuur met de buren behouden blijft.

Groep Infrabo gaat het plan uitwerken voor de aanleg van de weg en de riolering in de Sint-Annekestraat en Maaldonk in Heultje. De firma Vlado uit Aalter gaat het buitenschrijnwerk van de lagere school van Heultje vernieuwen, bvba Guy Nooyens uit Lille gaat de speelplaats en de binnenkoer van de kleuterschool van Heultje heraanleggen en Total Projects uit Laakdal gaat de zoldering van de lagere school en de kleuterschool van Heultje vernieuwen.

Feestweek in Sportpark De Beeltjens
Van 10 tot 16 september is het feest in Sportpark De Beeltjens. Op die manier wil het Sportpark de vaste klanten en clubs met thuisbasis in De Beeltjens extra in de watten leggen en nieuwe klanten laten zien wat het Sportpark allemaal te bieden heeft.

Er zijn die week speciale zwemacties waaronder een duikinitiatie en ontbijtzwemmen en er zijn tornooien beachpetanque en curve-bowls. Op het terras van het cafetaria is er een liveoptreden van Mission M.

Kampioenschap van Westerlo wielrennen in augustus in Tongerlo
Op zaterdag 25 augustus vindt in Tongerlo de veertiende editie van het Kampioenschap van Westerlo wielrennen plaats. De gesloten omloop is 2,4 kilometer lang. Op het programma staan een ploegentijdrit voor Westelse wielerclubs, een G-wielerkoers, de kampioenschapswedstrijd over 55 kilometer en een retrokoers.

Openbare verlichting ver-led-t naar 2030
Om de vijf jaar moeten de netbeheerders een energieaudit maken over de openbare verlichting in hun geografisch gebied. Eandis is bezig met de voorbereiding van zo'n plan voor de Kempen en stelde begin deze week haar werkwijze voor aan de gemeenteraad.

De toekomst van de openbare verlichting is energiezuinig en milieuvriendelijk! Tegen 2030 moet een groot deel van de 4848 verlichtingstoestellen in heel de gemeente vervangen zijn door led-armaturen. Op dit moment zijn er 93 led-armaturen in heel Westerlo. De meeste verlichtingstoestellen in Westerlo zijn ongeveer twintig jaar oud. Stilaan zal dan ook het goudgele en geeloranje licht van de oude lampen verdwijnen. Westerlo investeert dit jaar alvast 250 000 euro in led-lampen. In heel de Kempen samen zijn er dit jaar voor ongeveer 2 miljoen euro investeringen in nieuwe openbare verlichting gepland.

Westerlo vindt het belangrijk dat de straten goed verlicht blijven. Dat draagt bij tot de veiligheid en tot de verkeersveiligheid. De beslissing van vijftien jaar geleden om de lampen ook 's nachts te laten branden heeft er toe bijgedragen dat het aantal diefstallen 's nachts erg gedaald is.

Mobiliteitsplan voor de Zuiderkempen
Na afspraken met de gouverneur tijdens haar werkbezoek aan Westerlo gaat het college van burgemeester en schepenen aan de provincie Antwerpen vragen om een mobiliteitsstudie te maken voor de Zuiderkempen en het Noord-Hageland. Eerder maakte de provincie ook al zo'n plan voor de gemeenten van de Noorderkempen en voor de gemeenten van de Middenkempen tussen de E313 en de E34.

De belangrijke mobiliteitsknelpunten kunnen op die manier gestructureerd en in gezamenlijk overleg behandeld worden. Westerlo wil een verbetering van het openbaar vervoer in de regio, het zwaar verkeer door de dorpskernen vermijden en de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers langs de grote gemeente- en gewestwegen verbeteren.

Het openbaar vervoer is vooral in de kleinere dorpskernen van de Zuiderkempen zeer beperkt. Heel wat gemeenten nemen maatregelen om zwaar verkeer door hun dorpskernen te vermijden, waardoor het probleem enkel verschuift naar het volgende dorp. Oversteekplaatsen, stoepen en fietspaden langs belangrijke gemeente- en gewestwegen zijn er niet overal.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

donderdag 31 mei
Invulsessie aangifte belastingen in het gemeentehuis, 9 tot 12 uur en 13.30 tot 15 uur

Openlesweek HIK Volwassenenonderwijs in de Sint-Lambertusschool in de Denis Voetsstraat, 19 uur

Infoavond over radioactiviteit in de Grote Nete in het gemeentehuis, 20 uur

vrijdag 1 juni
Openklasmoment voor eerste kleuters in Basisschool De Springplank Zoerle-Parwijs, 8.30 tot 10 uur

Openingsreceptie tentoonstelling Vredesposters in het gemeentehuis, 18.30 uur

Algemene quiz SPE The Limit om 20 uur in Café 't Centrum Boerenkrijglaan 24

zaterdag 2 juni
Kinderfuif Bijenbal Oudercomité De Bezige Bijtjes in de Polyvalente zaal, 13.30 uur

Familiequizzzz Oudercomité De Bezige Bijtjes, 20 uur

zondag 3 juni
Opendeurdag politie en brandweer in Veiligheidscentrum de Marly, 10 tot 18 uur

Zoelse Feesten op parking De Zoerla, 13 uur

Kermis in Zoerle-Parwijs

maandag 4 juni
Openbare verkoop gemeentegoederen en brandhout in het Technisch Centrum, 18.30 uur

Kermis in Zoerle-Parwijs

4 tot 14 juni
Tentoonstelling Vredesposters in het gemeentehuis

dinsdag 5 juni
Infoavond over hoogsensitiviteit bij Een hart voor groei in Heieinde 26, 19.30 tot 21.30 uur

Kermis in Zoerle-Parwijs

meer info op www.westerlo.be en Facebookpagina Gemeente Westerlo