Vandaag starten de zomerse dorpswandelingen met avontuurlijke wandeling in Oevel

Net zoals vorig jaar organiseert de gemeente zomerse dorpswandelingen in alle dorpen van Westerlo. De eerste is een avontuurlijke wandeling in Oevel door het iets minder bekende natuurgebied Nieuwe Hoeve in de buurt van Domein Teunenberg op de grens met Oosterwijk en Olen. Het wordt een stevig wandelingetje door bossen en weiden. Vertrek en aankomst aan het voetbalterrein van Blauwvoet Oevel in de Ilsestraat 106 om 19 uur. Verzamelen vanaf 18.30 uur.

Bij aankomst krijgt elke wandelaar een traktatie. Laat je stempelkaart elke wandeling afstempelen en je krijgt tijdens de laatste wandeling in ruil voor een kaart met minstens vier stempels een leuk geschenkje. In totaal zijn er zeven zomerse dorpswandelingen van telkens 5 kilometer. Volgende week woensdag 11 juli volgt de Feestwandeling in Westerlo.

Meer info op www.westerlo.be.

Merode Tapasfestival van 6 tot 15 juli

In de voortuin van het gemeentehuis vindt vanaf vrijdag 6 juli het Merode Tapasfestival plaats. Je kan je verwachten aan prachtige decors, lekkers uit de streek en heel wat animatie. De toegang is gratis.

Tien dagen lang bereiden koks uit de streek er tapas en streekgerechtjes . Bij retrobar Jeanneke zijn meer dan 300 zitplaatsen. Je kan er ook proeven van het festivalbier Jeanneke de Merode. Er zijn ook paardentochten, wandelingen, een initiatie salsa, kasteelbezoeken en een circus.

Op 12 juli om 22 uur kan je in open lucht komen kijken naar de film Patser. Op het groot scherm kan je ook de wedstrijden van de Rode Duivels volgen. Elke dag en avond zijn er optredens. Op zondag 8 juli om 16 uur treden een aantal deelnemers van de Westel Kids Got Talent op en op woensdagavond 11 juli Sasha & Davy.

Op woensdag 4 en donderdag 5 juli is er ook nog een zomerbar in de achtertuin van het Kasteelpark en op zondag 8 juli rommelmarkt langs het zwembad.

Kermis in Heultje

Dit weekend is het feest in Heultje! De kermis staat er opgesteld van zondag tot dinsdag, in de fanfarezaal zijn het Fanfarefeesten en op maandag is er een ijspaleis in de tuin van de Merodezaal. Op zondag 8 juli zijn er ook wielerwedstrijden voor miniemen, aspiranten en nieuwelingen.

Het parcours loopt door de Pastorijstraat, de Processieweg, de Industrieweg, Achterheide en de Oude Westmeerbeekseweg. In en rond die straten moet je die dagen dan ook rekening houden met een aantal verkeersveiligheidsmaatregelen.

Meer info daarover vind je op www.westerlo.be.

Baobab Beach Club, tijdelijke verlenging met strenge voorwaarden

De Baobab Beach Club heeft van het college van burgemeester en schepenen toelating gekregen om de zomerbar aan het stadion van KVC Westerlo ook tot het eerste weekend van augustus op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag open te houden. Een vergunning voor de rest van de zomer is afhankelijk van de evaluatie van deze periode. De vorige vergunning liep tot 2 juli.

Voor muziekactiviteiten in open lucht en in feesttenten gelden strenge geluidsnormen. Voor deze vergunning zijn extra normen opgelegd om ook eventuele bastonen binnen de perken te houden. Twee dagen per week mag de bar open zijn tot 3 uur, de twee andere dagen tot 1 uur. De organisator moet ook het geluidsniveau permanent monitoren en de politie houdt toezicht.

In Westerlo houden we van feesten, vooral als ze leuk, gezellig en veilig zijn. Aan organisatoren en feestvierders vragen we om altijd en overal rekening te houden met de omwonenden. De buren zullen je dankbaar zijn!

Verbouwing Kunstencampus Westerlo

De Kunstencampus in de Boerenkrijglaan in Westerlo gaat de volgende jaren een grondige verbouwing tegemoet. De achterbouw wordt vervangen door een nieuwe uitbreiding met foyer, toneelzaal, twee grote ateliers beeldende kunsten, een repetitie- en slagwerklokaal, directiekantoor, bergings, kelderruimte en nieuwe sanitair.

Aan de bestaande Academie vooraan worden verbeteringswerken uitgevoerd aan de akoestiek, toegankelijkheid en technische installaties. Het college van burgemeester en schepenen keurde maandag het voorontwerp van architectenbureau Beneens-Heynen en het globaal investeringsplan voor de renovatie goed. De totale investering wordt geraamd op 1,5 miljoen euro.

De Kunstencampus is de thuishaven van de Academie voor Beeldende Kunst Westerlo (vroeger tekenschool) en de Westelse afdeling van de Academie voor Muziek, Woord en Dans Geel.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

woensdag 4 juli

Zitdag wapenverantwoordelijke Politie Zuiderkempen over regularisatie wapens, laders en munitie tot 31 december in Veiligheidscentrum De Marly, 14 tot 19 uur

Fietstocht seniorenraad Ronde van Westerlo (30 km) met vertrek aan cafetaria achter gemeentehuis, 14 uur

Zomerbar Westerlo met optreden Las Dallas in het Kasteelpark, vanaf 14 uur

Zomerse dorpswandeling in Oevel met start en aankomst aan Blauwvoet Oevel, 18.30 uur

Baobab Beachclub

donderdag 5 juli

Zomerbar slotfeest met DJ Blue Man & Spielmann in het Kasteelpark, vanaf 14 uur

Baobab Beachclub

Tennistornooi dubbel TC De Velden Ilse Velden

Merode Tapasfestival in voortuin gemeentehuis

vrijdag 6 juli

Tennistornooi dubbel TC De Velden Ilse Velden

Merode Tapasfestival in voortuin gemeentehuis

Baobab Beachclub België-Brazilië, 20 uur

zaterdag 7 juli

Tennistornooi dubbel TC De Velden Ilse Velden

Merode Tapasfestival in voortuin gemeentehuis

Petanquetornooi petanqueclub Camping Hof Van Eeden, 10 uur

Heultje4Fun Fanfarefeesten De Verbroedering Heultje in de Fanfarezaal, 15 uur

Improvisatietheater Wajom in Hoveniershuis OXOt, 20 uur

Baobab Beachclub

zondag 8 juli

Kermis Heultje

Wielerkoers voor miniemen, aspiranten en nieuwelingen in Heultje, 9 tot 19 uur

Heultje4Fun Fanfarefeesten De Verbroedering Heultje in de Fanfarezaal, 11.30 uur

Beker van Westerlo Vissen bij Visclub 't Venneke Heultje, 11 uur

Tennistornooi dubbel TC De Velden Ilse Velden

Merode Tapasfestival in voortuin gemeentehuis

Rommelmarkt naast Sportpark De Beeltjens, 9 tot 17 uur

Baobab Beachclub

maandag 9 juli

Kermis Heultje

Heultje4Fun Fanfarefeesten De Verbroedering Heultje in de Fanfarezaal, 16 uur

IJspaleis KVLV Heultje in tuin Merodezaal, 18 tot 21 uur

Tennistornooi dubbel TC De Velden Ilse Velden

Merode Tapasfestival in voortuin gemeentehuis

dinsdag 10 juli

Kermis Heultje

Tennistornooi dubbel TC De Velden Ilse Velden

Merode Tapasfestival in voortuin gemeentehuis

meer info op www.westerlo.be en Facebookpagina Gemeente Westerlo