Westerlo Parelt met kunst, muziek, dans, boogschieten en een tweedehandsboekenmarkt op zondag 2 september

Op zondag 2 september zijn er van 14 tot 18 uur kunstenaars aan het werk in de tuin van Toerisme Westerlo in de Sint-Lambertusstraat 4. Je komt er tekenaars, schilders, beeldhouwers, boetseerders, kalligrafen en juwelenmakers tegen.

Ze vertellen je graag over het tot stand komen van hun kunstwerken. De juwelen, schilderijen, tekeningen, beeldhouw- en boetseerwerken zijn ook te koop.

Tijdens Westerlo Parelt zijn er ook een tweedehandsboekenmarkt, een gezellig terras met livemuziek en folkloristische optredens met muziek, roffelen en volksdans op Het Riet. Als bezoeker kan je een poging wagen tot boogschieten op de liggende wip.

Wie even wil genieten van een drankje en pannenkoek op een terras, is op het Riet ook aan het juiste adres. De Sint-Sebastiaansgilde schenkt de opbrengst daarvan aan All4Milo. Alle activiteiten zijn gratis.

Tentoonstelling Mathilde Huygens in het gemeentehuis

Mathilde Huygens stelt van 1 tot 16 september tekeningen en schilderijen tentoon in het gemeentehuis. Ze maakt kleine en grote moderne olieverfschilderijen, altijd gezichten, soms heel duidelijk, soms zijn het zoekplaten.

Je kan de tentoonstelling bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en in het weekend van 13 tot 17 uur. De tentoonstelling opent op zaterdag 1 september om 18 uur.

Start ticketverkoop De Zoerla vanaf maandag 3 september

Vanaf maandag 3 september om 9 uur kan je tickets kopen voor de nieuwe voorstellingen in De Zoerla. Je moet daarvoor niet meer naar het gemeentehuis. Via de nieuwe webshop heb je snel en van thuis uit je tickets gereserveerd, betaald en afgedrukt. Neem alvast een kijkje op www.westerlo.be!

Op het programma in 2019: The Scabs, De Rodeo's, Barbara Dex en Gunther Verspecht, Circus Ronaldo, Echt Antwaarps Teater, Mandolinman Bazaar Bizar met Jan De Smet, Liliane Saint-Pierre en Herr Seele, The Roots Rielemans Family, Diamonds On The Rocks, The Ballroom Orchestra, The Great Pretenders, Christoff Live en The Roy Orbison Story.

Gezocht: lokale helden voor globale doelen

De gemeente Westerlo is bij individuen, verenigingen, bedrijven en scholen op zoek naar lokale helden om mee de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) te promoten.

Ben jij zo iemand of ken je zo iemand? Laat het dan weten aan de werelddienst in het gemeentehuis op wereld@westerlo.be of 014 53 92 09. Ga je met de fiets naar het werk? Eet je lokaal, seizoensgebonden of niet elke dag vlees? Zet je onderneming in op energiebesparing of hergebruik van grondstoffen? Heb je zonnepanelen of een geveltuin? Dan ben je voor ons alvast de perfecte kandidaat!

Op 25 september vieren we de derde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties. In Westerlo hangen we van 18 tot 25 september de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten we onze eigen lokale helden in de kijker.

Op dinsdag 18 september om 19.30 uur verzamelen we daarom voor het gemeentehuis om de SDG-vlag te hijsen. Daarna kiezen we samen met de SDG-werkgroep de lokale helden.

Helden krijgen een mooi pakket om de SDG's mee bekendheid te geven. Aan de lokale helden zal gevraagd worden om, waar mogelijk, mee te werken aan interviews, promofilmpjes of andere vormen van communicatie rond de campagne.

Zwembad nog gesloten tot zondag 2 september

Tot zondag 2 september is Zwembad De Beeltjens in het Kasteelpark in Westerlo gesloten voor het jaarlijkse onderhoud. Het zwembad gaat op maandag 3 september opnieuw open. Een week later, op maandag 10 september, start de Feestweek van Sportpark De Beeltjens met heel wat muziek, sport en ontspanningsactiviteiten voor jong en oud. Meer info over de Feestweek vind je op www.westerlo.be.

Start werken in polyvalente zaal Voortkapel

Begin september starten de verbouwingswerken aan de Polyvalente Zaal in de Stijn Streuvelsstraat in Voortkapel. De zaal krijgt een nieuw goed geïsoleerd dak en een nieuwe keuken. Ook het buitenschrijnwerk, de ventilatie, de verlichting, het schilderwerk, het pleisterwerk en de plafonds worden vernieuwd. Aannemer is Frans Corvers uit Laakdal, de zaal gaat begin januari terug open.

De polyvalente zaal is ook de turnzaal van gemeentelijke basisschool De Bezige Bijtjes. Voor de turnlessen wijken de kinderen uit naar andere locaties in Voortkapel. Na schooltijd verhuurt de gemeente de zaal aan plaatselijke verenigingen voor toneelvoorstellingen, eetdagen, fuiven en voordrachten.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

woensdag 29 augustus

Musicalspektakel Rubens in Kasteel de Merode, 20.45 uur

donderdag 30 augustus

Musicalspektakel Rubens in Kasteel de Merode, 20.45 uur

vrijdag 31 augustus

48 uren van Oevel met mosseldrive-in en tentmosselen op het Sint-Michielsplein, 16.30 tot 20 uur

Musicalspektakel Rubens in Kasteel de Merode, 20.45 uur

zaterdag 1 september

Tuinfeest WZC Vlaspand met special guest Juul Kabas, 13 tot 18 uur

48 uren van Oevel met Bar Clochard (21 uur) en Stan Van Samang (23 uur) op het Sint-Michielsplein, gratis tot 20.30 uur, nadien 15 euro

Musicalspektakel Rubens in Kasteel de Merode, 20.45 uur

1 tot 16 september

Tentoonstelling Mathilde Huygens in het gemeentehuis

zondag 2 september

48 uren van Oevel dorpsontbijt met optreden van Luc Steeno en misviering op het Sint-Michielsplein, 8.30 uur

Teppeschieten Halfelvers Nieuwebaan, 13 uur

Tribute To James Last met de Jos Loffensband in De Zoerla, 14 uur

Westerlo Parelt aan Toerisme Westerlo, 14 tot 18 uur

Kermis Voortkapel

maandag 3 september

Sociale en professionele ondersteuning bij dementie in Lokaal Dienstencentrum TerHarte, 14 uur

Start lessenreeks Yoga voor beginners Seva Yoga Westerlo in Sportpark De Beeltjens, 18.30 uur

Gemeenteraad in het gemeentehuis, 20 uur

Start lessenreeks Yoga voor niet-beginners Seva Yoga Westerlo in Sportpark De Beeltjens, 20.15 uur

Kermis Voortkapel

dinsdag 4 september

Kermis Voortkapel

tot 23 september

Fotozoektocht Landelijke Gilde Heultje

meer info op www.westerlo.be en Facebookpagina Gemeente Westerlo