Academie gestart met opleiding grafisch ontwerp en illustratie
De Academie voor Beeldende Kunst in de Boerenkrijglaan 23 start deze maand met een opleiding Grafisch ontwerp en illustratie voor volwassenen. De lessen vinden plaats op dinsdag en donderdag van 18 tot 21.30 uur. Er zijn nog plaatsen vrij. Instappen kan nog heel de maand lang. Kom gerust langs voor meer uitleg.

In deze opleiding leer je om je illustraties digitaal te verwerken met programma's zoals Photoshop, Indesign en Illustrator. Affiches, boeken, logo's en huisstijl, maar bijvoorbeeld ook decoratie en textielverwerkingen staan op het programma, met veel aandacht voor tekst, betekenis, lay-out en compositie. Je leert er de technische kneepjes van het vak, maar de focus ligt voornamelijk op het artistieke. Voor info en inschrijvingen kan je terecht op www.westerlo.be.

Open Monumentendag in de abdij van Tongerlo

Op zondag 9 september is het Open Monumentendag. Op deze dag zetten meer dan vijfhonderd monumenten in Vlaanderen hun deuren wagenwijd open. In Tongerlo kan je van 13 tot 17 uur de abdij bezoeken. Die viert dit jaar haar 888-jarig bestaan.

In de abdij kan je de abdijkerk, de Engelse landschapstuin, het kerkhof, de voltooide restauratiewerken van de westelijk omwalling, toren Den Herman, het Da Vincimuseum en de tiendschuur bezoeken. Van 13.30 tot 16 uur zijn er rondleidingen. Om 17.30 uur wordt er afgesloten met de vespers in de abdijkerk.

Meer info vind je op www.westerlo.be en www.openmonumentendag.be.

Feestweek in Sportpark De Beeltjens van 10 tot 14 september

Van maandag 10 tot zondag 16 september is het feestweek in Sportpark De Beeltjens in het Kasteelpark in Westerlo met heel wat sportieve en leuke activiteiten.

Kom je in de week 's morgens of 's middags baantjes trekken? Dan staan er gezonde hapjes en drankjes voor je klaar. Voor 50-plussers is er dinsdagnamiddag 11 september sport, muziek en fun, voor jonge voetballers zijn er minipitchtornooien op woensdagnamiddag 12 september.

Vrijdagavond treedt Farce Fatale op op het terras van de cafetaria van het sportpark. Zaterdagnamiddag zijn er duikinitiaties. Zondagvoormiddag kan je komen ontbijtzwemmen.

Voor meer info en om in te schrijven kan je terecht op www.westerlo.be.

Meer kruidruimingen in Wimp en Puntloop

De provincie Antwerpen wil meer kruidruimingen te doen in de Wimp en de Puntloop. Ze hebben een natuurvergunning aangevraagd, waarvoor ze alvast van het college van burgemeester en schepenen van Westerlo een positief advies kregen.

Door de verbetering van de waterkwaliteit groeien er steeds meer waterplanten in deze waterlopen. Die belemmeren af en toe de waterafvoer en kunnen voor wateroverlast zorgen. De zomermaaibeurten gebeuren vanaf 15 juni. De vergunning is aangevraagd tot 2021.

Beluister vanaf 2019 de vergaderingen van de gemeenteraad op www.westerlo.be

De gemeente Westerlo gaat een installatie kopen om de maandelijkse vergaderingen van de gemeenteraad en de ocmw-raad op te nemen en gestructureerd uit te zenden op haar website. Dat is een van de gevolgen van een doelstelling van het decreet lokaal bestuur om de besluitvorming transpanter te maken. Omdat de raadzaal ook gebruikt wordt als trouwzaal, gaat het over een mobiele installatie.

Een skatepark naast Sportpark De Beeltjens

Deze maand start in het Kasteelpark in Westerlo, naast sporthal en zwembad De Beeltjens, de aanleg van een skatepark. Het gaat over een betonnen constructie van 40 op 12 meter met de nodige hobbels, rampen en bars. Het maximale hoogteverschil is 1,75 meter. De ontwerper noemt het alvast een unieke 'Street Style Skateplaza' met de nodige quarters, banks, ledges, curbs, manny pads, rails, downrails, a frame, a dobbie en stairs

De werkzaamheden duren ongeveer twee maanden. Het plan kwam tot stand in samenwerking met een werkgroep van skaters uit de buurt.

Westerlo gaat elektrisch!

De gemeenteraad heeft zich ingeschreven in raamovereenkomsten van de Vlaamse overheid om elektrische bestelwagens, elektrische personenwagens, hybride wagens en elektrische fietsen te kopen.

De voertuigen komen er ter vervanging van het bestaande wagenpark van de gemeentediensten. Op het programma voor dit jaar staan nog de aankoop van vier elektrische bestelwagens, een hybride personenwagen en een elektrische fiets.

De voorbije jaren hebben de gemeentediensten al een aantal elektrische voertuigen getest, maar nu is het tijd om echt elektrisch te gaan rijden.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

donderdag 6 september

Groot Westels Petanquetornooi aan cafetaria achter gemeentehuis, 13 uur

Start To Volksdans in De Garve, eerste les

zaterdag 8 september
Hobbytentoonstelling en eetdag Okra Zoerle-Parwijs in het Ontmoetingscentrum, 11 tot 19 uur

Centennial Event met de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia, Fenix en afterparty met discobar GSL in de put achter de kerk van Tongerlo, 19.30 uur

Haringbakfeesten Landelijke Gilde Voortkapel in de Kloosterstraat

zondag 9 september
Startviering parochie in kerk Heultje, 9.15 uur

Open Monumentendag Abdij van Tongerlo, 13 tot 17 uur

Spirituele beurs met gratis lezingen in De Zoerla, 10 tot 18 uur

Hobbytentoonstelling en eetdag Okra Zoerle-Parwijs in het Ontmoetingscentrum, 11 tot 19 uur

Kermis Heultje

maandag 10 september
Infosessie Tuin Hier Welke groenten in het najaar zaaien in Projecthuis De Dreef, 19.30 uur

Kermis Heultje

vanaf maandag 10 september
Feestweek Sportpark De Beeltjens

dinsdag 11 september
Kermis Heultje

tot 16 september 2018
Tentoonstelling Mathilde Huygens

tot 23 september
Fotozoektocht Landelijke Gilde Heultje