Herfstopendeurdagen in centrum Westerlo op 6 en 7 oktober
Op zaterdag 6 en zondagnamiddag 7 oktober zijn het Herfstopendeurdagen in het centrum van Westerlo. Kom gezellig shoppen of terrasjes doen in de straten op en rond de Grote Markt. Op zondag zijn er gratis pannenkoeken. Het is dat weekend ook Dag van de Klant. Je wordt dus extra in de watten gelegd.

Hoe moet de sportclub van de toekomst eruitzien?
Lezing met Maarten Vangramberen op maandag 8 oktober
Hoe moet een moderne sportclub eruitzien? En waaraan moet ze voldoen? Maarten Vangramberen, sportjournalist bij de VRT, komt er meer over vertellen. Je komt te weten waar de club van de toekomst de accenten legt, hoe ze communiceert en hoe ze omgaat met gezondheidsaspecten. Westelse en Herseltse sportclubs zorgen voor sprekende getuigenissen.

Afspraak op maandag 8 oktober om 19 uur in Sportpark De Beeltjens in het Kasteelpark 6. Deelnemen kost 5 euro. Inschrijven kan via het e-loket op www.westerlo.be.

BE-Alert binnenkort ook in Westerlo
Op donderdagmiddag 4 oktober kan je voor de allerlaatste keer de Seveso-sirenes horen. Na meer dan twintig jaar neemt de federale overheid de sirenes uit dienst. In Westerlo staan er sirenes op de school van Tongerlo in de Abdijstraat, bij Praxair in de Nijverheidsstraat en op de school van Oevel in de Gemeentestraat. In heel het land stonden er ongeveer 570.

In plaats daarvan komt BE-Alert. Met BE-Alert kan de overheid in geval van nood sms-berichten, mails en spraakoproepen uitsturen naar een bepaalde buurt of naar iedereen die op het systeem ingeschreven is. Zo kunnen we veel directer en duidelijker informeren over wat er precies aan de hand is en wat men moet doen. Ook Westerlo treedt toe tot BE-Alert. De overeenkomst daarover ligt ter goedkeuring klaar op de gemeenteraad van 22 oktober. Interesse? Je kan jezelf nu al inschrijven op be-alert.be.

Westerlo gaat oude Unimog vrachtwagen van brandweer verkopen
De gemeente gaat de oude Unimog van de brandweer verkopen. Het iconische voertuig werd bij de brandweerhervorming uit dienst genomen. Sindsdien staat hij in het technisch centrum. De verkoop gebeurt onder gesloten omslag. De voorwaarden verschijnen binnenkort in Westel Info, op de website van de gemeente en op gespecialiseerde vakwebsites. Een Unimog is een compacte vrachtwagen van Daimler-Benz die heel wat moeilijke terreinen aan kan. Het ontwerp dateert van kort na de Tweede Wereldoorlog. In Gaggenau in Duitsland is er een Unimogmuseum.

Geef elkaar eens een compliment(enbandje)!
Deze week staat er een complimentenboom in de inkomhal van Sportpark De Beeltjens in Westerlo. Daarin hangen complimentenbandjes. Neem er gerust een bandje uit en geef het aan je vriend, vriendin, broer, zus, mama, papa, juf of meester. Door complimenten te geven, help je anderen om zich beter in hun vel te voelen. Met de complimentenboom plaatsen we de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid extra in de kijker.

De complimentenboom staat heel de maand oktober ergens in Westerlo, telkens op een andere plaats. Neem ook eens een kijkje op www.westerlo.be. Je vindt er een link naar een promofilmpje van Minitheatra over de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?
tot 7 oktober

Tentoonstelling De Brug - Le Pont - Die Brücke in het gemeentehuis

vrijdag 5 oktober 

Steven Goegebeur in De Zoerla, 20 uur (uitverkocht)

Lezing Cactusvereniging Obregonia over bollen en knollen van de Oostkaap tot Zuid-Afrika in het Tongelhof, 20 uur

zaterdag 6 oktober

Optreden Oh Lala Zie Doa in De Krekke, 15 uur

Herfstopendeurdag Centrum Westerlo

Tentfuif Chiro Oevel op het Sint-Michielsplein

zondag 7 oktober

Ontbijt Davidsfonds met zondagmorgenlezing Guy Tegenbos in het Torenhof, 9.30 uur

Wandeling voor Dierenasiel Unco Jerry met start en aankomst aan het Boswachtershuis, 10 tot 19 uur

Mosseldag in Hondenschool Parel der Kempen Voortkapel, 11 uur

Grote eetdag Koninklijke Fanfare De Verenigde Vrienden in De Biehal, 11.30 uur

Herfstopendeurdag Centrum Westerlo met gratis pannenkoeken

Eetdag Basisschool De Springplank in het Ontmoetingscentrum, van 11.30 tot 14 uur en van 16 tot 18.30 uur

Pannenkoekendag KVG Tongerlo in het Tongelhof, 14 tot 19 uur

Eetdag Westelse Dansmariekes in het Klokkenhof, 10.30 tot 19.30 uur

maandag 8 oktober

Sessie 1 training positief opvoeden in Lokaal Dienstencentrum TerHarte, 19 uur

Sportclub 2020 met Maarten Vangramberen in Sportpark De Beeltjens, 19 uur

Startvergadering Westelse kunstenaars in het gemeentehuis, 19.30 uur