Verkiezingen op zondag 14 oktober

Op zondag 14 oktober van 8 tot 15 uur gaan in Westerlo alle Belgen vanaf 18 jaar en alle voor de verkiezingen geregistreerde niet-Belgen stemmen. Er zijn 7 stemlokalen, een in elk dorp.

In Westerlo kiezen we 27 leden voor de gemeenteraad. De nieuwe gemeenteraadsleden zetelen voortaan automatisch ook allemaal in de OCMW-raad. Ze zijn verkozen voor zes jaar, van januari 2019 tot december 2024. De voorzitter, de schepenen en de burgemeester worden in januari voorgedragen door de gemeenteraad. De Antwerpse provincieraad telt vanaf 2019 nog 36 leden, in plaats van 72 nu. In het district Turnhout, waar Westerlo toe behoort, zijn er 9 zetels te verdelen.

Er zijn 119 kandidaten op 5 lijsten voor de gemeenteraad: N-VA, CD&V, Groen, Vlaams Belang en Open en Positief Wlo. Er zijn 63 kandidaten op 7 lijsten voor de provincieraad: SP.A, N-VA, CD&V, Groen, Vlaams Belang, Open VLD en PVDA.

De verkiezingsuitslagen vind je zondagavond op www.westerlo.be en op de Facebookpagina Gemeente Westerlo.

Week van de Fairtrade

Tot 13 oktober is het Week van de Fairtrade. Hét moment om op een leuke manier kennis te maken met eerlijke handel (fair trade) en eerlijke producten (fairtradeproducten). Met elke fairtradeaankoop geef je een kleine producent in het zuiden de kans op een beter leven. In de Westelse scholen is er een bokes-met-choco-actie.

De kinderen kunnen er proeven van de fairtradechoco. Wie op zaterdag 13 oktober tussen 10 en 17 uur met een lege propere pot choco naar de Oxfam Wereldwinkel komt, kan die inruilen voor een gratis pot Oxfamchoco. In de Wereldwinkel kan je ook een petitie voor een eerlijke en duurzame cacaosector ondertekenen.

Eerste verlichtingspalen fietsostrade morgen geplaatst

Op woensdag 10 oktober plaatst Eandis aan de Servaas Daemsstraat in Noorderwijk symbolisch de eerste verlichtingspalen naast de fietsostrade F106 Herentals-Aarschot. Het fietspad volgt de oude spoorwegbedding tussen Herentals en Aarschot door Voortkapel en Heultje. Er komt niet alleen verlichting, het pad wordt later ook verbreed, in overleg met de gemeenten Hulshout en Herentals. De verlichtingspalen komen uiteraard aan de randen van het te verbreden fietspad.

De provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid betalen elk 50 % van de kosten voor de plaatsing van de verlichting. Dat gebeurt via een subsidie van het Fietsfonds voor de aanleg en herinrichting van fietsostrades. Het subsidiereglement dateert van 1 april 2018.

Ontbijt nieuwe inwoners op zondag 25 november

Nieuw in Westerlo? Dan nodigt de gemeente je uit voor een ontbijtbuffet, gevolgd door een korte rondleiding in en rond het gemeentehuis. Je maakt er ook kennis met het gemeentebestuur en de gemeentelijke dienstverlening. De onthaaldag voor nieuwe inwoners vindt plaats op zondagvoormiddag 25 november. Iedereen die tussen half oktober 2017 en half oktober 2018 naar Westerlo verhuisd is, mag binnenkort een uitnodiging in de bus verwachten.

Subsidie voor middenstandsvereniging

Net zoals vorig jaar krijgt de middenstandsvereniging van Westerlo Centrum van de gemeente een subsidie van 15 000 euro voor de organisatie van evenementen zoals Halloween, de Happy Shopping Days en de lente- en herfstopendeurdagen. Commerciële vestigingen in Westerlo Centrum betalen afhankelijk van hun ligging en hun grootte daarvoor ook een bijdrage aan de gemeente. Ook nieuwe middenstandsverenigingen in de andere dorpen van Westerlo kunnen de subsidie aanvragen.

Tentoonstelling In-Out-Art Geel

In-Out-Art-Geel is een kunstencollectief uit Geel. Ze organiseren groepsexposities voor kunstenaars om hun werk aan het publiek te kunnen tonen. Zowel schilders, keramisten, juweelontwerpers, beeldhouwers en tekenaars maken er deel van uit. De tentoonstelling is open van 13 tot 28 oktober tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en in het weekend van 12 tot 18 uur.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

tot 13 oktober

Week van de FairTrade

tot 15 oktober

Tentoonstelling schilderijen Corry De Schutter in Lokaal Dienstencentrum TerHarte

woensdag 10 oktober

Start lessenreeks kinderyoga bij Een hart voor groei Heieinde 26, 14 uur

Kookles Slow Food Femma Oevel in De Biekorf, 19 uur

donderdag 11 oktober

Liedjesprogramma KVLV Heultje met Martine Dams, Dementie vergeet de mooie dagen niet in de Merodezaal Heultjedorp 13.30 uur

vrijdag 12 oktober

U bent mijn moeder, toneel door Kunst en Geest in De Krekke, 20 uur

13 tot 28 oktober

Tentoonstelling In-Out-Art-Geel in het gemeentehuis

zaterdag 13 oktober

Infosessie Stekken van klein fruit en druiven bij Tuin Hier Schoolstraat 54, 13.30 uur

Mosselfeest Fanfare T-Blazers, 16 uur
Carwash Chiro Heultje aan parking Schoolstraat, 10 tot 17 uur

Wereldwinkeldag Draai niet rond de pot in Oxfam Wereldwinkel, 10 tot 17 uur

Hobbytentoonstelling Okra Tongerlo in het Tongelhof, 13 tot 18 uur

't Oevels Oktoberfest op het Sint-Michielsplein, 18 uur

Avondwandeling Pasar Westerlo met vertrek aan Kamp C, 20 uur

zondag 14 oktober

Kiesbureau Heultje in school Schoolstraat 1, 8 tot 15 uur

Kiesbureau Oevel in school, Gemeentestraat 9, 8 tot 15 uur

Kiesbureau Oosterwijk in school, Emiel Stalmanslaan 33, 8 tot 15 uur

Kiesbureau Tongerlo in Tongelsbos, Oevelse dreef 20, 8 tot 15 uur

Kiesbureau Voortkapel in school, Stijn Streuvelsstraat 11, 8 tot 15 uur

Kiesbureau Westerlo in Sila, Denis Voetsstraat 21, 8 tot 15 uur

Kiesbureau Zoerle-Parwijs in oude school Sint-Niklaasstraat 16, 8 tot 15 uur

Mosselfeest Fanfare T-Blazers vanaf 11.30 uur

Hobbytentoonstelling Okra Tongerlo in het Tongelhof, 10 tot 18 uur

maandag 15 oktober

Start lessenreeks bloemschikken KVLV Voortkapel in Palok, 19 uur

dinsdag 16 oktober

Ontvangst Vredesgemeenschap aan het monument van de Vredesgemeenschap aan het gemeentehuis

Getuigenissen uit Vredesgemeenschap in Palok, 20 uur