U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
06.11.2018 - 19.24u
Door: Mark Jaspers

50 jaar SK Heffers

Voetbalclub SK Heffers uit Voortkapel bestaat dit jaar vijftig jaar. Ze vieren dat van 21 tot 23 december met een feestweekend in hun kantine in Nekbos. Op het programma staan onder andere een vijftig uren durende fietsmarathon op rollen, een fotoreportage, een quiz en een receptie met het gemeentebestuur en de sportraad. SK Heffers speelt in de Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond.

Enquête over eenrichtingsverkeer in Loofven Oevel

De bewoners van Loofven, de Sint-Michielsstraat en de Gemeentestraat in Oevel mogen volgende week een enquête in hun brievenbus verwachten. De gemeente overweegt om permanent eenrichtingsverkeer in te voeren in Loofven tussen de Lindenstraat en de Sint-Michielsstraat (of andersom), maar wil eerst weten of de omwonenden dat een goed idee vinden.

In Loofven bevonden zich vroeger de kleuterschool en een deel van de basisschool van Oevel. De laatste jaren is er heel wat bijgebouwd in de straat. Daardoor wordt er meer op de straat geparkeerd en is de doorgang in beide richtingen moeilijker.

8000 euro subsidies voor de jeugdwerking van 12 culturele en socioculturele verenigingen

De gemeente geeft 8000 euro subsidies aan de jeugdwerking van twaalf culturele en socioculturele verenigingen. De verdeling gebeurt op basis van een subsidiereglement. De twaalf verenigingen die een aanvraag indienden zijn Damato, Koninklijke Fanfare De Verenigde Vrienden Oevel, Fanfare T-Blazers, de Tongelse Dansmariekes, Jeugdorkest Musilene, Koninklijke Fanfare Hoop en Vlijt, Dansmariekes Westerlo, Kunst en Geest, Westel Folk, Die Spelewei, Brass-aux-Saxes en Koninklijke Fanfare De Strijders.

De subsidies worden op maandag 10 december symbolisch overhandigd aan de verenigingen. Westerlo geeft ook subsidies aan jeugdverenigingen, sportverenigingen en middenstandsverenigingen.

Een nachtwinkel in Voortkapel

Begin 2019 opent Nachtwinkel Voortkapel in Ter Voort tegenover het Kapelplein. Het college van burgemeester en schepenen leverde een vestigingsvergunning af voor de nieuwe winkel. In die vergunning zijn ook een aantal voorwaarden opgenomen om eventuele hinder tegen te gaan. Ook de openingsuren en sluitingsdagen zijn er in vastgesteld.

Nachtwinkel Voortkapel wordt de vierde nachtwinkel in Westerlo. Er zijn er ook in Oevel, Tongerlo en Westerlo. De gemeente wil het aantal beperken tot één per dorp.

Een bikepark naast Sportpark De Beeltjens

De Westelse multisportvereniging WestFit gaat samen met de gemeente een bikeparkje aanleggen op het voormalige voetbalveld tussen de Beeltjensdreef en Sportpark De Beeltjens. Het bikepark wordt 25 op 110 meter groot en bestaat uit een parcours met enkel natuurlijke materialen. De sportraad gaf in oktober al een positief advies over dit voorstel. WestelFit gaat het samen met de gemeente uitwerken en opbouwen.

Noodhulp voor Sulawesi

De wereldraad gaat samen met de gemeente Westerlo 2000 euro schenken aan het Consortium 12-12 voor noodhulp aan Indonesië. Op het Indonesische eiland Sulawesi vond eind september een aardbeving plaats, gevolgd door een tsunami. Er waren meer dan tweeduizend doden, er zijn nog steeds honderden vermisten.

Wie zelf een gift wil doen, kan dat via de website www.1212.be of op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212.

Thijs Vervloet is Jonge Chef van het Jaar

Thijs Vervloet van Restaurant Colette uit de Sint-Lambertusstraat in Westerlo is door de gerenommeerde restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Jonge Chef van het Jaar. Daarmee bekroont de restaurantgids de meest beloftevolle jonge chef van het land. Het restaurant zelf kreeg 16 op 20, één punt meer dan vorig jaar.

Er staan nog vier andere Westelse restaurant in de Gault&Millau: Het Komfoor in Heultje, De Gouden Muts in Zoerle-Parwijs, Diverso in Westerlo en De Boesjerie in Voortkapel.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?
woensdag 7 november

Soep op de markt voor 11.11.11

Symfonie voor blokfluit en warme bakker door Toneelkring Damato in de Biehal, 20 uur

donderdag 8 november
Lachspirine met Lia Linda & Albert in De Zoerla, 14 uur

Infomoment over trage wegen in het gemeentehuis, 20 uur

Wereldfilm Ademloos naar aanleiding van 11.11.11 in de bib, 20.15 uur

vrijdag 9 november
Symfonie voor blokfluit en warme bakker door Toneelkring Damato in de Biehal, 20 uur

11.11.11-quiz in Merodezaal, 19.45 uur

zaterdag 10 november
Symfonie voor blokfluit en warme bakker door Toneelkring Damato in de Biehal, 20 uur

Concert Koninklijke Fanfare Jaak Lemmens met gastoptreden Garry Hagger in De Zoerla, 20 uur

Allo Allo door theatergezelschap Kunst en Geest in De Krekke, 20 uur

Never Ending Party in JEVO Voortkapel

zondag 11 november
Elfnovemberherdenking Zoerle-Parwijs (9 uur), Heultje en Oosterwijk (9.15 uur), Westerlo en Schobbroek (9.30 uur), Tongerlo (10 uur) en Oevel en Voortkapel (10.30 uur)

Herdenking 100 jaar einde WO I met aanplanting vredesboom aan gemeentehuis, 12.15 uur

Mosselfeest Sint-Norbertusgilde, 11.30 uur

Mosselfeest KFC Heultje in het Ontmoetingscentrum, 11.30 tot 19 uur

meer info op www.westerlo.be en Facebookpagina Gemeente Westerlo

gemeente Westerlo - Boerenkrijglaan 61 - 2260 Westerlo

014 54 75 75 - info@westerlo.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto