U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
28.11.2018 - 10.52u
Door: Lex Verellen

Bosbabbel over beheer bossen aan abdij Tongerlo
op maandag 3 december

Op maandag 3 december om 19.30 uur is er in een bespreking over de bossen aan de abdij van Tongerlo. Samen met de Bosgroep Zuiderkempen, de Afdeling Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en de Vlaamse Landmaatschappij wordt het huidige en toekomstige beheer van de bossen onder de loep genomen. Daarbij is er ook heel wat aandacht voor de toegankelijkheid, wandelpaden en speelzones.

Het is de bedoeling om samen met omwonenden en bosgebruikers tot goede afspraken over het beheer en de openstelling van het bos te komen. Alle omwonenden uit de wijk Leyse Hoeve hebben alvast een uitnodiging voor deze bosbabbel gekregen. Die vindt plaats in de vesperzaal van de abdij.

Filmvoorstelling Plannen voor plaats op donderdag 29 november

Op donderdag 29 november om 19.30 uur kan je in de raadzaal van het gemeentehuis naar de film Plannen voor plaats van Nic Balthazar komen kijken. De voorstelling is gratis en wordt gevolgd door een nagesprek over het belang van een goed dorpenbeleid met Karel Lhermitte van de Landelijke Gilden.

In de documentaire nemen Nic Balthazar en de Vlaamse Bouwmeester je mee op een tocht langs Vlaamse wegen, dorpen en steden, op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Vertrekkende vanuit pijnpunten zoals verkavelingswoede, lintbebouwing en de dagelijkse files naar het werkn, zoeken ze samen uit hoe het anders kan.

30 jaar 't Smashke Tongerlo

Volleybalclub 't Smashke uit Tongerlo bestaat 30 jaar en viert dat op donderdag 20 december om 21 uur in de cafetaria van Sporta. 't Smashke heeft het Sportacentrum in Geneinde Tongerlo als thuisbasis. Ze spelen recreatief volleybal. Sport leeft in Westerlo, er zijn een vijftal clubs waar mannen, vrouwen en kinderen recreatief en competitief kunnen volleyballen.

Laatste twee zusters verlaten Oevel

Op zondag 16 december nemen de laatste twee zusters definitief afscheid van hun dorp Oevel. De Franciscanessen waren sinds het begin van de twintigste eeuw in Oevel. In Loofven organiseerden ze onder andere onderwijs voor meisjes en waren ze actief in de zorg. Enkele jaren geleden verhuisden de laatste leerlingen naar de vernieuwde schoolgebouwen van gemeentelijke Basisschool Het Lo in de Gemeentestraat.

De Franciscanessen waren aanwezig in heel wat dorpen en steden in België en Nederland. Ook in onze zustergemeente Oirschot in Nederland hebben ze nog een congregatie.

Meer dan 30 speelpleinen krijgen regelmatig controle op veiligheid en onderhoud

In de zeven dorpen van Westerlo zijn een dertigtal speelterreinen voor kinderen. Die speeltuinen krijgen regelmatig controle op veiligheid en onderhoud. Ongeveer de helft van de speelterreinen is verbonden aan een school of een buitenschoolse kinderopvang en wordt dagelijks gecontroleerd.

Dat geldt ook voor de speelpleinen aan Lienekeshof in Zoerle-Parwijs en het Boswachtershuis in Westerlo. Andere speeltuinen krijgen maandelijks controle. Eenmaal per jaar maakt intercommunale IOK een risicoanalyse van alle speeltoestellen. Merk je zelf toch nog een probleempje op, dan kan je terecht bij het e-loket meldpunt. Het college van burgemeester en schepenen keurde de afspraken over het beheer en de controle van de speelpleinen goed.

Subsidies voor jeugdsportbegeleiders en sportclubs

Het college van burgemeester en schepenen heeft de subsidies voor jeugdsportbegeleiders en voor sportclubs goedgekeurd. In totaal wordt op basis van de subsidiereglementen
70 000 euro verdeeld over 45 aanvragen.

Volley Westerlo, Atletiekclub Westerlo, Tennis Voortkapel, Tennis Westerlo, Tennis De Velden, Gym Westerlo, Karateclub Funakoshi, TTC Westel, Sint-Sebastiaansgilde Westerlo, KVV Blauwvoet Oevel, KFC Tongerlo, KFC Heultje, KFC Oosterzonen, KVC Westerlo, Westerlo Swimming Team, Westfit en Dansstudio Shake krijgen subsidies voor jeugdsportbegeleiding.

De subsidies voor sportclubs zijn voor Atletiekclub Westerlo, KVV Blauwvoet Oevel, BMX Westel, Dance!t, Dansstudio Shake, De Vrolijke Vissers, Funakoshi Tongerlo, Gym Westerlo, Judoclub Daf Oevel, KFC Heultje, KFC Immer Voort, KFC Oosterzonen, KFC Tongerlo, KKSVWO, KVC Westerlo, LRV Sint-Elooi, Netedroppers Westerlo, Sint-Sebastiaansgilde, SK De Heffers, TC De Velden, Tennis Voortkapel, Tennis Westerlo, TTC Westel, Volley Westerlo, Westerlo Swimming Team en Westfit.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

woensdag 28 november

Voorleeskwartiertjes in de bib, 14 uur

Groepssessie diabetes in Lokaal Dienstencentrum TerHarte, 19 uur

donderdag 29 november

Filmvoorstelling Plannen voor plaats van Nic Balthazar in het gemeentehuis, 19.30 uur

vrijdag 30 november

Internationaal wrestlinggala Catchcafé XI Warriors Of The World in De Zoerla, 20 uur

Ge moogt hem hebben door Podium 82 in het Tongelhof, 20 uur

Het Lo kwist in De Biehal, 20 uur

KLJ-café For Life De Warmste Week van Studio Brussel tvv de Mucovereniging in het KLJ-lokaal Tongerlo, 20 uur

Allo Allo door Kunst en Geest in De Krekke, 20 uur

Avondshopping en wijnproeverij in Wereldwinkel Westerlo, 16 tot 20 uur

zaterdag 1 december

Uitstap naar Antwerpen met vtbKultuur

Ge moogt hem hebben door Podium 82 in het Tongelhof, 20 uur

Allo Allo door Kunst en Geest in De Krekke, 20 uur

Quiz Scouts Westerlo in het Scoutsheem, 20 uur

maandag 3 december

Liefde is... van Familiegroep Dementie Zuiderkempen in Lokaal Dienstencentrum TerHarte, 14 uur

Infovergadering over bosbeheerswerken en toegankelijkheid van de bossen rond de abdij in de Vesperzaal abdij, 19.30 uur.

imageMeer nieuws

Windmolens Westerlo en Hulshout : provincie vergunt toch

Hulshout | Westerlo 20.05.2022 - 17.08u

Opheffing rook- en vuurverbod in provincie Antwerpen, maar blijf waakzaam in bossen, natuur

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 20.05.2022 - 10.51u

Eerste besmetting met apenpokkenvirus vastgesteld in ons land

EU | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 19.05.2022 - 23.22u

Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden

 Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden
EU | Internationaal | Nationaal 19.05.2022 - 18.44u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto