U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
12.12.2018 - 13.15u
Door: Mark Jaspers

69 Minutes Of 89 Days op donderdag 13 december

Op donderdag 13 december om 20.15 uur kan je naar de wereldfilm 69 Minutes Of 86 Days komen kijken in de aula van SILA in de Denis Voetsstraat 21 in Westerlo. De toegang is gratis.

Deze documentaire vertelt het verhaal van transmigranten vanuit het standpunt van een driejarig meisje, op zoek naar een betere thuis en naar een leven zonder oorlog in Europa. Regisseur Egil Håskjold Larsen viel met dit langspeeldebuut in de prijzen op festivals als Hot Docs, Nordic, Sheffield en CPH:DOX.

Tentoonstelling Westelse kunstenaars van 15 tot 30 december

Voor het 46ste jaar op rij vindt de tentoonstelling Westelse Kunstenaars plaats. Kunstenaars uit onze eigen gemeente tonen samen tal van kunstvormen in het gemeentehuis.

De tentoonstelling is te bezichtigen van zaterdag 15 tot zondag 30 december op weekdagen van 9 tot 17 uur en op feestdagen, brugdagen en in het weekend van 14 tot 17 uur. Zin om de kunstenaars te ontmoeten? Dat kan tijdens de vernissage op vrijdag 14 december om 20 uur in het gemeentehuis.

Kerstmarkt op zondag 16 december

Op zondag 16 december van 13.30 tot 19 uur is het Kerstmarkt op de Grote Markt in Westerlo. Een zestigtal kraampjes staan er opgesteld. Handelaars en verenigingen verkopen er kerstcadeautjes. Er is ook een groot aanbod aan hapjes en drankjes. De Sint- Lambertuskerk schittert in een bijzondere kerstsfeer met honderden lichtjes. Ook de winkels in het centrum van Westerlo zijn open voor al je kerstaankopen!

Vormingsavond over klimaat en ontwikkelingssamenwerking op maandag 17 december

Lien Vandamme, beleidsmedewerker klimaat bij 11.11.11 geeft op deze vormingsavond voor ngo-vrijwilligers en geïnteresseerden in mondiale thema's een overzicht van de 'klimaattoestand'. De vormingsavond vindt plaats op maandag 17 december om 19.30 uur in het gemeentehuis.

Centraal staan vragen zoals: 'Wat met de klimaatakkoorden?', 'Welke gevolgen heeft de klimaatopwarming voor ontwikkelingssamenwerking?' en 'Wat met klimaatvluchtelingen?'

Bevoegdheden college van burgemeester en schepenen

Westerlo bereidt zich voor op de legislatuur 2019-2024. Ondertussen is niet alleen de samenstelling, maar ook de verdeling van de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen bekend.

Burgemeester Guy Van Hirtum: algemeen beleid, veiligheid, politie en brandweer, intergemeentelijke samenwerking en landbouw. Schepen Tinne Wuyts: personeel en arbeidsveiligheid, ruimtelijke ordening, gelijke kansen, bevolking, jeugd en personen met een beperking. Filip Verrezen: openbare werken, gebouwen en monumenten, financiën, lokale economie, feestelijkheden en erediensten.

Kelly Verboven: communicatie en burgerparticipatie, onderwijs en kunstonderwijs, kinderopvang, senioren, internationale relaties, bibliotheek en dierenwelzijn. Kristof Welters: mobiliteit en fietsbeleid, toerisme, cultuur, sterke dorpen, tewerkstelling, vrede en ontwikkelingssamenwerking.

Clyde Tai-Apin: sport, gezondheid, milieu en klimaat, gezin en ict. Paul Helsen: voorzitter bijzonder comité sociale dienst, sociale zaken en OCMW, armoedebestrijding en wonen.

De laatste gemeenteraad van deze legislatuur vindt plaats op maandag 17 december om 20 uur in Veiligheidscentrum De Marly.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

woensdag 12 december

Allo Allo door Kunst en Geest in De Krekke, 20 uur

donderdag 13 december

Kijkdag kleuterschool Het Leerlabo Westerlo, 8.30 tot 11 uur

Wereldfilm 69 minutes of 86 days in aula SILA Denis Voetsstraat, 20.15 uur

vrijdag 14 december

Openklasmoment kleuterschool De Springplank Zoerle-Parwijs, 8.30 tot 10 uur

Immer Voort Kicks Off Xmas, 18 uur
Allo Allo door Kunst en Geest in De Krekke, 20 uur

15 tot 30 december

Tentoonstelling Westelse kunstenaars in het gemeentehuis

zaterdag 15 december

Kerst- en eindejaarsconcert Sint-Michielskoor in kerk Oevel, 19.30 uur

Comedyavond met Veerle Matschaerts in de Merodezaal, 20 uur

Allo Allo door Kunst en Geest in De Krekke, 20 uur

zondag 16 december

Cadeaudagen Wereldwinkel Westerlo, 13.30 tot 18 uur

Kerstmarkt Westerlo, 13.30 tot 19 uur

maandag 17 december

Vormingsavond over klimaat en ontwikkelingssamenwerking in het gemeentehuis, 19.30 uur

Gemeenteraad in Veiligheidscentrum de Marly, 20 uur

meer info op www.westerlo.be en Facebookpagina Gemeente Westerlo

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto