U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
15.01.2019 - 18.20u
Door: Lex Verellen

Fototentoonstelling ten voordele van ALS-Liga in het gemeentehuis tot 27 januari

Tot 27 januari is er in het gemeentehuis een fototentoonstelling van de cursisten van het HIK Volwassenenonderwijs Westerlo. Op zaterdag en zondag van 10 tot 16 uur is er ook altijd iemand aanwezig om meer uitleg over de foto's of de cursussen van het volwassenonderwijs te geven. De toegang is gratis. De foto's zijn te koop. De opbrengst gaat naar de ALS-Liga.

Proefboringen in Maaldonk en Sint-Annekestraat in Heultje

Tot 22 februari zijn er proefboringen in Maaldonk en in de Sint-Annekestraat in Heultje. Met die proefboringen verzamelt Studiebureau Infrabo informatie over de ondergrond. De gemeente gaat immers een gescheiden rioolstelsel aanleggen in beide straten.

De machinale proefboringen vinden plaats op openbaar domein. Ze duren nooit lang en veroorzaken normaal gezien geen grote hinder. Meer info vind je op https://www.westerlo.be/artikel/signalisatievergunningen-en-politieverordeningen-bij-hoogdringendheid.

In de maanden en weken voor de start van de werkzaamheden zijn er twee infovergaderingen gepland: eentje over hoe de heraangelegde straten eruit kunnen zien en om eventueel bij te sturen met opmerkingen uit de straat. De tweede infovergadering vindt plaats zodra het plan definitief is en er een aannemer aangesteld is.

Toegankelijkheid en beheer van het buurtbos achter de abdij

Begin december was er een buurtvergadering over het buurtbos achter de abdij van Tongerlo. Het bos is eigendom van de abdij en de gemeente. Samen met een zeventigtal buurtbewoners besprak Bosgroep Zuiderkempen de voorstellen over de toegankelijkheid en het beheer van het bos.

Er waren ook heel wat opmerkingen. Die worden nu verder besproken met de abdij, de gemeente en de Afdeling Natuur en Bos van de Vlaamse overheid. In maart volgt een nieuwe bijeenkomst met de buurt. Alle aanwezigen krijgen ook het verslag van de vergadering. Het is de bedoeling om het bos duurzaam te beheren en makkelijk toegankelijk voor de buurt te maken.

Buurtvergadering Vijfhuizenstraat Zoerle-Parwijs op maandag 21 januari

Op maandag 21 januari is er in de cafetaria van de Zoerla een buurtvergadering met de bewoners van het eerste deel van de Vijfhuizenstraat in Zoerle-Parwijs. Een tijdje geleden vroeg het buurtcomité of ze zelf dwarse haagjes mochten plaatsen in de bermen langs de straat. Op die manier zouden automobilisten visueel geprikkeld worden om trager te rijden in de smalle woonstraat. De gemeente vindt dat een goed voorstel. Op de buurtvergadering worden praktische afspraken gemaakt.

Live concert The Scabs op vrijdag 25 januari

40 jaar geleden speelden The Scabs hun eerste concert. Vandaag is de beste rockband van ons land meer levend dan ooit. Guy Swinnen, Frankie Saenen en Willy Willy komen naar De Zoerla met hun rockshow 40 Years. Ze worden bijgestaan door Patrick Cuyvers, Geert Schurmans en David Piedfort.

The Scabs zijn op vrijdag 25 januari om 20 uur te zien in De Zoerla in de Gevaertlaan 1 in Zoerle-Parwijs. Tickets kosten 25 euro en zijn te koop in de webshop op www.westerlo.be.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

tot 27 januari

Fototentoonstelling Volwassenenonderwijs Westerlo tvv ALS-liga in het gemeentehuis

woensdag 16 januari

Expo werkstukjes Daltonschool Het Leerlabo, 10.30 tot 14 uur

vrijdag 18 januari

Winterwonderwandeling Daltonschool Het Leerlabo, 17.30 uur

De bende van de Roze Ridder door Kultuur Kwadraat in kantine Immer Voort, 20 uur

zaterdag 19 januari

Digiklap in de bib, 10 tot 12 uur

Haringbak KVLV en Landelijke Gilde Heultje in de Merodezaal, 16 uur

De bende van de Roze Ridder door Kultuur Kwadraat in kantine Immer Voort, 20 uur

zondag 20 januari

Toast Literair Davidsfonds Westerlo met Pascale Perard in Café Libro, 9 uur

Toast Literair Davidsfonds Tongerlo met Rik Torfs in het Torenhof, 9.30 uur

Noentheater De bende van de Roze Ridder door Kultuur Kwadraat in kantine Immer Voort, 14.30 uur

maandag 21 januari

Content(d)ement Oud en eenzaam door Leen Heylen in Lokaal Dienstencentrum TerHarte, 19 uur

Infomoment uien en knoflook Tuinhier in het gemeentehus, 19.30 uur

dinsdag 22 januari

Proefavond Emotioneel LichaamsWerk in Het Lotushuis Zoerleberg 30, 20 uur

meer info op www.westerlo.be en Facebookpagina Gemeente Westerlo

gemeente Westerlo - Boerenkrijglaan 61 - 2260 Westerlo

014 54 75 75 - info@westerlo.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto