Star Light Run op zaterdag 12 januari

Op zaterdag 12 januari om 17.30 uur wordt in het Sportacentrum in Geneinde het startschot gegeven voor de Star Light Run, een tien kilometer lang, stervormige loopparcours door De Beeltjens. Het bos is magisch verlicht en dompelt de lopers onder in een sfeervol schouwspel. Haal je lichtje en fluo kledij boven, trek je loopschoenen aan en geniet mee van de magie!

Tijdens dit evenement zijn van 16.30 tot 19 uur een aantal straten afgesloten voor het verkeer: Geneinde van de Oevelse dreef tot de Wibertusstraat, het kruispunt Oevelse dreef - Heksenbrug, de Wibertusstraat, de Pappotstraat en de Jagersweg tot aan De Beeltjens. Meer info over het evenement, inschrijven om deel te nemen en de omleidingen vind je op www.westerlo.be.

Vormingsavond voor ouders over alcohol- en druggebruik op dinsdag 19 februari

Alcohol- en druggebruik is van alle tijden, ook in onze buurt. Maar hoe ga je er, als ouder, mee om als je merkt of vermoedt dat je kinderen alcohol of drugs gebruiken? Welke drugs bestaan er allemaal? En waar kan je terecht voor hulp?

Samen met het Centrum voor Geestelijke Gezondheid en de partners van het Jongerenwelzijnsoverleg organiseert de gemeente daarom op dinsdag 19 februari om 19 uur een gratis vormingsavond over het gebruik van alcohol, drugs en andere middelen. Professionelen uit het werkveld en ervaringsdeskundigen vertellen je alles wat je misschien liever niet geweten had!

Werken Olen-Centrum vermijden? Binnendoor rijden is niet sneller!

In Olen-Centrum zijn op maandag 7 januari voorbereidende werkzaamheden gestart voor de heraanleg van de dorpskern. Die voorbereidingen duren ongeveer tot april, daarna start de heraanleg van de dorpskern zelf.

Kom je uit Herentals of van de E313? Dan kan je in januari, februari, maart en april gewoon door richting Westerlo. In de omgekeerde richting moet je vanaf de Tramstraat, links net voor het centrum van Olen, een omleiding volgen richting Herentalseweg en Hezewijk.

Kom je van iets verder? Dan volg je best de omleiding via de N19 langs Herselt, Westerlo en Zammel naar de watertoren van Oevel en de fly-over. Dat is sneller en veiliger dan binnendoor via Zoerle-Parwijs, Geneinde, Tongerlo of Oevel! Ook de bus volgt een omleiding. Buslijnen 540 Westerlo-Herentals en 305 Leuven-Turnhout volgen, richting Herentals, de omleiding rond Olen-Centrum. Meer info vind je op www.slimdoorolen.be.

Transparant Westerlo

Op 1 januari zijn voor de lokale besturen in Vlaanderen heel wat spelregels veranderd. Gemeenteraad en OCMW-raad hebben voortaan dezelfde samenstelling, net zoals het college van burgemeester en schepenen en het vast bureau. Gemeente en OCMW zijn voortaan dus organisaties met eenzelfde aansturing.

Transparantie is ook een belangrijk aandachtspunten in het decreet lokaal bestuur. Alle beslissingen en vergunningen van de organen van de lokale overheid vind je daarom op de website. Op www.westerlo.be surf je voor beslissingen en de samenstelling van de bestuursorganen naar de subrubriek 'Bestuur' in de rubriek 'Bestuur en diensten' en voor vergunningen naar de subrubriek 'Vergunningen' via 'Vandaag in Westerlo'.

Wereldfilm Tully in SILA op dinsdag 15 januari

Op dinsdag 15 januari om 20.15 uur kan je in de aula van SILA in de Denis Voetstraat 21 in Westerlo naar de wereldfilm Tully komen kijken. De toegang is gratis. Marlo kan onmogelijk het aanbod van haar rijke broer weigeren om een nanny te nemen als hulp bij haar drie kinderen. De beeldschone Tully blijkt bovendien de beste nanny die een moeder zich kan wensen. Maar dan blijkt dat Tully toch niet is wie ze lijkt te zijn...

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

woensdag 9 januari
Bloedgeven Rode Kruis Westerlo in De Zoerla, 18 tot 20.30 uur

vrijdag 11 januari
Volley Westel Quiz in De Zoerla, 20 uur

zaterdag 12 januari
Star Light run met start aan Sportacentrum, 17.30 uur

Kerstboomverbranding FC Verachtert Bijstraat Tongerlo, 18 uur

Kerstboomverbranding Chiro Heultje in Oude Westmeerbeekseweg over visvijver 't Venneke, 19 uur

zondag 13 januari
Winterwandelzoektocht ACV Oosterwijk met vertrek aan KWB-lokaal Schuurveldstraat, 13 uur
Raskattententoonstelling ECA in De Zoerla, 10 tot 18 uur

maandag 14 januari
Start lessenreeks ecologisch tuinieren Tuinhier Westerlo in Schoolstraat 54, 19.30 uur

dinsdag 15 januari
Wereldfilm Tully in Aula SILA Denis Voetstraat, 20.15 uur

meer info op www.westerlo.be en Facebookpagina Gemeente Westerlo

gemeente Westerlo - Boerenkrijglaan 61 - 2260 Westerlo

014 54 75 75 - info@westerlo.be