Infovergadering over rioleringsproject in Sint-Annekestraat en Maaldonk Heultje op woensdag 6 maart

Op woensdag 6 maart om 20 uur is er in de Merodezaal in Heultjedorp 1 een infovergadering over het rioleringsproject in de Sint-Annekestraat en Maaldonk in Heultje. Studiebureau Infrabo stelt er het ontwerpplan voor dat later voorligt op het college van burgemeester en schepenen.

De bewoners krijgen er meer uitleg over hoe de straten er na de heraanleg zullen uitzien en er is ruimte en tijd voor opmerkingen en voorstellen. Zodra het plan definitief is en er een aannemer aangesteld is, volgt er een tweede infovergadering over het praktisch verloop van de werken en de timing ervan.

Rioleringsprojecten in Heultje voor en achter de fietsostrade

Naast het project Sint-Annekestraat en Maaldonk staan er nog twee rioleringsprojecten in Heultje op stapel. Voor het project in de August Cannaertsstraat en zijstraten tot aan de fietsostrade Herentals-Aarschot zijn de plannen in opmaak. Ze worden binnen enkele maanden aan de buurt voorgesteld.

Voorbij de fietsostrade richting Wiekevorst zijn er op termijn rioleringswerken gepland in de August Cannaertsstraat en in Lossing. Die werken dienen om de waterproblemen met de Goorloop op te lossen. De gemeenteraad keurde gisteren de studieopdracht voor de veiligheidscoördinatie, de afkoppelingsdeskundige en het sloopopvolgingsplan goed.

Intergemeentelijke samenwerking

Op de gemeenteraad en de raad van maatschappelijk welzijn stonden maandag heel wat agendapunten die te maken hebben met de vertegenwoordiging van de gemeente en het OCMW in intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Omdat intercommunales vanaf dit jaar wettelijk maar vijftien bestuurders mogen hebben, is Westerlo niet meer rechtstreeks vertegenwoordigd in alle intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Wil je weten in welke intergemeentelijke samenwerkingsverbanden Westerlo zit? Een overzicht vind je op de pagina Intergemeentelijke samenwerking op www.westerlo.be.

Westerlo duidt vertegenwoordiger in Vervoerregio Kempen aan

In juli deelde de Vlaamse regering Vlaanderen in vijftien vervoerregio's in. Samen met 29 andere gemeenten behoort Westerlo tot Vervoerregio Kempen. Elke vervoerregio moet een regionaal mobiliteitsplan opmaken met bijzondere aandacht voor openbaar vervoer, verkeersveiligheid, doorstroming en fietsroutenetwerk.

Daarvoor wordt een vervoerregioraad als overlegorgaan opgericht. Voor Westerlo wordt die raad opgevolgd door schepen van mobiliteit Kristof Welters, de mobiliteitscoördinator volgt de werkgroepen op.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

woensdag 27 februari

Voorleeskwartiertje in de bib, 14 uur

donderdag 28 februari

Kijkdag eerste kleuterklas Het Leerlabo, 8.30 tot 11 uur

vrijdag 1 maart

Kwis KFC Immer Voort, 20 uur

Kids Carnaval Party Gezinsbond Zoerle-Parwijs, Ontmoetingscentrum van 18 tot 22 uur

zaterdag 2 maart

Frit 'n Dance Ouderraad De Springplank, Ontmoetingscentrum om 19 uur

Toneel Veronica's kamer Kunst en Geest, De Krekke om 20 uur

Dansavond met The New Blabbers, Klokkenhof om 20.30 uur

zondag 3 maart

Aperitiefconcert Davidsfonds Westerlo met Jeugdorkest Musilene, Feestzaal Middenschool SILA Verlorenkost om 11 uur

Tweedehandsbeurs kinderkleding, speelgoed, baby-uitzet en fietsjes Gezinsbond Zoerle-Parwijs, De Zoerla van 12 tot 15 uur

Hondenwandeling Westelse Windhonden Renvereniging, Domein Den Asberg om 14 uur

Wegenwerken

Meer info over werken op openbaar terrein vind je op www.westerlo.be!

Beslissingen

De beslissingen van de Westelse bestuursorganen vind je op www.westerlo.be!

meer info op www.westerlo.be en Facebookpagina Gemeente Westerlo

gemeente Westerlo - Boerenkrijglaan 61 - 2260 Westerlo

014 54 75 75 - info@westerlo.be