U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
13.03.2019 - 10.20u
Door: Mark Jaspers

Gezondheidsbeurs in De Zoerla op zondag 17 maart

Gezond leven! Willen we dat niet allemaal? Maar waar kan je terecht en hoe vind je het product of de begeleiding waar jij op zoek naar bent?

Daarom organiseert Westerlo samen met heel wat gezondheidswerkers en organisaties uit de streek de Gezondheidsbeurs. Die vindt plaats op zondag 17 maart van 11 tot 18 uur in De Zoerla in de Gevaertlaan 1 in Zoerle-Parwijs.

Er zijn meer dan 35 infostands over health, food, body, mind en beauty en vijf workshops en lezingen. Die workshops en lezingen gaan over stressreductie, hooggevoeligheid, diabetes, voedselintolerantie en emotioneel lichaamswerk. Een overzicht van de standhouders vind je op www.westerlo.be.
De toegang is gratis.

Replay bekerfinale 2001 KVC Westerlo-SK Lommel op zaterdag 16 maart

Achttien jaar na de historische bekerwinst van KVC Westerlo (1-0 tegen Lommel SK) is er op zaterdag 16 maart om 20 uur in Het Kuipje een replay van de bekerfinale van 27 mei 2001, en dat met de spelers van toen en met Bart Raes als omroeper van dienst.

De opbrengst van deze benefietwedstrijd gaat naar Techniekers Zonder Grenzen. Er zijn gastoptredens van Geena Lisa en Coco Junior en een meet and greet met onder andere Tia Hellebaut, de oud-spelers en de artiesten.

Voor 10 euro kan je naar de match en een afterparty met dj. Voor 125 euro krijg je daar ook nog een uitgebreid diner bij en een afterparty met Vanessa Chinitor en Dirk Bauters.

Techniekers Zonder Grenzen, dat zijn techniekers die in hun vrije tijd aan ontwikkelingswerk doen. Dankzij hun expertise installeren ze bijvoorbeeld zonnepanelen in schooltjes in Gambia, vervangen ze er verouderde elektrische installaties en delen ze er hun technische kennis.

Steun de Techniekers Zonder Grenzen en kom naar deze benefietwedstrijd op 16 maart. Meer info vind je op de facebookpagina van Techniekers zonder Grenzen en op www.kvcwesterlo.be.

Barbara Dex en Gunther Verspecht als Dolly Parton en Kenny Rogers op vrijdag 15 maart

Op vrijdag 15 maart om 20 uur treden Barbara Dex en Gunther Verspecht in De Zoerla op als Dolly Parton en Kenny Rogers. Met Dollymentary, the Tennessee Waltz zorgen ze voor een Amerikaanse countrysfeer en de bijhorende ambiance. Tickets voor deze voorstelling zijn te koop via Webshop Westerlo en kosten 18 euro. Aan de kassa kosten de tickets 20 euro.

Une saison en France op dinsdag 19 maart

Op dinsdag 19 maart om 20.15 uur kan je naar de wereldfilm Une saison en France komen kijken in de aula van SILA in de Denis Voetstraat 21 in Westerlo. De toegang is gratis. Vooraf reserveren is niet nodig.

Abbas, een alleenstaande vader en leraar Frans, is uit het oorlogsgebied van de Centraal Afrikaanse Republiek gevlucht met zijn zoon, dochter en broer. Terwijl de weduwnaar rouwt om zijn omgekomen vrouw, werkt hij aan een nieuw leven in Frankrijk. Ondanks al zijn goede intenties en inburgeringspogingen, wordt hij door de Franse overheid beschouwd als een tweederangsburger die uitgezet moet worden.

Woonzorgcentrum Parel der Kempen zet verder in op kwaliteit

Woonzorgcentrum Parel der Kempen in de Verlorenkost in Westerlo is een plaatsvervangende thuis voor 129 bejaarden. Parel der Kempen wordt uitgebaat door OCMW Westerlo en heeft meer dan 140 medewerkers.

Driekwart van de bewoners zijn vrouwen, de gemiddelde leeftijd is 85 jaar en 10 maanden. Het zopas uitgegeven jaarverslag over de kwaliteitszorg in het woonzorgcentrum toont een grote tevredenheid over de dienstverlening bij bewoners en hun familieleden.

Het is de bedoeling van het woonzorgcentrum om zich verder als kwaliteitsvolle organisatie te blijven onderscheiden in het zorglandschap. De positieve reacties van gebruikers zijn alvast een sterke stimulans om met kwaliteitsprojecten en verbetertrajecten te blijven streven naar kwalitatieve en menselijke zorg. Zo staan er dit jaar onder andere projecten over hygiëne, fingerfood en dementiezorg op het programma.

Woonzorgcentrum Parel der Kempen is aanwezig op de gezondheidsbeurs van zondag 17 maart in De Zoerla.

Rioleringsproject in Sint-Annekestraat en Maaldonk

Vorige week stelde Studiebureau Infrabo het voorontwerp van het rioleringsproject in de Sint-Annekestraat en Maaldonk in Heultje voor aan de bewoners van beide straten. Dat zorgde voor bijkomende waardevolle opmerkingen over de waterhuishouding en de verkeersstromen.

De gemeente zorgt ook voor een gratis onderzoek en een gratis keuring van de acties die de bewoners moeten ondernemen om hun afvalwater en regenwater gescheiden af te voeren.

Het college van burgemeester en schepenen keurde maandag het voorontwerp goed. Die goedkeuring is nodig om subsidies voor het project te krijgen van de Vlaamse overheid. Tegelijkertijd is er gevraagd om rekening te houden met de opmerkingen van de bewoners.

Zo komen er bijkomende onderzoeken naar de grondwaterstand in de straat en wil men een verbetering van de verkeerssituatie in het verbindingsstraatje tussen de Sint-Annekestraat en Stippelberg.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

tot 17 maart

Tentoonstelling Magic van Sylvia Tops, gemeentehuis


woensdag 13 maart

Start negendelige lessenreeks Start To Pilates Westerlo Vitaal, Sportpark De Beeltjens om 10 uur

Toneel De Vriendinnen door De Zoelse Toneelvrienden voor 60-plussers, Ontmoetingscentrum om 14.30 uur


vrijdag 15 maart

Countryconcert met Barbara Dex & Gunther Verspecht, De Zoerla om 20 uur

Toneel Veronica's Kamer door Kunst en Geest, De Krekke om 20 uur

Toneel De Vriendinnen door De Zoelse Toneelvrienden, Ontmoetingscentrum om 14.30 uur


zaterdag 16 maart

Workshop verftechnieken, Kamp C van 10 tot 16 uur

Anne-Marie Hooyberghs signeert, bib Westerlo van 10 tot 13 uur

Kindercarnavalfuif 't Grafiekje, Tongelhof van 14 tot 17 uur

Spaghettidag Blauwvoet Oevel, van 12 tot 14 en 16.30 tot 19.30 uur

Concert Koninklijke Fanfare De Verenigde Vrienden Oevel, De Biehal om 19.30 uur

Toneel Veronica's Kamer door Kunst en Geest, De Krekke om 20 uur

Toneel De Vriendinnen door De Zoelse Toneelvrienden met theatercafé, Ontmoetingscentrum om 20 uur

Benefietmatch bekerfinale voetbal KVC Westerlo-Lommel SK tvv Techniekers Zonder Grenzen, KVC Westerlo om 20 uur


zondag 17 maart

Iers Ontbijt met live folkmuziek, Café Libro om 10 uur

Gezondheidsbeurs, De Zoerla van 11 tot 18 uur

Eetdag Ponyclub LRV Westerlo, 11.30 tot 21 uur

Tweedehandsbeurs baby- en kinderspullen Gezinsbond, Polyvalente zaal van 13 tot 15 uur

Dag van de Zorg bij CADO, Lokaal Dienstencentrum TerHarte van 13 tot 17 uur

Concert Koninklijke Fanfare De Verenigde Vrienden Oevel, De Biehal om 19 uur


maandag 18 maart

Feiten en fabels over dementie Content(d)ement, Lokaal Dienstencentrum TerHarte om 19 uur


dinsdag 19 maart

Nacht van de Geschiedenis Davidsfonds Oevel met bezoek aan Diamantmuseum en museum De Pelgrom in Antwerpen, vertrek om 12 uur aan Heemmuseum

Nacht van de geschiedenis Davidsfonds Tongerlo met bezoek aan da Vincimuseum abdij, 19.30 uur

Toneel Veronica's Kamer door Kunst en Geest, De Krekke om 20 uur

Wereldfilm Une Saison en France, SILA Denis Voetsstraat om 20.15 uur

Wegenwerken

Meer info over werken op openbaar terrein vind je op www.westerlo.be!

Beslissingen

De beslissingen van de Westelse bestuursorganen vind je op www.westerlo.be!

meer info op www.westerlo.be en Facebookpagina Gemeente Westerlo

gemeente Westerlo - Boerenkrijglaan 61 - 2260 Westerlo

014 54 75 75 - info@westerlo.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto