U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
24.04.2019 - 12.06u
Door: Mark Jaspers

Vandaag is het Buitenspeeldag!

Op woensdag 24 april van 13.30 tot 16 uur is het Buitenspeeldag in het Kasteelpark in Westerlo. Lagereschoolkinderen kunnen zich komen uitleven en ravotten in de buitenlucht, ook als het zou regenen! Kinderen spelen er zelfstandig. De jeugddienst, sportdienst en Kinderclub zorgen voor begeleiding.

De toegang is gratis. Inschrijven is niet nodig. Neem een ingevuld toegangsticket mee zodat de begeleiders de nodige contactgegevens hebben. De toegangsticketten vind je op www.westerlo.be en ter plaatse aan de inkompoort.

Foodfestival op 26, 27 en 28 april

Op 26, 27 en 28 april openen we het toeristisch seizoen met een foodfestival in het betoverend park van kasteel Jeanne de Merode. Je kan er genieten van heel wat lekkers op het gezelligste terras van de Kempen.

Het Foodfestival is open op vrijdag van 18 tot 24 uur, op zaterdag van 13 tot 24 uur en op zondag van 12 tot 22 uur. Ontdek naast een handvol trouwe chefs van het eerste uur, ook tal van nieuwe foodtrucks. Het hele weekend zijn er ook dj's en live muziek met onder andere Diamonds on the Rocks, de ultieme Neil Diamond tributeband. Ook voor kinderen en jongeren is er heel wat te doen op het foodfestival.

Erfgoeddag op zondag 28 april

Erfgoeddag vertelt op zondag 28 april een verhaal over vakmanschap, ambachten en ateliers. In het heemmuseum in de Sint-Michielsstraat in Oevel zijn demonstraties foto-ontwikkeling, smederij, airbrush en zeeldraaien.

Je kan ook terecht bij kunst- en restauratieatelier Bart Keutgens, ambachtelijk roomijs De Beeltjes, instrumentenbouw Westelfolk, grafisch ontwerpbureau Studio Mira, Den Hof van Jeanne (imkers), tattooshop Nils Lamain, de Beddermolen (graan malen en brood bakken) en goudsmid Elke Stuyck.

Met als thema 'Hoe maakt u het?' richt deze dag zich op mensen die gepassioneerd bezig zijn met een oude of nieuwe ambacht. Je kan op eigen houtje een toer maken langs verschillende plaatsen waar vakmensen hun ambacht tonen.

Sommige ateliers zijn doorlopend open, bij andere kan je erecht op vaste tijdstippen. Vooraf reserveren is niet nodig, de toegang is gratis. Meer info op www.westerlo.be.

Infovergadering over slachthuis Oevel op donderdag 2 mei

Op donderdag 2 mei om 20 uur is er in De Biehal in de Sint-Michielsstraat 8 in Oevel een infovergadering over de nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag van Sus Campiniae voor het slachthuis van Oevel in de Nijverheidsstraat.

Die infovergadering past in het openbaar onderzoek naar die aanvraag. Dat loopt nog tot 14 mei. De firma vraagt bij de provincie opnieuw een vergunning aan voor de exploitatie van het slachthuis en voor een aantal stedenbouwkundige handelingen waarmee ze de toegang wil verbeteren en de milieuhinder wil verminderen.

De firma vroeg in 2014 een vergunning voor de exploitatie en bouw van het slachthuis, in eerste instantie kreeg ze die ook, maar in 2018 werd de milieuvergunning, na vernietiging door de Raad van State, door de minister geweigerd.

Infoavond over zindelijkheid bij kinderen op donderdag 25 april

Wanneer kan een kind zindelijk worden overdag en wanneer 's nachts? Hoe pak je het aan en hoe verloopt dat proces? Voor een antwoord op deze en andere vragen is er op donderdag 25 april van 19.30 tot 21 uur een infoavond.

Een psychopedagoge van Kind en Gezin geeft hierover uitleg in Lokaal Dienstencentrum TerHarte in de Verlorenkost 22 in Westerlo. Er is ook ruimte voor vragen en de uitwisseling van ervaringen.

De infoavond is er voor jonge ouders, maar ook voor kleuterjuffen en kinderbegeleiders. De toegang is gratis, inschrijven kan bij het Huis van het Kind op joke@vzwlokaalwelzijn.be of 0499 21 86 35.

Voor de zomer nog asfalteringswerken en betonherstellingen op heel wat plaatsen in Westerlo

Voor de zomer staan er op verschillende plaatsen in Westerlo asfalteringswerken, bestrijkingswerken, betonherstellingen en schilderwerken op het programma. Aannemer Hoogmartens verwittigt de omwonenden telkens enkele dagen op voorhand.

De asfaltlaag wordt vernieuwd aan de toegangsweg naar de begraafplaats van Oevel, in Teunsberg in Oevel, in Hoogveld in Oosterwijk, in een deel van Goorakker in Westerlo, in Moestoemaat ter hoogte van DAF Trucks Vlaanderen, in de Mollemanslaan, de Bovemansstraat en de Ketelstraat in Oosterwijk en in Zwarte Heide in Tongerlo.

Er zijn bestrijkingswerken gepland in Truchelven, de Schuurveldstraat en de Schaapstraat in Oosterwijk, een deel van Goorakker in Westerlo, in Bijlevennen in Oevel, in de Kleuterstraat, Pasbrug en Hoge Kant in Voortkapel en in Het Locht in Heultje. In de Nieuwebaan in Voortkapel, Kamp C in Oosterwijk en in Hoog Heultje en de Grensstraat in Heultje wordt de betonlaag op een aantal plaatsen vernieuwd.

Verder investeert Westerlo ook in de aanleg van fietssuggestiestroken in de Mechelsestraat in Oevel en in Goorken tussen het de Trannoyplein en de Boerenkrijglaan.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

tot 5 mei

Tentoonstelling Kalligrafie An Vanhentenrijk in het gemeentehuis

woensdag 24 april

Buitenspeeldag in het Kasteelpark, 13.30 tot 16 uur

Voorleeskwartiertjes in de bib, 14 uur

Bewonersbijeenkomst over verkeer in Loofven Oevel en omgeving in basisschool Het Lo, 19.30 uur

Daar zijn kosten aan door Damato Oevel in de Biehal, 20 uur

donderdag 25 april

Bezoek aan Beeldentuin Hugo Voeten en Koffiebranderij Mokapi met Davidsfonds Oevel, vertrek aan Heemmuseum, 13 uur

Start stickerverkoop Rode Kruis
Start To Linedance Westerlo Vitaal in Lokaal Dienstencentrum TerHarte, 19 uur

Infoavond Huis van het Kind over zindelijkheid bij kinderen in Lokaal Dienstencentrum TerHarte, 19.30 uur

vrijdag 26 april

Food Festival Westerlo in voortuin gemeentehuis, 18 tot 24 uur

Daar zijn kosten aan door Damato Oevel in de Biehal, 20 uur

zaterdag 27 april

Start To Mountainbike eerste van 5 initiatielessen aan Boswachtershuis, 9.30 uur

Start tweewekelijkse Folkjam voor de jeugd Westelfolk in het Hoveniershuis, 15.15 uur

Campusfeest opendeurdag Daltoncampus Het Leerlabo, 13 tot 18 uur

Food Festival Westerlo in voortuin gemeentehuis, 13 tot 24 uur

Kinderfuif ouderraad Oosterwijk in het Klokkenhof, 15 tot 19 uur

Bonte avond Chiro Kreato Westerlo in het Tongelhof, 19.30 uur

Daar zijn kosten aan door Damato Oevel in de Biehal, 20 uur

Universal Irritant door De Theatermakerij in De Krekke, 20 uur

Double O Party II in het Klokkenhof

zondag 28 april

Kermis Oevel

Windhondenkoers Westelse Windhondenvereniging op Domein Den Asberg, 11 uur

Eetdag Okra Westerlo in 't Centrum, 11 tot 17.30 uur

Hasta La Pasta Chiro Sjaloom Voortkapel in de Polyvalente zaal, 11 tot 19 uur

Food Festival Westerlo in voortuin gemeentehuis, 12 tot 22 uur

Lentefietstocht Pasar Westerlo met vertrek op parking abdij, 14 uur

Eetdag Fanfare Heultje in de Fanfarezaal, 11.30 tot 19 uur

Plantenruilbeurs TuinHier in Den Hof van Jeanne, 13 tot 16 uur

Erfgoeddag Hoe maakt u het?, 13 tot 18 uur

maandag 29 april

Kermis Oevel

Gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn, 20 uur

dinsdag 30 april

Kermis Oevel

Feest van de Folk in Folkstal Westelfolk, 20 uur

Universal Irritant door De Theatermakerij in De Krekke, 20 uur

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto