U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
03.09.2019 - 17.18u
Door: Mark Jaspers

Bevrijdingsfeest 75 jaar bevrijding op woensdag 4 september

Op woensdag 4 september is het, 75 jaar na de bevrijding op het einde van Wereldoorlog II , opnieuw feest in Westerlo. Het wordt een historisch bevrijdingsfeest met optochten, optredens en vlaggetjes.

Vanaf 13 uur staan er heel wat oude Engelse legervoertuigen op de parking van Sportpark De Beeltjens. Om 15.30 uur vertrekken die voor een rondrit langs het monument voor de politieke gevangenen in de Nieuwstraat en het monument voor de oorlogsslachtoffers op de Grote Markt.

Je kan meerijden met die legervoertuigen of in een huifkar. Om 16 uur is er een huldiging op het erepark 40-45. Even later vliegt een historisch legervliegtuig over Westerlo. Na de viering in de Sint-Lambertuskerk is er vanaf 17.15 uur een receptie in de tuin van Toerisme Westerlo gevolgd door het bevrijdingsfeest met optreden van de Andrew Sisters en gratis rondritten door Westerlo met de oude legervoertuigen.

Feestweek in Sportpark De Beeltjens van 7 tot 15 september

Van zaterdag 7 tot zondag 15 september is het feest in Sportpark De Beeltjens met activiteiten zoals ontbijtzwemmen, een duikinitiatie, een zwem-loopwedstrijd, een bingo, een live-optreden en veel meer. Op woensdag 11 september is er de #Families-Beleven-Meer-namiddag met tal van leuke gezinsactiviteiten zoals film, kinderdisco, yoga, kindergrime, springkastelen, zeemeerminzwemmen, leren fietsen en bootcampen. Meer info over het programma en over de openingsuren die week vind je op www.westerlo.be.

Open Monumentendag op zondag 8 september

Op zondag 8 september is het Open Monumentendag. In Westerlo staan de poorten van het gemeentehuis en de kerk open. Er zijn ook twee begeleide wandelingen.

In het kasteel-gemeentehuis in de Boerenkrijglaan 61 kan je van 13 tot 17.30 uur terecht voor een vrij bezoek. Er zijn ook rondleidingen met gids om 13.30 uur, 14 uur, 14.30 uur, 15 uur, 15.30 uur, 16 uur en 16.30 uur. Zo'n rondleiding duurt 45 minuten. De gids vertelt je over de geschiedenis van het gebouw.

Er is ook een fototentoonstelling. Van 13.30 tot 14.30 uur zorgt de non-conformistische a-capellagroep Oh Lala Zie Doa in de Sint-Lambertuskerk in de gelijknamige straat voor een optreden vol humor en af en toe een boodschap. Om 14.45 uur start er ook een begeleide dorpswandeling aan de Sint-Lambertuskerk langs het onroerende erfgoed van Westerlo.

Voor de begeleide erfgoedwandeling naar de ijskelder op het domein van prins Simon de Merode moet je om 15.30 uur aan het gemeentehuis zijn. Wie minder goed te been is, kan mee met de huifkar met lift.

Start ticketverkoop cultuurprogramma 2020 op maandag 9 september

Vanaf maandag 9 september om 9 uur kan je via Webshop Westerlo online tickets kopen voor de nieuwe voorstellingen in De Zoerla en op andere locaties in Westerlo. Via de webshop heb je snel en van thuis uit je tickets gereserveerd, betaald en afgedrukt.

Je moet je wel vooraf registreren als je dat nog nooit gedaan hebt. Ben je rolstoelgebruiker? Reserveer je tickets dan telefonisch op 014 53 92 00. Er zijn speciaal voor jou tickets voorbehouden. Via de webshop is dit niet mogelijk.

De brochure van het cultuurprogramma zat vorige maand in je brievenbus en vind je op www.westerlo.be. Op het programma in 2020: Imagine No Lennon op vrijdag 10 januari, John Leo op donderdag 30 januari, The Bootleg Eighties op vrijdag 14 februari, Echt Antwaarps Teater op woensdag 4 maart, Dutch Eagles op vrijdag 6 maart, Jukebox 2020 op vrijdag 3 april , Lotte Stevens & band op vrijdag 17 april, Lost Heroes op vrijdag 15 mei, Bart Herman op vrijdag 5 juni, Flying Pickets op vrijdag 11 september, Stenzel & Kivits op vrijdag 16 oktober en De Bonanzas op donderdag 19 november.

Buurtvergadering rioleringswerken Heultje op dinsdag 10 september

Op dinsdag 10 september om 19.30 uur is er in de Merodezaal in Heultjedorp 1 een buurtvergadering over de geplande rioleringswerken in de August Cannaertsstraat en omliggende straten in Heultje. De studiebureaus stellen daar de voorontwerpen voor.

De werken bestaan uit de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel voor regenwater en afvalwater, de heraanleg van de straten, de aanleg van een nieuw dubbelrichtingsfietspad in de August Cannaertsstraat, gescheiden van de rijweg en de vervanging van de bomen in de August Cannaertsstraat door nieuwe exemplaren.

Het projectgebied bestaat uit de straten Achterheide, August Cannaertsstraat (van Processieweg tot fietspad Aarschot-Herentals), Diamantweg vanaf Renderstraat, Heultjedorp van Industrieweg tot Processieweg, Lievekensstraat, Oude Westmeerbeekseweg vanaf Achterheide, Ploegstraat vanaf Industrieweg, Processieweg vanaf Industrieweg en Wittegracht (deels).

Een exacte startdatum van de werkzaamheden is nog niet bekend, maar ligt vermoedelijk in de loop van 2020.

Meer dan 500 gouden ideeën voor het meerjarenplan

zomerse afsluiter op woensdag 11 september

Westerlo heeft de smaak voor burgerparticipatie goed te pakken. Via een grootschalige zomerse enquête stuurden de inwoners van Westerlo meer dan 500 gouden ideeën in om het meerjarenplan 2020-2025 aan te vullen en te verbeteren. Op woensdagavond 11 september stellen we ze aan je voor!

Samen met de diensten van gemeente en OCMW en het managementteam besprak het college van burgemeester en schepenen gisteren al die voorstellen. Er zaten behoorlijk wat blinkend gouden ideeën voor Westerlo tussen!

Op woensdag 11 september vanaf 19 uur is iedereen welkom in het Boswachtershuis in de Papedreef 1 in Westerlo. We stellen die avond het ontwerp meerjarenplan 2020-2025 in grote lijnen voor. Ook kom je er te weten wat we met jullie gouden ideeën gaan doen. Inschrijven voor dit feest van de participatie kan via www.westerlo.be.

Maand van de sportclub

Deze maand zwaaien Westelse sportclubs een maand lang hun deuren open. Sport mee, snuif de sfeer op en beleef hoe leuk het is in onze Westelse sportclubs. Want dit is hét moment om kennis te maken met Westelse sportclubs.

Kan je moeilijk kiezen tussen badminton, judo, bmx of andere sporten? Dan is de Maand van de Sportclub ideaal om verschillende sporten vrijblijvend uit te proberen. Iedereen en alle leeftijden zijn welkom om te komen testen. Alles gebeurt onder begeleiding van gekwalificeerde trainers.

Je kan terecht bij BMX Westel, Funakoshi Karate Tongerlo, Gym Westerlo, Heijoshin Dojo Karate, Judoclub DAF Oevel, KFC Heultje, KFC Tongerlo, De Netedroppers, TC De Velden, De Westelse Country Dansers en West Fit. Deel jouw ervaringen ook op sociale media met #sportersbelevenmeer #westerlo.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

tot 8 september
Aquashow Gracilis in het Tongelhof

dinsdag 3 september
Kermis Voortkapel

Start naailessen 2019-2020 Femma Oevel in De Biekorf, 19.15 tot 22.15 uur

woensdag 4 september
Start lessenreeks BBB Femma Oevel in De Biekorf, 9 uur

Bevrijdingsfeest 75 jaar bevrijding

donderdag 5 september
Groot Westels petanquetornooi aan cafetaria achter gemeentehuis, 13 uur

Start lessenreeks Start To Volksdans Die Spelewei in De Garve, 20 tot 21.30 uur

zaterdag 7 september
Sponsortocht Te voet naar Scherpenheuvel met Femma en Oosterwijk For Life, 10 uur

Tuinfeest Woonzorgcentrum Vlaspand, 13 tot 18 uur

zondag 8 september
Baby- en kinderkledingbeurs Gezinsbond Voortkapel in de Polyvalente Zaal, 13 tot 15 uur

Kermis Heultje

8 tot 15 september
Feestweek Sportpark De Beeltjens

maandag 9 september
Start online ticketverkoop cultuurprogramma 2019-2020, 9 uur

Start lessenreeks BBB Femma Oevel in De Biekorf, 19.30 uur

Kermis Heultje

Vergunningen voor wegwerkzaamheden en inname openbaar domein
Meer info over wegwerkzaamheden en gebruik openbaar domein vind je op www.westerlo.be

Vergunningen voor evenementen
Meer info over vergunningen voor evenementen vind je op www.westerlo.be

Beslissingen
De beslissingen van de Westelse bestuursorganen vind je op www.westerlo.be

imageMeer nieuws

Daar is de BeNeLiga weer

Internationaal | Nationaal 14.07.2020 - 17.12u reading time12min

Daar is de BeNeLiga weer 2020 staat vol nieuwtjes voor voetballiefhebbers. Zo zijn er nieuwe UEFA-ontwikkelingen wat betreft de EURO 2020, en ook verse plannen rondom belangrijke matchen, waaronder de Bekerfinale en de Jupiler Pro League.

Twee maanden wandelplezier met Stabbel

Twee maanden wandelplezier met Stabbel
Geel | Herselt | Hulshout | Kempen regio | Laakdal regio | Westerlo 14.07.2020 - 08.46u

WHO-baas waarschuwt: 'In te veel landen gaat het de verkeerde kant op'

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 14.07.2020 - 01.51u

Egels sterven aan onbekende ziekte : alert zijn voor wondjes, abcessen en gezwollen poten

 Egels sterven aan onbekende ziekte : alert zijn voor wondjes, abcessen en gezwollen poten
Herenthout | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 14.07.2020 - 01.43u

Het aantal besmettingen stijgt opnieuw: hoe zorgwekkend is dat?

 Het aantal besmettingen stijgt opnieuw: hoe zorgwekkend is dat?
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 13.07.2020 - 17.34u

Goed nieuws voor Manchester City: club mag Champions League in van TAS

Internationaal | Vlaanderen 13.07.2020 - 14.07u

Luminus krijgt dan toch extra windturbine in Herentals-Industrie

Luminus krijgt dan toch extra windturbine in Herentals-Industrie
Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland 13.07.2020 - 12.44u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto