U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
01.10.2019 - 18.30u
Door: Mark Jaspers

Samen met andere senioren van je dorp met een busje naar de supermarkt

Samen met andere senioren van je dorp met een busje naar de supermarkt. Dat is het plan dat Westerlo samen met Lokaal Dienstencentrum TerHarte aan het uitwerken is om ouderen met enige hulpbehoevendheid terug in contact te brengen met de buitenwereld en met elkaar.

Het vervoer gebeurt met een busje van het OCMW, deelnemen kost 2 euro. In de opstartfase zijn er twee ritten per maand. Als de formule aanslaat, kan de dienstverlening verder uitgebouwd worden, eventueel ook met vrijwilligers. Het plan ligt binnenkort voor op de raad voor maatschappelijk welzijn.

Test BE-Alert op donderdag 3 oktober

Bij een noodsituatie willen we je graag snel verwittigen. Daarvoor gebruikt onze gemeente ook BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte brengt van noodsituaties via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 3 oktober testen we, samen met 180 andere gemeenten, dit systeem. Iedereen die ingeschreven is op BE-Alert krijgt die dag tussen 10 en 12 uur via sms en e-mail een testbericht.

Dankzij BE-Alert kan de gemeente, de provincie of de federale overheid een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan BE-Alertberichten krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op donderdag 3 oktober!

Begraafplaats Westerlo

De begraafplaats naast de kerk van Westerlo is bijna helemaal volzet. En daarom start de gemeente het plan om een deel van het kerkhof te ontgraven terug op. In totaal verdwijnen zo een honderdtal oude graven. Dat gebeurt met het nodige respect en in overleg met de nabestaanden.

Met Allerheiligen staan er infobordjes aan de betrokken graven. Er volgt ook nog een infovergadering. Op andere begraafplaatsen in Westerlo zijn op dit moment geen ontgravingen gepland.

Nieuwkomers welkom in Westerlo

Nieuw in Westerlo? We ontvangen je met open armen! Op zaterdag 30 november zijn de ouders, broertjes, zusjes, peters, meters en grootouders van alle kinderen die in 2018 geboren zijn welkom op de jaarlijkse geboorteboomplantdag van de gezinsraad. Die vindt plaats aan de abdij, aansluitend is er een babyborrel in De Zoerla. Iedereen krijgt een persoonlijke uitnodiging.

Ook met iedereen die de voorbije twaalf maanden in Westerlo komen wonen is, maken we graag kennis. Dat gebeurt tijdens het jaarlijkse ontbijt voor nieuwe inwoners op zondag 1 december. Ook daarvoor worden alle nieuwe Westerlonaren persoonlijk uitgenodigd.

Aanleg rond domein Beddermolen van start

Het einde van de restauratiewerken aan het molenhuis, de schuur, de stal, het bijgebouw en het bakhuisje aan de Beddermolen in de Molenwijk in Tongerlo is in zicht. Nu de aannemer zo goed als klaar is met de restauratiewerken aan de gebouwen en ook de nutsleidingen geplaatst zijn, is het tijd om aan de opkuis en de verdere inrichting van het terrein te beginnen.

Deze week wordt het binnenplein heraangelegd en start de tuinaannemer met het opknappen van de tuin en de plantenperken. De oprijlaan krijgt de vorm van een karrenspoor.

Er komt ook een paadje naar de molen en een (tijdelijke) parking naast de oprijlaan. Er is dus de volgende maanden heel wat beweging rond de molen. Vanaf de paasvakantie gaat de vakantiewoning open.

The Great Pretenders op vrijdag 4 oktober

Op vrijdag 4 oktober om 20 uur kan je in De Zoerla naar een optreden van The Great Pretenders. Dat is een close-harmonygroep van vijf klassieke zangers.

Strak in het pak swingen ze de pannen van het dak met een repertoire classic oldies en evergreens van The Platters, The Blue Diamonds, Louis Prima, Dean Martin, Burt Bacharach, Jerry Lee Lewis, Cliff Richard, maar ook The Beach Boys, The Rubettes en zelfs Stromae. Legendarische nummers zoals Smoke gets in your eyes, Only you, Ramona, Blue Moon, Let's fall in love, Then I kissed her en Just a gigolo krijgen een plaatsje in deze sfeervolle, maar ook swingende avond met een dosis nostalgie en een vleugje humor.

Tickets kosten 18 euro in de Webshop Westerlo en 20 euro aan de kassa.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

tot 12 oktober

Week van de Fair Trade

woensdag 2 oktober

Bloedinzameling Rode Kruis in De Zoerla, 18 tot 20.30 uur

vrijdag 4 oktober

Uitstap naar Maastricht met 't Westels Atelier, vertrek parking abdij

The Great Pretenders in De Zoerla, 20 uur

zaterdag 5 oktober

Wafelverkoop voor sneeuwklassen 6e leerjaar 't Grafiekje Tongerlo, 9.30 tot 13 uur

Cowboyshow Gipsy Horses Oosterwijk For Life, 15 uur

Pastadag Techniekers Zonder Grenzen in 't Centrum, 12 tot 19 uur

zondag 6 oktober

Zondagmorgenlezing Davidsfonds met Bruno De Wever in het Torenhof, 9.30 uur

Herfstontbijtbuffet Café Libro, 10 uur

Windhondenkoers clubkampioenschap in Den Asberg, 11 uur

Fotowandelzoektocht Oosterwijk For Life met start aan KWB-lokaal, 13 uur

Pannenkoeken- en wafelbak met prijsuitreiking fotozoektocht

Landelijke Gilde Heultje in de Merodezaal, 15 uur

Grote eetdag Koninklijke Fanfare De Verenigde Vrienden in De Biehal, 11.30 tot 15 uur

Openbedrijvendag op Kamp C

Eetdag KVG Tongerlo in het Tongelhof, 14 tot 18 uur

Eetdag Vrije basisschool De Springplank in het Ontmoetingscentrum, 11.30 tot 18.30 uur

Eetdag Westelse Dansmariekes in het Klokkenhof, 10.30 tot 19.30 uur

dinsdag 8 oktober

Herfstfeest Femma Oevel in De Biehal, 19 uur

Infomoment voor mensen met een chronische ziekte of beperking in Lokaal Dienstencentrum TerHarte, 19 uur

Meer info over vergunningen voor wegwerkzaamheden en inname van openbaar domein vind je op www.westerlo.be

Meer info over vergunningen voor evenementen vind je op www.westerlo.be

De beslissingen van de Westelse bestuursorganen vind je op www.westerlo.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto