U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
16.10.2019 - 09.20u
Door: Mark Jaspers

Dag en nacht van de jeugdbeweging op vrijdag 18 oktober

Op vrijdag 18 oktober is het dag en nacht van de jeugdbeweging. Heel wat leden van jeugdbewegingen gaan die dag in uniform naar school of naar het werk. De jeugdraden van Westerlo, Herselt en Laakdal bieden hen voor schooltijd een gratis ontbijt aan in de voortuin van het gemeentehuis in de Boerenkrijglaan.

's Avonds is er ook nog de Nacht van de jeugdbeweging, dat is een fuif in De Zoerla.

1 dag niet, nationale actiedag tegen woninginbraken

Op vrijdag 18 oktober is het nationale actiedag tegen woninginbraken. Lokale Politie Zuiderkempen doet mee aan deze sensibiliseringsactie.

De politie adviseert dat je je woning altijd goed afsluit, ook als je maar even weg bent. Geef ook steeds de indruk dat er iemand aanwezig is in huis met bijvoorbeeld een tijdschakelaar voor de verlichting. Post nooit op sociale media dat je op reis bent! Meld verdachte personen en voertuigen op 101. Installeer de app 112.be. Je kan ook een beroep doen op de gratis diensten van de diefstalpreventieadviseur van politie Zuiderkempen. Een afspraak kan je maken op www.diefstalpreventie.be.

In 2018 waren er 82 woninginbraken in politiezone Zuiderkempen (Herselt, Hulshout en Westerlo). Het aantal inbraken daalt jaar na jaar. Toch blijft inbraakpreventie essentieel. Meer info op www.1dagniet.be.

Dorpsvergadering over verkeersveiligheid in centrum Heultje op woensdag 23 oktober

Op woensdag 23 oktober om 20 uur is er in de Merodezaal in Heultjedorp een dorpsvergadering over veilig verkeer in het centrum van Heultje. Alle Heultjenaren krijgen daarvoor een uitnodiging in de bus. We presenteren en bespreken er samen de plannen en studies die de afgelopen maanden gemaakt zijn om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Kinderclub steunt vzw Canisha tijdens De Warmste Week

De Kinderclub, dat is de buitenschoolse kinderopvang van Westerlo, organiseert deze winter geldinzamelingsacties voor De Warmste Week. Ze doen dat voor vzw Canisha. Dat is een vereniging die assistentiehonden opleidt om mensen met een beperking bij te staan in het dagelijkse leven.

De kinderen gaan in de zeven vestigingen van de Kinderclub knutselwerkjes verkopen, wafels bakken en soep maken. Dat gebeurt onder begeleiding van de kinderbegeleiders.

Een vrijwilliger van Canisha stelde in juni de werking voor aan de kinderen en de kinderbegeleiders. De kinderen kregen ook de gelegenheid om te ondervinden wat een assistentiehond kan doen voor mensen met een beperking. Het bezoek maakte erg veel indruk.

Positief advies voor toegankelijkheidsreglement bos Kamp C in Oosterwijk

Het college van burgemeester en schepenen heeft een positief advies gegeven aan het ontwerp van toegankelijkheidsreglement voor het bos van Kamp C in de Britselaan in Oosterwijk. Zo'n reglement regelt de toegang voor bezoekers in het gebied. Het bos is openbaar. Dat wil zeggen dat voetgangers er altijd in mogen zolang ze op de wandelpaden blijven. Honden moeten er aan de leiband. Als het hard waait, blijft men er beter uit. Planten en bomen beschadigen en dieren verstoren zijn uiteraard verboden.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

woensdag 16 oktober

Openklasdag voor kleuters in gemeentelijke basisschool De Klimboom Heultje van 11 tot 12 uur
vrijdag 18 oktober

Gratis ontbijt naar aanleiding van de Dag van de Jeugdbeweging in de voortuin van het gemeentehuis van 7.30 tot 8.30 uur

Openklasmoment voor kleuters in Vrije Basisschool De Springplank Zoerle-Parwijs van 8.30 tot 10.30 uur

Nacht van de Jeugdbeweging in De Zoerla

zaterdag 19 oktober

Digiklap in de bib van 10 tot 12 uur

Inzameling frituurolie en frituurvet in het recyclagepark van 9 tot 12 uur

Workshop Tadelakt in Kamp C van 10 tot 16 uur

Kaas- en wijnavond Amnesty International Westerlo in de Merodezaal vanaf 18 uur

Vogelshow De Winterkoning bij Sint-Norbertusgilde vanaf 18 uur

Avondwandeling Pasar Westerlo met vertrek aan het Boswachtershuis om 20 uur

zondag 20 oktober

Pannenkoekenwandeling KWB Heultje met start aan de Merodezaal tussen 9 en 15 uur

Vogelshow en wandelzoektocht De Winterkoning met vertrek aan Sint-Norbertusgilde vanaf 9 uur

Eetdag oudervereniging Vrije Basisschool 't Grafiekje in het Sportacentrum van 12 tot 20 uur

maandag 21 oktober

Gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn om 20 uur

Vergunningen voor wegwerkzaamheden en inname openbaar domein

Meer info over vergunningen voor wegwerkzaamheden en inname van openbaar domein, over vergunningen voor evenementen en de beslissingen van de Westelse bestuursorganen vind je op www.westerlo.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto